Ρετρό Γαλλικά τραγούδια

manos311

RetroActive
Joined
9 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.412
Αντιδράσεις
2.990
Γειά σας. Σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα με ρετρό Γαλλικά τραγούδια, δε βρήκα να υπάρχει ήδη κάτι σχετικό. Εδώ μπορούμε να βάζουμε τα αγαπημένα μας Γαλλικά τραγούδια, οποιουδήποτε μουσικού είδους. Θα παρακαλούσα να βάζετε τίτλους και καλλιτέχνες στο κείμενο, όχι μόνο τα βίντεο, έτσι ώστε αν χαθούν τα βίντεο να θυμόμαστε ποια τραγούδια ήταν και να μπορούμε να βάλουμε άλλο σύνδεσμο.

Ξεκινάω με 3 τραγούδια της δεκαετίας το 80, που όμως τα ανακάλυψα τυχαία πρόσφατα.

Jean Jacques Goldman - Il Changeait La Vie
Partenaire Particulier - Partenaire Particulier
François Feldman - Les Valses De Vienne




 
και το αγαπημένο μου Christophe Mon Amour υπέροχο αν και μελαγχολικό
Desireless-Voyage voyage
France Gall Ella, elle l'a
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και από δεκαετία 70:

Michel Fugain - Une Belle Histoire - Μια ορχηστρική εκτέλεση ακουγόταν σε μουσικά διαλείμματα παλιά στην κρατική τηλεόραση.
Claude-Michel Schönberg - Le Premier Pas - Γνωστό από παλιά διαφήμιση του αρώματος Guirlandes.
Enrico Macias - Il Est Comme Le Soleil - Επίσης γνωστό από διαφήμιση αρώματος Latour.



 
Τελευταία επεξεργασία:
Jeane Manson - Avant de nous dire adieu
Johnny Halliday - L' Envie (το τραγούδι είναι του Johnny,εδώ όμως το τραγουδάει μαζί με τη Celine Dion σε μια τηλεοπτική εκπομπή πολύ αργότερα..Μου αρέσει το ντουέτο στα τραγούδια,γι αυτό προτίμησα αυτό το clip..Αν και το συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι)
 
Από δεκαετία 80:

Jakie Quartz - Vivre Ailleurs - Το πρωτοάκουσα περίπου το 2008 από ραδιοφωνικό σταθμό.
Mylène Farmer - Désenchantée - Δεν το ήξερα τότε, μέχρι που άκουσα τη διασκευή του 2002 από την Kate Ryan, και μετά ανακάλυψα το αυθεντικό.
France Gall - Ella, elle l'a - Πολύ γνωστό από τότε.




 
Τελευταία επεξεργασία:
πολύ ωραία για όσους δεν ξέρουν γαλλικά ouragan είναι ο τυφώνας άρα σαν τυφώνας!
 
Μερικά από τον Christophe:

Christophe - Mal
Christophe - Les Marionnettes
Christophe - Aline (ακουγόταν και στην παλιά διαφήμιση του ομώνυμου αρώματος)




 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ κατά τη συνήθειά μου θα παρασπονδήσω λιγάκι. Τόσο δα μόνο, έτσι για να λέω ότι ζω επικινδύνως. Διότι θα βάλω μεν ένα ωραιότατο γαλλικό τραγούδι με την Juliete Gréco. Αλλά αν το ακούσετε, θα σας θυμίσει κάτι.


Απορία: Είχαν περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες οι Γάλλοι? Εδώ η μικρά και πτωχή (πλην έντιμος) Ελλάς έβαλε δέκα στρατιώτες κι έναν λοχαγό (Απορία μέσα στην απορία: Λοχαγός? Δεκανέας δεν θα έπρεπε να είναι?) και κοτζάμου πυρηνική υπερδύναμη περιορίστηκε σε Six soldats?
 
