Μις Μαρπλ (Agatha Christie's Miss Marple)

Retrospectiva

Retro Member
Joined
12 Αύγ 2010
Μηνύματα
200
Αντιδράσεις
109
Τι μπορεί να κάνει μια γεροντοκόρη ονόματι Τζέιν Μαρπλ από το χωριό St. Mary Mead εκτός του πλεξίματος; Μα τι άλλο από το να εξιχνιάζει εγκλήματα!

Μις Μαρπλ (Agatha Christie's Miss Marple 1984-1992) ΕΡΤ2


Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου 1985



Τελευταίο Επεισόδιο: 05 Δεκεμβρίου 1985


miss.marple.poster.novafilm.jpg


Διασκευή των μυθιστορημάτων της Agatha Chrstie από το BBC με πρωταγωνίστρια την Joan Hickson.

Στην Ελλάδα προβλήθηκαν οι 4 από τις δώδεκα ιστορίες της Μις Μαρπλ (The Body in the library, The Moving Finger, A Murder is Announced, A Pocket Full of Rye που είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το 1985) για τον απλούστατο λόγο ότι η σειρά άρχισε το 1984 και τελείωσε το 1992 στην Αγγλία.

H ΕΡΤ2 ξεκίνησε την προβολή της κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και από το τρίτο επεισόδιο της σειράς μεταφέρθηκε κάθε Πέμπτη στις 20.35!

Κάθε ιστορία που προβλήθηκε στην Ελλάδα αποτελείτο από δύο ή τρία επεισόδια.

Συγκεκριμένα οι μέρες και ώρες προβολής είχαν ως εξής:

29 Σεπτεμβρίου 1985: Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη (α' μέρος)


06 Οκτωβρίου 1985: Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη (β' μέρος)



17 Οκτωβρίου 1985: Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη (γ΄μέρος)



24 Οκτωβρίου 1985: Το δάχτυλο που κινείται (α' μέρος)



31 Οκτωβρίου 1985: Το δάχτυλο που κινείται (β΄μέρος)



07 Νοεμβρίου 1985: Προαναγγελία φόνου (α' μέρος)



14 Νοεμβρίου 1985: Προαναγγελία φόνου (β΄μέρος)



21 Νοεμβρίου 1985: Προαναγγελία φόνου (γ΄μέρος)



28 Νοεμβρίου 1985: Μια τσέπη γεμάτη σίκαλη (α΄μέρος)



06 Δεκεμβρίου 1985: Μια τσέπη γεμάτη σίκαλη (β' μέρος)


 

 


Οι υπόλοιπες 8 ιστορίες που δεν προβλήθηκαν ήταν οι εξής:




Η χαρακτηριστική έναρξη και λήξη της σειράς:

http://www.youtube.com/watch?v=5Hgdk6CLrt0


[ame=

[MEDIA=youtube]OSMCN0IcJH0[/MEDIA]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ συγκινητικο το τελευταιο βιντεακι. Η Καθημερινη εδωσε δυο κασετινες περισυ με αρκετα επεισοδια.
 
Σε ευχαριστούμε Retrospectiva για ακόμα μια φορά για την ολοκληρωμένη και όμορφη παρουσίαση μιας πολύ καλής σειράς!
 
Στην καθημερινη δωθηκαν ολα τα επισοδια με την Χικσον.

Παροτι και μενα αυτη ειναι η αγαπημενη μου Μις Μαρπλ, στην Αγγλια η πιο καλη θεωρειται η Μαργκαρετ Ραδερφορντ και με διαφορα. Ειχε γινει περυσι η προπερσι μια δημοσκοπηση απο το BBC.
 
Πολυ προσεγμενη σειρα, με ιδιαιτερη εμφαση στη σωστη καταγραφη της εποχης κατα την οποιαν εκτυλισονται οι ιστοριες, και ειδικα στα επεισοδια που γυριστηκαν εως το 1985.

Ασυζητητι η Joan Hickson η καλυτερη Miss Marple που υπηρξε ποτε, κινηματογραφικα και τηλεοπτικα.

Για την Ιστορια και μονο, αναφερω τις αλλες τεσσερις πολυ αξιες ηθοποιους που υποδυθηκαν το ρολο στη μεγαλη και τη μικρη οθονη:

Margaret Rutherford

Angela Lansbury

Julia Mc Kenzie

Jeraldine Mc Ewan

Τιμης ενεκεν στην πρωτη χρονολογικα Miss Marple, αλλα και πρωτη στις καρδιες των Βρετανων, ενα βιντεο με στιγμιοτυπα απο την κινηματογραφικη δαιμονια γεροντοκορη, Μargaret Rutherford, που ερμηνευσε το ρολο σε μια σειρα ταινιων, στις αρχες της δεκαετιας του '60.

Η υπεροχη μουσικη που ακουγεται παρεμεινε η ιδια σε ολες, και συνετελεσε ωστε αυτες οι ταινιες να αγαπηθουν πολυ και να παραμεινουν αξεχαστες:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bernard.c είπε:
Σε ευχαριστούμε Retrospectiva για ακόμα μια φορά για την ολοκληρωμένη και όμορφη παρουσίαση μιας πολύ καλής σειράς!
Bernard εγώ σε ευχαριστώ για τα πάντα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που μου δίνεται μέσω αυτού του φόρουμ η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας αγαπημένες μου σειρές. :)

bambinella 100 είπε:
Πολυ προσεγμενη σειρα, με ιδιαιτερη εμφαση στη σωστη καταγραφη της εποχης κατα την οποιαν εκτυλισονται οι ιστοριες, και ειδικα στα επεισοδια που γυριστηκαν εως το 1985.Ασυζητητι η Joan Hickson η καλυτερη Miss Marple που υπηρξε ποτε, κινηματογραφικα και τηλεοπτικα.

Για την Ιστορια και μονο, αναφερω τις αλλες τεσσερις πολυ αξιες ηθοποιους που υποδυθηκαν το ρολο στη μεγαλη και τη μικρη οθονη:

Margaret Rutherford

Angela Lansbury

Julia Mc Kenzie

Jeraldine Mc Ewan
Bambinella 100 ευχαριστώ για την αναφορά σου και στις άλλες ηθοποιούς που υποδύθηκαν την Miss Marple. :)

boukitsas είπε:
Παροτι και μενα αυτη ειναι η αγαπημενη μου Μις Μαρπλ, στην Αγγλια η πιο καλη θεωρειται η Μαργκαρετ Ραδερφορντ και με διαφορα. Ειχε γινει περυσι η προπερσι μια δημοσκοπηση απο το BBC.
Boukitsas η δημοσκόπηση που αναφέρεις ήταν του τύπου "το mega είναι 20". Είχαν πολλές κατηγορίες σειρών (καλύτερη κωμική, δραματική και πάει λέγοντας).Πολλοί είχαν αντιρρήσεις σε πολλά αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης.Εντελώς υποκειμενικά τα αποτελέσματα από τη στιγμή που μπορούσες να ψηφίσεις νιοστές φορές για την ίδια κατηγορία.

Εμένα μου αρκεί το γεγονός ότι η ίδια η Agatha Christie ήθελε την Joan Hickson να παίξει τον ρόλο της ηρωίδας της. :)
 
Η δημοσκοπηση ηταν οχι του τυπου αλλα τηλεφωνικη (!!!!!!!!!!) και φυσικα συμμετειχαν κυριως αγγλιδες γριες (χεχεχεχε). Απο κει και περα συμφωνω οτι ειναι μπαι φαρ η καλυτερη οπως αλλωστε προειπα και επισης γνωριζω και αυτο που ειπες οτι η ιδια η κριστι της ειχε πει οτι θα ηθελε να την παιξει. οποτε δεν υπαρχει διαφωνια και μπορεις να χαλαρωσεις. (σικ)

απο το σαιτ της αγκαθα κοβω και κολλαω:

The Marple series has sold all over the world, and through her agent Joan receives fan letters from many countries. When asked if she felt she had become the ultimate Miss Marple, she was horrified. “Oh no, Margaret Rutherford was that.”

