Φοβερό RPG για φορητές: Cave Story - Doukutsu Monogatari

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
12
To RPG "Cave Story - Doukutsu Monogatari" που έχει κυκλοφορήσει για PC, PSP, Nintendo DS, XBox[1][2] και GP2X το έχει παίξει κανείς?

Είναι κλασσικού γιαπωνέζικου τύπου RPG παιχνίδι, όταν το δείτε θα καταλάβετε τι εννοώ.

Μπορώ να πω ότι το έπαιξα στο GP2X και εξακολουθώ να το παίζω αφού είναι κάργα εθιστικό παιχνίδι και το σπουδαιότερο.. είναι FREEWARE. Η ποιότητά του όμως μόνο σε freeware παιχνίδι δεν παραπέμπει, θα μπορούσε να πωλείται κανονικότατα αφού είναι πολύ καλύτερο από πολλά commercial παιχνίδια που κυκλοφορούν.

Η τελευταία έκδοση για GP2X που διορθώνει ένα μικρο-bug μπορεί να κατεβαστεί από

http://gp2x-emulation.dcemu.co.uk/


http://histrio.net/sc/?cat=6
 
Εχεις δικιο George!Ειναι πολυ καλο!!!

Το εριξα στο ΧΒΟΧ εδω και καμια δεκαρια μερες και κολησα :D ...(BTW τι σημαινει XBOX[2]?Αν εννοεις 360,δυστυχως δεν υπαρχει ακομα τροπος να τρεξει homebrew-unsigned κωδικας...οποτε και δεν υπαρχει καποιο port εκει μεχρι στιγμης ;) )
 
Wally είπε:
Εχεις δικιο George!Ειναι πολυ καλο!!!Το εριξα στο ΧΒΟΧ εδω και καμια δεκαρια μερες και κολησα :D ...(BTW τι σημαινει XBOX[2]?Αν εννοεις 360,δυστυχως δεν υπαρχει ακομα τροπος να τρεξει homebrew-unsigned κωδικας...οποτε και δεν υπαρχει καποιο port εκει μεχρι στιγμης ;) )
Δεν ξέρω βρε Πάνο τι εννοεί, αρχικά νόμιζα ότι είχε βγεί μόνο σε GP2X αφού το πρωτοβρήκα στο σχετικό emulation site του gp2x, μετα στο wikipedia βρήκα ότι υπάρχει και για τα υπόλοιπα, το έκανα copy paste από τη σχετική σελίδα.

Πάνο πως μπορώ να βάλω οθόνη βίντεο από youtube σε ποστ?
 
Δυστυχως δεν εχουμε youtube script στο GRM...ακομα

Εχω μιλησει με ΑΕΟΝ ωστε να ενσωματωθει στο site (επισης ενα gametrailers και ενα spoiler script)

Οποτε προσωρινα ποσταρε απλα το link του youtube...
 
!!

Συγνώμη ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι...άν αυτό είναι κλασικό γιαπωνέζικο RPG, τότε το final fantasy τι είναι??
 
Όταν λέω κλασσικό εννοώ ότι έχει αυτά τα τερατα που μοιάζουν με γάτες, κουνέλια κλπ.

Δές το βίντεο να καταλάβεις...

Επίσης το final fantasy δεν θα το έλεγες και ακριβώς 2D
 
To final fantasy κατα τη διαδρομη του υπεστη δεκαδες μεταλλαξεις...

Γενικα τα turn-based με χαρακτηρες με μισο στρεμα ματια (και αλλα χαρακτηριστικα που ειναι θεμα αλλου Thread) λεγονται JRPG...
 
!!

Οχι ρε παιδιά...άλλο λέω εγώ.

Καταρχήν είναι παιχνιδάρα δεν το συζηταμε αυτό :) ..και πολύ ωραία μουσικούλα.

Απλά είπα οτι RPG, επειδή ξέρω ότι σημαινε Role playing game. Και αυτό το παιχνιδάκι είναι τύπου Platform-shoot em up..αυτό είπα
 
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορα ήδη RPG, από τα σκληροπυρηνικά turn based RPGs μέχρι τα πιο χαλαρά όπως αυτό για το οποίο μιλάμε.

Γενικά πολλές φορές ένα παιχνίδι όταν έχει πολύ story και μπλά μπλά, lvl, hitpoints (χωρίς να είναι μόνο Platform-shoot em up) θεωρείται RPG
 
Όχι ρε παιδιά και RPG αυτό το παιχνιδάκι. Shooter είναι που απλός ανεβαίνεις level. Όσα παιχνίδια ανεβαίνεις level δεν είναι απαραίτητα RPG.
 
kapamaru είπε:
Όχι ρε παιδιά και RPG αυτό το παιχνιδάκι. Shooter είναι που απλός ανεβαίνεις level. Όσα παιχνίδια ανεβαίνεις level δεν είναι απαραίτητα RPG.
Oso και αν μου την σπαει που θα συμφωνησω με τον καπαμαρου το παιχνιδι δεν θεωρειται rpg!!!

Βασικα ειναι μια μιξη πλατφορμ,σουτερ με καποια rpg στοιχεια :cool:
 
Το game που παίζω αυτό το καιρό στο psp, ψάχνοντας στα καλύτερα homebrew του μηχανήματος έπεσα πάνω του, πολύ ωραίο platform shooter με κάποια στοιχεία rpg (level up όπλων, ενέργειας κλπ). Αξίζει πραγματικά να ασχοληθεί κάποιος αν δε το έχει κάνει ήδη γιατί είναι και αρκετά παλιό.

1244375190_13976_cave_story1.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα