Ρόλοι «Φάντασμα»

Θεία Λένα

RetroJunkie
Joined
21 Απρ 2017
Μηνύματα
2.009
Αντιδράσεις
4.305
Δεν υπήρχαν! Ήταν φαντάσματα! Κανείς δεν ερμήνευσε αυτούς τους ρόλους... Κι όμως υπάρχουν στις ταινίες και καμιά φορά παίζουν και ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης! Στην τηλεόραση σίγουρα ο πιο γνωστός ρόλος φάντασμα είναι της Νινέτας στους δύο ξένους. Ξέραμε τόσα γι αυτήν, κι όμως, ποτέ δεν την είδαμε.
Και στο σινεμά όμως υπήρξαν ρόλοι - φαντάσματα!
Αυτός που θυμάμαι ως πιο χαρακτηριστικός είναι ο Γκόρτσος (το παιδί του λαού) στο Τζένη-Τζένη. Το όνομα του έγινε μέχρι σύνθημα. Ακόμη και τώρα χρησιμοποιείται για να περιγελάσουμε τους πολιτευτές. Το Γκόρτσο όμως δεν τον είδαμε ποτέ! Θυμόσαστε άλλες περιπτώσεις;
 
Ο Πλοίαρχος που τηλεφωνούσε στον Κωνσταντάρα ( Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι ) , για την υπόθεση του Χατζηθωμά.
 
Αν δεν ζωντάνευε το πορτραίτο στο τέλος, ο "μακαρίτης" στο Θησαυρό του μακαρίτη θα ανήκε εδώ. Το ότι δεν ήταν ζωντανός δεν είναι εμπόδιο. Η Βασιλειάδου του μιλούσε συνέχεια.
 
Αυτός που θυμάμαι ως πιο χαρακτηριστικός είναι ο Γκόρτσος (το παιδί του λαού) στο Τζένη-Τζένη. Το όνομα του έγινε μέχρι σύνθημα. Ακόμη και τώρα χρησιμοποιείται για να περιγελάσουμε τους πολιτευτές. Το Γκόρτσο όμως δεν τον είδαμε ποτέ! Θυμόσαστε άλλες περιπτώσεις;
Βασικά τον Γκόρτσο τον είδαμε σε αφίσες. Είναι ο Νικήτας Πλατής. :)

Αντίστοιχος ρόλος είναι και της μητέρας του Λογοθετίδη στην ταινία "Σάντα Τσικίτα". Η προοπτική εγχειρήσεως της, καθορίζει τις μετέπειτα αποφάσεις του Φώτη Φαγκρή. Και να τα παστέλια, να τα ξερολούκουμα!
 
Βασικά τον Γκόρτσο τον είδαμε σε αφίσες
Δεν το πρόσεξα ποτέ!

Στην ταινία ο Θόδωρος κ το δίκανο έχουμε την κόρη του Διανελλου που έμεινε έγκυος απ τον παρα λίγο αρραβωνιαστικο της Γιούλη που δεν τη βλέπουμε, καθώς επίσης κ τον διευθυντή του Φωτόπουλου και θείο του Βουτσα που τον στέλνει στο εξωτερικό..
 
Θα μπορούσε να είναι και ο τύπος που καλεί στο τηλέφωνο τον "Γεροντοκόρο" Κωνσταντάρα... Βέβαια, στο τέλος βλέπουμε τον Ηλιόπουλο να μιλάει αλλά σε όλη την ταινία δεν μαθαίνουμε ποιος είναι, τι θέλει και γιατί παίρνει τηλέφωνο τον ήρωα για να τον ρωτήσει "Την κατάφερες την μικρούλα γερομπισμπίκη? Την κατάφερες?"
 
Ο Μπακουλας στα Χαμενα ονειρα. Ο Γιωργος Δαμασιωτης σε ολο το εργο συνεχως γι' αυτον μιλαει. Αν θα δεχτει ο Μπακουλας τις κουβαριστρες, αν θα ανανεωσει τη συνεργασια, αν θα παει σε αλλον, αν θα τους πληρωσει τα γραμματια.
Οι κουβαριστρες Λουξ γυρω απο τον Μπακουλα περιστρεφονται και αλιμονο αν τον χασουν!
 
Δεν θυμάμαι , ο Παναγιωταρέας στο ένα βότσαλο στην λίμνη, κάνει καμία εμφάνιση;
 
Η Παναγιωτάκου στην ταινία φωνάζει ο κλέφτης. Αδερφή συναδέλφου του Αντρέα Ντούζου για την οποία η γυναίκα του νομίζει πως είναι η ερωμένη του. Αυτός όμως της έδωσε (μέσω του αδερφού) της τα βιβλία να τα καταστρέψει. Η Παναγιωτάκου όμως τρόμαξε και τα έκρυψε.
 
Στην τανία Αχ! Αυτή η γυναίκα μου δεν είδαμε ποτέ κάποιον που να σχετίζεται με την περιβόητη δημοπρασία που ήθελε να κερδίσει διακαώς ο Χαρίλαος (πχ καποιο διοργανωτή, αντίπαλο, υπεύθυνο κλπ).
Η καθημερινότητα της εταιρίας περιστρεφόταν γύρω από αυτήν κι τα κέρδη που θα επέφερε (1.500.000δρχ), ακούμε συνεχώς για τους διοργανωτές/υπεύθυνους που απέκρυπταν σκοπίμως κάθε φορά την ημερομηνία διεξαγωγής για να ειδοποιούν μόνο τους δικούς τους, αλλά ποτέ δεν είδαμε κάποιον από την δημοπρασία-φαντασμα, ούτε μάθαμε ποτέ τι είδους δημοπρασία ήταν τελικά...
 
Και ένας Μπαρους που μνημονεύει συχνά ο Γιάννης Βογιατζής στην ταινία "ένας τρελός αεροπειρατής"
 
Ο Τάσος της Ολυμπιακής στην ταινία "Ο Γόης".
 
Έβλεπα χθες το Ένα Κορίτσι για Δύο κι είχα ξεχάσει πως δεν είδαμε καθόλου το "μωσαϊκό". Πρόκειται για μια 22χρονη που πρόκειται να παντρευτεί τον μεσήλικα (που τη βλέπετε τη φαλάκρα κύριε;) Περικλή Χριστοφορίδη. Ο κος καθηγητής (Αλεξανδράκης) όμως δε συμφωνεί με το γάμο, αρνείται να τη δει, κι έτσι την έχουμε να περιμένει στο σαλόνι όση ώρα ο έρμος Χριστοφορίδης τρώει την καζούρα του Βουτσά.
 
Πίσω
Μπλουζα