αγγλικη ευγενεια; ισως απλα εκανε κατι στους αγγλους ; ποιος ξερει;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
lens10783811_1272784161marple2.gif


Και άλλες δύο ηθοποιοί που έπαιξαν την Miss Marple προστίθeνται στη λίστα:

H Gracie Fields, θρυλική βρετανίδα ηθοποιός, ήταν η πρώτη που έπαιξε την Miss Marple στην οθόνη. Εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου A Murder is Announced το 1956.

Η δύο φορές νικήτρια του χρυσού αγαλματιδίου Helen Hayes έπαιξε τη Miss Marple στο A Caribbean Mystery (1983) και Murder with Mirrors (1984).

Παραθέτω αυτούσιο απόσπασμα από τη βιογραφία της Joan Hickson-πηγή wikipedia:

The BBC began filming the works of Agatha Christie in the early 1980s, and were conscious of the criticism that had been levelled at the most famous portrayal of Miss Marple given by Margaret Rutherford. Though admired, Rutherford's Marple bore little resemblance to the character as written, and the plots of the early Christie film versions varied sharply from the author's carefully constructed plotlines.In making a new series, the makers determined to remain faithful to the plotlines and locales of Christie's stories, and most importantly to represent Miss Marple as written. Hickson played the role in all 12 adaptations of the novels produced from 1984 to 1992, and received two BAFTA nomination and an OBE. Queen Elizabeth II bestowed the award and was delighted to do so, telling Joan that, as an ardent fan of Agatha Christie and Miss Marple, "You play the part just as one envisages it."
The Controller of BBC One, Peter Salmon, also paid tribute to the actress. "Joan Hickson was over many decades one of the greatest character actresses of British film and TV," he said.

"She will be remembered for countless roles but for many she was the definitive Miss Marple in the BBC's classic adaptation of the Agatha Christie stories, and her performances brought pleasure to millions."
Το ζήτημα είναι ένα. Ποιά διασκευή σεβάστηκε και μετέφερε με ακρίβεια τα έργα της Άγκαθα Κρίστι με ηρωίδα τη Miss Marple. Ποιά ηθοποιός ταίριαξε γάντι με την Miss Marple όπως τη φανταζόταν η συγγραφέας; Ποιά αγαπήθηκε από τους κριτικούς της αγγλικής τηλεόρασης και από εκατομμύρια ανά τον κόσμο;Η απάντηση είναι η Joan Hickson.

Υ.Γ: Περί δημοσκοπήσεων ο λόγος.

Αναφερόμουν στην δημοσκόπηση που έκανε το BBC το 2004 και περιείχε ονλάιν ψηφοφορία, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνική ψηφοφορία και αφορούσε να ψηφίσουν κυρίως τις αγαπημένες τους σειρές.

Εσύ boukitsas σε ποιά αναφέρεσαι;

Οι δημοσκοπήσεις ιδιαίτερα οι τηλεφωνικές δεν αποκρυσταλλώνουν την κοινή γνώμη, αλλά ένα πολύ μικρό τμήμα της!Το δείγμα που χρησιμοποιείται είναι ελάχιστο σε σχέση με το πληθυσμό και το χρόνικο διάστημα που διενεργούνται είναι το περισσότερο 4 με 5 μέρες.

Αυτό είναι κοινώς γνωστό.

Μπορείς μα μας δώσεις ένα σύνδεσμο (link) για τα αποτελέσματα αυτής της τηλεφωνικής δημοσκόπησης;Θα ήθελα πολύ να τη δω.Ίσως έχει και στοιχεία της έρευνας.

boukitsas είπε:
Η δημοσκοπηση ηταν οχι του τυπου αλλα τηλεφωνικη (!!!!!!!!!!) και φυσικα συμμετειχαν κυριως αγγλιδες γριες (χεχεχεχε). Απο κει και περα συμφωνω οτι ειναι μπαι φαρ η καλυτερη οπως αλλωστε προειπα και επισης γνωριζω και αυτο που ειπες οτι η ιδια η κριστι της ειχε πει οτι θα ηθελε να την παιξει. οποτε δεν υπαρχει διαφωνια και μπορεις να χαλαρωσεις. (σικ)
Όσο για την (σικ) απάντησή σου ,έχω μάθει αν διαφωνώ να το κάνω με τακτ.
 
Απο την απαντηση σου καταλαβαινω 2 πραγματα.

1) οτι δεν καταλαβαινεις ποτε διαφωνει καποιος μαζι σου και

2) οτι εισαι ο μονος ανθρωπος που με την λεξη τακτ εννοει Τ(ουπε)Α(φου)Κ(αταλαβαινω)Τ(ιποτα)

τελος παντων το phone-in οπως το λενε εγινε το 1990 οταν σπουδαζα αγγλια και ειχε να κανει με τα 100 χρονια απο την γεννηση της κριστι απο το Μπιμπισι.

Ψαξε και βρες το αν θες, και παψε να κανεις λες και εισαι συγγενης της χικσον - και προσβαλεσαι για ανεξηγητους λογους - γιατι δεν εισαι.

αυτα. εγω τακτ δεν εχω
 
Απίστευτα καλή η Joan Hickson στην Μις Μαρπλ! Εδώ έχω μια ένσταση όμως... Δεν πρόκειται για τηλεοπτική σειρά αλλά για τηλεταινίες παραγωγής B.B.C.! Μάλιστα οι τρεις εξ αυτών έχουν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα σε DVD και συγκεκριμένα οι εξής:

1. "Αγκάθα Κρίστι: Ένα Πτώμα Στη Βιβλιοθήκη" ("The Body In The Library") ('84)

2. "Αγκάθα Κρίστι: Πρόσκληση Σε Φόνο" ("A Murder Is Announced") ('85)

3. "Αγκάθα Κρίστι: Μια Χούφτα Σίκαλη" ("A Pocket Full Of Rye") ('85)

Εταιρία διανομής: "Prooptiki Α.Ε."

Ωστόσο πριν από 1 χρόνο, περίπου, η εφημερίδα "Καθημερινή" κυκλοφορούσε κάθε βδομάδα μια ταινία απ' αυτές σε DVD, ολοκληρώνοντας, αν δεν κάνω λάθος, την σειρά αυτή ταινιών. Η συσκευασία ήταν σε promo case. Δυστυχώς τα έχασα... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Απίστευτα καλή η Joan Hickson στην Μις Μαρπλ! Εδώ έχω μια ένσταση όμως... Δεν πρόκειται για τηλεοπτική σειρά αλλά για τηλεταινίες παραγωγής B.B.C.! Μάλιστα οι τρεις εξ αυτών έχουν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα σε DVD και συγκεκριμένα οι εξής:1. "Αγκάθα Κρίστι: Ένα Πτώμα Στη Βιβλιοθήκη" ("The Body In The Library") ('84)

2. "Αγκάθα Κρίστι: Πρόσκληση Σε Φόνο" ("A Murder Is Announced") ('85)

3. "Αγκάθα Κρίστι: Μια Χούφτα Σίκαλη" ("A Pocket Full Of Rye") ('85)

Εταιρία διανομής: "Prooptiki Α.Ε."

Ωστόσο πριν από 2 (?) χρόνια περίπου η εφημερίδα "Καθημερινή" κυκλοφορούσε κάθε βδομάδα μια ταινία απ' αυτές σε DVD, ολοκληρώνοντας, αν δεν κάνω λάθος, την σειρά αυτή ταινιών. Η συσκευασία ήταν σε promo case. Δυστυχώς τα έχασα... :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Mandrake θα συμφωνήσω μαζί σου.

Έχεις δίκιο. Κάποιες ιστορίες μεταδόθηκαν σε μορφή τηλεταινίας στην αρχική τους προβολή.

Συγκεκριμένα αυτές ήταν A Murder at the vicarage, 4.50 from Paddington, A Carribean Mystery, They Do it with Mirrors, The Mirror Crack'd from Side to Side.

Οι συγκεκριμένες προβλήθηκαν από το BBC την περίοδο των Χριστουγέννων ως Christmas Specials μεταξύ των ετών 1986-1992 (με μόνη εξαίρεση το 1990 που δεν προβλήθηκε ιστορία με την Miss Marple).

