Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ (Brideshead Revisited)

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.362
Αντιδράσεις
531
Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ (Brideshead Revisited, 1981), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Τρίτη 15/3/1983


Μία ωραία μίνι σειρά της αγγλικής TV που είχε σαρώσει το 1981 με Τζέρεμι Άιρονς,Λώρενς Ολίβιε. Την είχε προβάλλει το 1982 η ΕΡΤ και την έχει προγραμματίσει πάλι από σήμερα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπληκτική σειρά βασισμένη στο βιβλιο του Εβελιν Βω (είναι άντρας-πολλοι στην Ελλάδα βλέπουν το όνομα και νομίζουν πως είναι γυναίκα),σειρά που λάτρευε ο σύζηγος μου (ο οποιος παρεπιπτώντος έχει αφήσει ατελείωτο ένα μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη-ελπίζω να το καταφέρει φέτος να πάμε να το ολοκληρώσει!). Δείχνει τις πολιτιστικές διαφορές μεταξύ προτεσταντών και καθολικών και μεταξύ αριστοκρατίας και ανώτερης μέσης τάξης. Ο Τζέρεμι Αιρονς ήταν κουκλος και η κυρία που παίζει την κοπέλα του (Νταιν...κατι) είναι μεγάλη θεατρική σταρ στην Αγγλία και έχει φοβερό στυλ. Πολύ συγκινητική ιστορία χαμένου και καταραμένου έρωτα. Ειδική μνεία στον συμπρωταγωνιστή που παίζει τον Σεμπάστιαν- καταπιεσμένος γκέι με κόλλημα στην παιδική του ηλικία που κουβαλά το αρκουδάκι του παντού ακόμα και σε ατέλειωτα μπεκρουλιάσματα. Η Οξφόρδη δείχνει μαγική (δεν είναι τόσο-έξω από το παν/μιο είναι κάτι σαν το Μπρονξ στις ταινίες με πιο γκρι ουρανό και χάλια ρούχα). Κατι τέτοια ομως βλέπαμε πριν πάμε και νομίζαμε πως η Αγγλία είναι μόνο τσάγια, αριστοκρατία, πολιτισμός και γοτθικά κτίρια. Εχει γυριστεί πέρυσι και σε ταινία αλλά καμία σχέση η σειρά είναι αξεπέραστη.

Ο σύζηγος λέει πως υπάρχει όλο στο you tube- η ταίνια που κυκλοφορεί λέει πως είναι πολύ κακή σε σχέση με την σειρά-εγώ εχω δει μόνο σκηνές από την ταινία αλλά την σειρά ολόκληρη και την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Το τέλος είναι πολύ συγκινητικό και θλιβερό...

Ιδού μερικές φώτος από τον κυριότερο χαρακτήρα της σειράς δηλ. το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης! Προσπάθησα να βγάλω και την κεντρική εισοδο του κολλέγιου Christ Church (το οποιο ειναι από αυτά στα οποία πηγαίνουν κυρίως οι απόγονοι παλιών αριστοκρατών σαν τον Σεμπάστιαν της σειράς). Δειχνει την εισοδο του κολλεγίου στην αρχη.

DSC00306.jpg

DSC00200.jpg

DSC00197.jpg

DSC00588 1.jpg

DSC00305.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα