Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Α, δεν έχω πρόβλημα με τα πολλά βιβλία. Ίσα ίσα που μου αρέσουν οι μεγάλες βιβλιοθήκες κι έχω κι εγώ.
Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά την είχα άδεια από τη μέση και κάτω κι ήταν φρίκη να τη βλέπει κανείς. Όχι γιατί τ ανακατευαν τόσο όσο γιατί τα μουτζουρωναν. Σταδιακά επανήλθαν τα ράφια. Αλλά όταν έχεις μικρά αντικείμενα μπροστά στα βιβλία είναι δύσκολο να καθαριστούν. Τουλάχιστον εγώ βαριέμαι να τα βάζω και να τα βγάζω κάθε τρεις και λίγο.
Τη βιβλιοθήκη τη θέλω μόνο με βιβλία κ τίποτα απολύτως άλλο.
Στα βιβλιοπωλεία δε με ενοχλεί ούτε η σκόνη ούτε τίποτα. Αν δε είναι και παλαιοβιβλιοπωλειο μπορώ να κοιμηθώ κιόλας εκεί και να ξυπνήσω να ξανακάνω με την ησυχία μου :)
 
Αλλά όταν έχεις μικρά αντικείμενα μπροστά στα βιβλία είναι δύσκολο να καθαριστούν. Τουλάχιστον εγώ βαριέμαι να τα βάζω και να τα βγάζω κάθε τρεις και λίγο.
Τη βιβλιοθήκη τη θέλω μόνο με βιβλία κ τίποτα απολύτως άλλο.
Ετσι ακριβως. Επειδη κι εμενα παλαιοτερα η κορη μου θελησε να βαλει ψιλολογια στη βιβλιοθηκη της το ξεκοψα. Της λεω "Δε θα μου κανεις το σπιτι γιουσουρουμ." :)
 
χαχα αληθινή γάτα είναι αυτή νόμιζα ότι ήταν λούτρινο έτσι που την έχει "μαρμαλιάσει" (έτσι αφήνεται η Ζουζού μου στην μικρή όταν την παίρνει αγκαλιά, εμένα πηδάει κάτω αμέσως, το βρωμόγατο).
 
Αν η Φωτεινή Πιπιλή που απ' όσο θυμάμαι έγραφε πολύ στρωτά ελληνικά διάβαζε ότι ΕΞΑΣΚΕΙ τη δημοσιογραφία (λες και είναι μυς που χρειάζεται δυνάμωμα) θα της σηκωνόταν η τρίχα... εεε, για μισό λεπτό... και η δική της τρίχα και της γάτας της είναι σηκωμένες.

Τη δημοσιογραφία όπως και άλλα επαγγέλματα και λειτουργήματα την ΑΣΚΕΙ κάποιος.

Εγώ πάντως που ζω στην Αμερική δεν έχω πάρι χαμπάρι το έργο της για τις Καθαρές Ακτές της Ελλάδας που κατά το άρθρο έχει φτάσει μέχρι εδώ. Ίσως γιατί μένω μακρυά από τη θάλασσα.

Στα αγγλικά ένα ουσιαστικό μπροστά από άλλο ουσιαστικό γίνεται επίθετο. Στα ελληνικά κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι να συνέβαινε. Τι θα πεί "το γκλάμουρ της στυλ"?

Είχα την εντύπωση ότι τα ωραιότερα ντολμαδάκια της Ελλάδας, άρα και της Αθήνας, τα μαγείρευε η κυρία Μαρίκα. Εκτός αν τα δικά της θεωρούνταν κρητικά. Αλλά έχει ταΐσει ντολμαδάκια όλους τους Αθηναίους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν γευτεί τα δημιουργήματα όλων των ντολμαδοποιών της Αθήνας? Διότι μόνο έτσι μπορεί κανείς να αποφανθεί ότι είναι "κατα γενική ομολογία" τα ωραιότερα.

Μπορεί κάποιος να μου μεταφράσει το "η ψυχική ηρεμία δίνει πάντα προτεραιότητα στις επιλογές μας"? Εγώ θα έλεγα ότι οι "η ψυχική ηρεμία είναι προτεραιότητα στις επιλογές μας, αλλά ούτε κι αυτό είναι σωστό διότι η ψυχική ηρεμία είναι το ποθούμενο αποτέλεσμα [των επιλογών μας] και την αποκτάμε αν δώσουμε προτεραιότητα στις σωστές επιλογές.
 
Οι προτιμησεις του Χαρη Ρωμα στην επιπλωση σε σχεση με τις δικες μου μπορει να απεχουν και χιλια ετη φωτος.
 
Eίδα την φωτογραφία και θυμήθηκα μια παλιά συνέντευξη που έπαιρναν από κάτι γείτονες του Ρώμα, που έλεγαν ότι του βιδώνει να παίζει βραδιάτικα πιάνο και τους πρήζει τα συκώτια...
 
Δεύτερο πάτωμα μιας μονοκατοικίας? Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε την αμερικάνικη ορολογία όπου πρώτο πάτωμα λένε το ισόγειο, πάλι περισσεύει ένα πάτωμα. Μέρος του δικού του καταλύματος δεν είναι (μένει στο δεύτερο), άλλους χρήστες δεν έχει (μονοκατοικία), τι διάολο είναι? Στον αέρα πετάει? Ακομη και μαγαζιά να έχει, δεν είναι μονοκατοικία.

Δεν του αρέσουν τα μοντέρνα έπιπλα αλλά τα παλιά του έπιπλα δένουν με τα μοντέρνα. Έπιπλα που δεν του αρέσουν αγόρασε?

Η κυρία που τακτοποιεί το σπίτι του του φτιάχνει καρυδόπιττες. Άρα ποια του σφουγγαρίζει? Η μαγείρισσα?

Πολύ με μπερδεύει ο κύριος Ρώμας
 
Σ'ένα τέτοιο κίτρινο δεν περίμενε ο Αλεκάρας την Ορνέλα και του'ρθε η Κορινάρα; Παγίδα του Βαλάντη
 
Διώροφη μονοκατοικία? ή αλλιώς.. Μονοκατοικία με 2 ορόφους? Κάτι από τα δύο.
Μάλλον η κοπέλα που κάνει το ρεπορτάζ (ίδια σε όλα) κάποια πράγματα περί οικοδομικής δεν τα είχε ξεμπλέξει ακόμα.
 
Διώροφη μονοκατοικία? ή αλλιώς.. Μονοκατοικία με 2 ορόφους? Κάτι από τα δύο.
Μάλλον η κοπέλα που κάνει το ρεπορτάζ (ίδια σε όλα) κάποια πράγματα περί οικοδομικής δεν τα είχε ξεμπλέξει ακόμα.
Γι' αυτο στη δημοσιογραφια θα επρεπε να βαλουν καποια ειδη ακομα.
Πως λεμε αστυνομικο και καλλιτεχνικο ρεπορταζ; Ε, ας βαλουν και οικοδομικο. :D
 
Τελευταία επεξεργασία:
Διώροφη μονοκατοικία? ή αλλιώς.. Μονοκατοικία με 2 ορόφους? Κάτι από τα δύο.
Μάλλον η κοπέλα που κάνει το ρεπορτάζ (ίδια σε όλα) κάποια πράγματα περί οικοδομικής δεν τα είχε ξεμπλέξει ακόμα.

Διώροφη μονοκατοικία είναι λογικό αλλά τότε γιατί μένουν στον δεύτερο όροφο μόνο?
 
Συνήθως στον όροφο είναι και τα υπνοδωμάτια, οπότε και λόγω θέας όλοι δηλώνουν τον όροφο :)
Τώρα, επειδή μπορεί να θεωρεί μονοκατοικία όλες τις μικρές κατασκευές (ισόγειο+όροφο) χωρίς αυτό να συμβαίνει (2 ανεξάρτητα διαμερίσματα) μπορεί όλοι να μένουν στο "πάνω" σπίτι που είναι και ανεξάρτητο του "κάτω"
Πολύ ασχοληθήκαμε..
 
Απλούστατον. Η δημοσιογράφος είχε πτωχόν πλην τίμιον λεξιλόγιον. Ήξερε τη λέξη πολυκατοικία, ήξερε τη λέξη μονοκατοικία δεν ήξερε τη λέξη διπλοκατοικία. (Οικοδομή με δύο σπίτια μόνο).
 
Δεν ηξερα πως η ζωη εχει μυρωδια. Πως μυριζει ας πουμε; Σαν κρεμμυδι τσιγαριστο;
Η επιπλωση αισχος. Εντελως αποπνικτικη και με πολλα ψιλολογια που δεν τα χωνευω καθολου.
 
Πίσω
Μπλουζα