Οι υπόλοιπες ιστορίες μεταδόθηκαν σε μορφή επεισοδίων και μάλιστα ανέγραφαν και part one, part two, part three στο σήμα έναρξης.

Όπως για παράδειγμα το "Πρόσκληση σε Φόνο"/"Α Murder is announced- (η συγκεκριμένη ιστορία στοίχειωσε τα παιδικά μου όνειιρα με τον τρόπο που αποκάλυψε τον δολοφόνο στο τέλος)

http://www.youtube.com/watch?v=KZYklwj_bGQ

Στο box set που αναφέρω στο αρχικό μου post,έχουνν σεβαστεί την αυθεντική τους προβολή.

Θεωρώ ότι το BBC έβγαλε αργότερα όλες τις ιστορίες της Miss Marple με την Joan Hickson μεμονωμένες -σε μορφή τηλεταινίας- για περισσότερο κέρδος.

Σε ευχαριστώ για την επισήμανση, κάνοντας έτσι πιο πλήρης την παρουσίαση μιας αγαπημένης μου σειράς μυστηρίου. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το "αργότερα" δε μας ενδιαφέρει. Κι οι κινηματογραφικές βγαίνουν "αργότερα" σε DVD, αλλά δε σημαίνει ότι αυτομάτως γίνονται και βιντεοταινίες! Δεν ήξερα πάντως ότι έγινε σειρά και οι τηλεταινίες αυτές προσαρτήθηκαν ως επεισόδια, οπότε μάλλον αυτήν κυκλοφόρησε η εφημερίδα (και καλώς γράφει για "σειρά του B.B.C."). Όσο ζεις μαθαίνεις! :)
 
Και για μένα η Hickson ήταν η καλύτερη Μαρπλ. Ομολογώ ότι βαριέμαι απίστευτα να δω το ρόλο αυτό από οποιαδήποτε άλλη και επίσης μόνο από αυτά της Hickson έχω κάνει συλλογή.
 
Απόψε έχει το ρετρό στην ομίχλη στην ερτ 1 αλλά φαντάζομαι πως πρέπει να ναι τωρινή σειρα
 
Απόψε έχει το ρετρό στην ομίχλη στην ερτ 1 αλλά φαντάζομαι πως πρέπει να ναι τωρινή σειρα

Αριάδνη, είναι η σειρά του itv Agatha Christie's Marple με την Geraldine McEwan. Έπαιξε από το 2004-2008 και μετά από 2009-2013 την αντικατέστησε η Julia McKenzie. Καμιά τους δεν είναι σαν την Hickson αλλά από τις δυο προτιμώ την McEwan. Δεν ξέρω αν έχεις δει άλλα επεισόδια, πάντως έχουν κάνει τουλάχιστον καλή δουλειά με τα κοστούμια και τα σκηνικά. Για την πλοκή/σκηνοθεσία έχω μερικές επιφυλάξεις καθώς σε κάποια επεισόδια έχω διαπιστώσει κενά αλλά αυτό είναι η δική μου οπτική.
 
Η πρωτη σαιζον (2004 - 2008) ηταν σαφως ανωτερη απο την επομενη. Πιστη αναπαρασταση της εποχης στη δευτερη, δε λεω, αλλα τα περισσοτερα επεισοδια ειχαν ελαφρως αλλαγμενα φωτα. Σχεδον καμια σχεση με ο,τι ειχε γραψει η Κριστι. Δεν ηταν διασκευες, ηταν καινουργια εργα.
Παντως το By the pricking of my thumbs (2006) με τη Geraldine McEwan στον ομωνυμο ρολο και συμπρωταγωνιστρια της τη Greta Scacchi, το λατρεψα. Τοσο, που αυτες τις μερες σκεφτομουν να το βρω και να το ξαναδω.

1595881821295.png
 
Η πρωτη σαιζον (2004 - 2008) ηταν σαφως ανωτερη απο την επομενη. Πιστη αναπαρασταση της εποχης στη δευτερη, δε λεω, αλλα τα περισσοτερα επεισοδια ειχαν ελαφρως αλλαγμενα φωτα. Σχεδον καμια σχεση με ο,τι ειχε γραψει η Κριστι. Δεν ηταν διασκευες, ηταν καινουργια εργα.
Παντως το By the pricking of my thumbs (2006) με τη Geraldine McEwan στον ομωνυμο ρολο και συμπρωταγωνιστρια της τη Greta Scacchi, το λατρεψα. Τοσο, που αυτες τις μερες σκεφτομουν να το βρω και να το ξαναδω.

