Ανακατασκευή Sega Daytona USA - Το έπος!

Δεν υπάρχει άλλος σαν τον Μάριο._
 
Εγω να ρωτησω, εφοσον ειναι emulation θα μπορουσε να μπει και αλλο παιχνιδι, πχ, Sega Rally?

Εξαιρετική δουλειά ;)
 
Ναι μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε racing game έχει ο m2 emulator. Αρκεί να το δηλώσεις στην εφαρμογή Logitech profiler.
 
Αυτα ειναι!!!Αυθεντικη arcade εμπειρια των 90s με daytona usa :thumbup::thumbup::thumbup: Η διασκεδαση της δεκαετιας του 90 δεν θα φυγει ποτε.
 
Να και η δικια μου .
Ενα project δεκαετιας και εκατονταδων ευρω.
Οταν την ξεκινησα

1.JPG

Μετα την τελευταια αναβαθμιση

2.JPG

Επομενος στοχος αν ολα πανε ειναι ενας ανεμιστηρας απο το Praktiker να μου χτυπαει τα μαλλια και λαστιχακια να καιω με τον αναπτηρα να μυριζει το δωματιο.
 
Πολύ αγαπημένο παιχνίδι. Το είχα τσακίσει το '93 στο τεράστιο Bank of Games (κατόπιν Jasmin στα Ιλίσια), το οποίο είχε πρωτοφέρει κι άλλα φανταστικά arcades (Rayden 2, Knights of the Round, Dungeon and Dragons: Tower of Doom).

Το Daytona τραβούσε αμέσως τα βλέμματα με το εξωπραγματικά ταχύτατο / ομαλότατο 3d rendering και τα hidef textures του (για εκείνη την εποχή) και φυσικά αποτελούσε αιτία διασπάθισης σημαντικού ποσοστού γονικής περιουσίας.

Για την ανακατασκευή σου Μάριε δεν υπάρχουν λόγια. Είναι ο ορισμός της νεκρανάστασης και υποβάλλω δημόσιο αίτημα να μπορέσω κάποια μέρα στην μετά Covid εποχή να το δοκιμάσω για ένα test drive στον χώρο σου.
 
Βεβαίως αγαπητέ.
 
Μόλις διάβασα το κείμενο και ειλικρινά χαράς το κουράγιο σου :) Ίσως τελικά συμφερε να φτιάξεις μια δική σου καμπίνα από την αρχή, αλλα καταλαβαίνω το συναισθηματικο δέσιμο.

Είχα ρίξει και εγώ αρκετό μέταλλο σε αυτό το παιχνίδι και ήταν η πρώτη φορά που έπιανα τιμόνι. Ο δε λεβιες ταχυτητων με τις βιαιες αλλαγες για να κάνεις τα σπινιαρισματα, αλλη αίσθηση ;)

Στα τεχνικά ... η μπογιά πρέπει να ήταν ηλεκτροστατικη βαφή και για αυτό δεν έβγαινε απλά με γυαλοχαρτο. Ήθελε είτε αμμοβολη, είτε το καυστικό υγρό που χρησιμοποιησες. Θα μπορουσες να ξανακάνεις Η/Β αλλά το κόστος για ιδιώτες, ανάλογα και που θα πέσεις είναι αυξημενο. Φυσικά όμως, άλλη η ποιότητα.

Για την αναδραση στο τιμόνι, υπάρχει μια πατέντα που την έχουν κάνει και εταιρίες άλλων arcade, με λάστιχο τύπου "χταποδιου", που πιάνεις αντικείμενα σε σχαρες οχημάτων. Το περιστρεφεις γύρω από τον αξωνα του τιμονιού, το πιάνεις σε δύο σταθερά σημεία και αυτό προκαλεί, αντισταση και επαναφορα στο τιμόνι. Είχα δει ένα βιντεο πιο παλιά, που εδειχνε πως ηταν τοποθετημενο σε άλλη καμπίνα, θα ψάξω να το βρώ να το δεις. Ίσως σου αρέσει και το κάνεις.

Να χαίρεσαι το μηχάνημα ... και καλά πατιλικια :)
 
Aπό όσο θυμάμαι τουλάχιστο, το τιμόνι του Daytona δεν είχε επαναφορά προς το κέντρο. Είχε ανάδραση (διαφορετικών βαθμίδων) που είναι εντελώς διαφορετικό και πρακτικά, στο pc είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς custom κύκλωμα (όπως η πλακέτα L2M2).
 
Πίσω
Μπλουζα