Τι ακούω απόψε ...

Μ' αρέσει που έχουμε βάλει και thread περί επικείμενης καταστροφής! Τελικά τόσο "μέταλλο" που έχουμε ρίξει εδώ μέσα τις τελευταίες μέρες, το μόνο που σίγουρα θα γλυτώσει απ' τη συντέλεια θα είναι το ίδιο το retromaniax! :D

Anvil - School Love (1981)

 
Εγώ ως συνήθως από άλλο ανέκδοτο το έχω ρίξει στα Λατινοαμερικάνικα σήμερα. Όχι κουκαράτσες και μπέσαμε μούτσους όμως.

Στο Παν/μιο έκανα πολλή παρέα με Νοτιαμερικάνους και είχα ακούσει πολλή μη τουριστική μουσική από σπουδαίους ερμηνευτές που ούτε τους είχα ακούσει ως τότε. Ποιος ήξερε τη Mercedes Sosa το 1980? Άλλο αν αργότερα, και λόγω συνεργασίας με Φαραντούρη, τη μάθαμε και στην Ελλάδα.


Το τραγούδι ήταν του Αργεντινού Atahualpa Yupanqui. Άλλος ένας που έμαθα τότε, και που μου άρεσε πολύ. Φανταστείτε λοιπόν τη χαρά μου όταν το καλοκαίρι του 1990 που υπηρετούσα τη μαμα-Ελλάς έμαθα ότι ο Yupanqui θα εμφανιζόταν πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια και μοναδική συναυλία στο Βεάκειο και μάλιστα σε μέρα που ήμουν εξόδου. Έτρεξα. Ήταν επίσημο γεγονός υπό την αιγίδα της Αργεντίνικης πρεσβείας, ήταν κι ο πρέσβης εκεί και βγάλανε λόγους προς μεγάλη μου τσαντίλα, και μετά βγήκε αυτός, και ήταν καταπληκτικός όπως το περίμενα, ας ήταν υπερογδοηκοντούτης (του 1908). Αλλά φύσαγε πολύ, ακούγαμε τον θόρυβο από τον αέρα στα μικρόφωνα, και μετά από κανένα μισάωρο μας είπε ότι ο αέρας του είχε παγώσει τα δάχτυλα κι ήταν υποχρεωμένος να σταματήσει. Υποσχέθηκε να ξανάρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν πρόλαβε. Πέθανε το 1992.

 
Running wild-the battle of waterloo
σε όλους αρέσει αυτό το τραγούδι, εκτός από τον Ναπολέοντα και τον στρατηγό Μπερτράντ!
Kαι μάλιστα αυτός ο σκωτσέζος ο φίλος μου μου είπε ότι πριν το Βατερλό είπαν στους Γάλλους να παραδοθούν και αυτοί φυσικά απάντησαν:"Merde!"
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα