Το Τίμημα της Δόξας (A Woman of Substance) & Φύλαξε τ΄ όνειρο (Hold the Dream)

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
179
Το Τίμημα της Δόξας (A Woman of Substance, 1983) & Φύλαξε τ΄ όνειρο (Hold the Dream, 1986), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Σάββατο 27/9/1986


Σειρές που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ στα μέσα της δεκαετίας του '80. Η ιστορία της Έμμα Χάρτ που ξεκινά υπηρέτρια από ένα χωριουδάκι του γιόρκσαϊρ και μέσα από περιπέτειες και σκληρή δουλειά καταφέρνει να δημιουργήσει μία τεράστια περιουσία κρατώντας λίγους και καλούς φίλους κοντά της σ΄αυτήν την περιπέτεια.

Η δεύτερη σειρά, με πρωταγωνίστρια την ίδια ηθοποιό, την εξαιρετική Jenny Seagrove, είναι η συνέχεια της ιστορίας στο πρόσωπο της εγγονής της Έμμα, που κατά κάποιο τρόπο κληρονόμησε πολλά από τα καλά αλλά και τα δεινά της γιαγιάς της. Πώς λέμε τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία?

Και τις δυο σειρές τις λάτρεψα, και τα δυο βιβλία τα αναζήτησα και τα διάβασα, και τις δυο τις απέκτησα τελικά σε dvd πριν λίγα χρόνια, χωρίς καθόλου υποτίτλους. Η μαγεία της αγγλικής υπαίθρου και της εποχής του μεσοπολέμου είναι κάτι που πάντα μου άρεσε και εξακολουθεί και τώρα να με γαληνεύει. Αν τις πετύχετε, μήν τις χάσετε!

http://www.imdb.com/title/tt0085114/

http://www.imdb.com/title/tt0091212/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τον τελευταίο καιρό πέτυχα σε τοπικό κανάλι αρκετές φορές μια σειρά εποχής ανάλογη με τα δυο παραπάνω (γι΄αυτό και δεν ανοίγω νέο θέμα), με πρωταγονιστές Victoria Tennant, Peter Coyote και Elisabeth Hurley (!!!)

έμεινα ένα βράδυ μέχρι τις 03.00 για να το δω μέχρι τέλους και έτσι ανακάλυψα πως βασίζεται και αυτό σε βιβλίο της Barbara Taylor Bradford και είναι παραγωγής 1989, τίτλος Act of Will

http://www.imdb.com/title/tt0096756/

Αν κάποιος θυμάται να το έχει δει εκείνη την εποχή στην ελληνική τηλεόραση ας μας πει, εγώ ήμουν στο εξωτερικό τότε και έτσι δεν μπορώ να ξέρω ...
 
Καλησπέρα Clemence. Μήπως γνωρίζετε να μου πείτε πού θα βρώ το βιβλίο "ΦΥΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"? Δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά.

Ευχαριστώ
 
ααα! επειδή πολύ θα ήθελα να το ξαναβρώ και εγώ, σου υπόσχομαι να το κοιτάξω. έχω ένα παλαιοβιβλιοπωλείο κοντά μου που ειδικεύεται στα θαύματα :)

btw wellcome!
 
τπτ δυστυχώς!

αλλά θα το προσπαθήσω και αλλού :)
 
Πίσω
Μπλουζα