Δεν ξέρω αν "στρέχει" για το συγκεκριμένο thread (λέξη που χρησιμοποιούσαμε πιτσιρικάδες για τους κανονισμούς στα παιχνίδια για όποιον δεν κατάλαβε),θα ήθελα όμως να αναφέρω και ένα τραγούδι από το soundtrack μιας ταινίας.Την είδα την προηγούμενη Δευτέρα (την ξαναείδα βέβαια μιας και υπάρχει στην ταινιοθήκη μου).Σου "ρίχνει" λίγο την διάθεση,γαλλικό ρομαντικό-κοινωνικό δράμα είναι άλλωστε.Η μουσική του τραγουδιού είναι άφθονη μέσα στη ταινία,αν και το τραγούδι δεν ακούγεται πουθενά (μάλλον ηχογραφήθηκε αργότερα).
Τραγουδάει η Ρόμι Σνάιντερ και συμμετέχει ο Μισέλ Πικολί που είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Η ταινία είναι "Τα γεγονότα της ζωής" - Les choses de la vie (1970)..Το τραγούδι είναι το "La chanson d' Helene" ( Ελέν είναι το όνομα της Ρόμι στη ταινία)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δύομιση στα τρία βγήκαν και με έλληνες. Το τρίτο γλύτωσε. Το μισό βέβαια είναι το Vien viens με τη Γιοβάννα.
Από αυτά μου αρέσει το "Φλερτ" με μια δροσερότατη και κεφάτη Χριστίνα που το λέει μια χαρά. Το "Ζητάς" της Μαριάννας Τόλη δεν μ' αρέσει καθόλου, κι όσο για τη Γιοβάννα, αν και γενικά ήταν εξαιρετική τραγουδίστρια, αυτό καλύτερα να μην το έλεγε. Ψυχρή κι ανέκφραστη ερμηνεία χωρίς ίχνος αισθήματος (και τελείως συμβατική και ανέμπνευστη ενορχήστρωση).

 
Ωραίο το θέμα, εγώ ως γαλλομαθής με επάρκεια (βεβαίως-βεβαίως) έχω ενδιατρίψει στο θέμα. Το πρώτο τραγούδι που ποστάρω είναι από τα 90ς, από μία σειρά που προβαλλόταν στην κρατική τηλεόραση. Ο γαλλικός τίτλος ήταν "Helène et les garçons" (= η Ελέν και τα αγόρια, δεν θυμάμαι όμως πώς το είχαν αποδώσει τότε). Πρόκειται για το τραγούδι των τίτλων που το ερμηνεύει η πρωταγωνίστρια, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Hélène Rollès (Ελέν Ρολέ, προφέρεται). Ο τίτλος: Je m'appelle Hélène (= με λένε Ελέν):

Και για να μην ξεχνάμε και την Eurovision, το τραγούδι που ποστάρω είναι του 1983, νίκησε στον διαγωνισμό και το ερμηνεύει η Corinne Hermès, εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο.Ο τίτλος Si la vie est cadeau (= αν η ζωή είναι δώρο):
 
@LadyNaty

τι μου θυμήσατε!

H γαλλική τηλεοπτική σειρά "Helène et les garçons" ήταν μια από τις αγαπημένες μου σειρες. Όταν μεταδιδόταν στην ελληνική τηλεόραση μάθαινα τα πρώτα μου γαλλικά στο σχολείο. Η σειρά δεν ήταν μεταγλωτισμένη αλλά με υπότιτλους και έτσι μπορούσα να ακούω φυσικούς ομιλητές.
Όσο για το τραγούδι των τίτλων που το ερμηνεύει καταπληκτικά η πρωταγωνίστρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Hélène Rollès ''Je m'appelle Hélène'' (= με λένε Ελέν) ήταν γραμμένο σε κασέτα και το άκουγα άπειρες φορες!!!!

:D
 
3 τραγούδια που πήραν πρώτη θέση στο διαγωνισμό Eurovision:

Vicky Leandros - Apres Toi - Λουξεμβούργο, 1972
Marie Myriam - L'oiseau et l'enfant - Γαλλία, 1977
Sandra Kim - J'aime la vie - Βέλγιο, 1986




 
Η Γαλλική όσο και η Ιταλική μουσική καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι στη δισκοθήκη μου. Με προλάβατε με τον αγαπημένο μου Christophe και τον Dassin αλλά έρχομαι με δύο "ύμνους" για μένα... Δεν έχουν καμία χρονική συνοχή. Απλά εκεί χτυπάει δυνατά η καρδιά!!!

Mireille Mathieu Pardonne moi ce caprice d'enfant
Charles Aznavour - Et Pourtant


 
Πίσω
Μπλουζα