Bambi πες με ιδιότροπη αλλά τη δεύτερη σαιζόν, εκτός από την πρώτη ιστορία που ήταν η "σίκαλη" δεν μπήκα καν στον κόπο να τη δω κι ας είχε κάποια από τα αγαπημένα μου (Το διπλό είδωλο, τους οκτώ κόκκους -έστω κι αν είχε μικρή συμμετοχή- και τους ιβίσκους) μόνο και μόνο γιατί η Μακένζι δε με πείθει για Μαρπλ. Κι επίσης, όπως λες κι εσύ, τους έχουν αλλάξει τα φώτα. Έμαθα ας πούμε ότι στο Ωχρό άλογο δεν υπάρχει καν η Αριάδνη Όλιβερ ως ρόλος!
Όπως έλεγε κι ο αείμνηστος ο Αυλωνίτης; "Ωρέ, πού πάμε;"
 
Το ρετρό στην ομίχλη δεν το χω διαβάσει μάλιστα θα ήταν το επόμενο βιβλίο που θα αγόραζα από τον ψυχογιο με άλλον τίτλο βεβαια. Αλλά ωραίο το επεισόδιο και ναι κατάλαβα τον δολοφόνο βέβαια δεν θα μπορούσα να καταλάβω ποτέ το κίνητρο του
Σίγουρα ή παλιά σειρά θα ήταν καλύτερη εννοείται. Ωραία ή ηθοποιός που την ερμηνεύει μου κάνει για Μις Μαρπλ.
 
Bambi πες με ιδιότροπη αλλά τη δεύτερη σαιζόν, εκτός από την πρώτη ιστορία που ήταν η "σίκαλη" δεν μπήκα καν στον κόπο να τη δω κι ας είχε κάποια από τα αγαπημένα μου (Το διπλό είδωλο, τους οκτώ κόκκους -έστω κι αν είχε μικρή συμμετοχή- και τους ιβίσκους) μόνο και μόνο γιατί η Μακένζι δε με πείθει για Μαρπλ. Κι επίσης, όπως λες κι εσύ, τους έχουν αλλάξει τα φώτα. Έμαθα ας πούμε ότι στο Ωχρό άλογο δεν υπάρχει καν η Αριάδνη Όλιβερ ως ρόλος!
Όπως έλεγε κι ο αείμνηστος ο Αυλωνίτης; "Ωρέ, πού πάμε;"
Καθολου ιδιοτροπη δεν εισαι. Εχεις την αντιδραση που θα ειχαν οι περισσοτεροι θαυμαστες της Αγκαθα Κριστι. Το γεγονος πως εγω ειδα ολα αυτα τα επεισοδια οφειλεται καθαρα στο γεγονος οτι παντα ηλπιζα πως το επεισοδιο που θα παρακολουθουσα εκεινη τη μερα θα μου αρεσε, αλλα δεν....
Κι εγω εκνευριζομαι αφανταστα με τις τεραστιες αλλαγες που γινανε. Για να καταλαβεις καλυτερα, σου αντιγραφω εδω ενα σχολιο που εκανα στο θεμα για την Αγκαθα τον περασμενο Απριλιο:

"Εχθες το βραδυ παρακολουθησα το επεισοδιο Murder is easy απο τη σειρα Marple. Eνταξει, οι ανθρωποι εγραψαν καινουργια ιστορια!
Καμια σχεση ομως με το αριστουργημα της Κριστι. Πραγματικα, δεν ξερω γιατι το κανουν αυτο.
Δεν περιμενω και 100% πιστη στο αρχικο κειμενο, αλλα οχι κι ετσι βρε παιδια! Δηλαδη παλι καλα που κρατησανε τον τιτλο γιατι αλλιως δε θα το αναγνωριζα."
 
Πίσω
Μπλουζα