Τα Arcade Sticks μου

Ολη η μαγκια ειναι το κελυφος.

Θελει μελετη, μετρημα, πειραματισμο.

Εγω ξεκινησα με χαρτονενια μοντελα για να βρω ιδανικες διαστασεις (πρεπει να μην ειναι γκουμουτσα αλλα ταυτοχρονα να προσφερει καλη βαση στηριξης και εμβαδο αναλογο των κουμπιων - μεγαλη σημασια και το υψος ωστε να μην κουραζει το χερι) , ιδανικες αποστασεις (μεγαλη ιστορια ποσο θα απεχουν τα κουμπια μεταξυ τους και η αποσταση απο το μοχλο) και ιδανικες τοποθετησεις (για μεγαλης διαρκειας gaming χωρις να κουραζονται τα δακτυλα).

Πρεπει επισης να ληφθουν υποψιν τα διεθνη standards ωστε να μπορει να φορεσει τους μοχλους και τα κουμπια της αγορας.

Πρεπει να ανοιγει ευκολα και γρηγορα.

Να μην γλυστραει (συνδιασμος φυσικου βαρους και αντιολισθητικου υλικου).

Λεπτομεριες του τυπου πχ απο που θα βγαινει το καλωδιο, πως θα λοκαρει για να μην ξεριζωθει καμια πλακετα απο αγαρμπο τραβηγμα κτλ

Αφοτου κατεληξα σε ενα σχεδιο, κατσαμε με το παιδι και το σχεδιασαμε σε AutoCAD. Προβηκαμε και σε διορθωσεις (μεγαλη δουλεια το CAD!!)

Ηρθαμε στο συμπερασμα οτι η λαμαρινα με ηλεκτροστατικη βαφη ειναι η ιδανικη λυση διοτι δινει μικρο υψος, τεραστια αντοχη, ιδανικο βαρος και το κανει ανθεκτικο σε χαραξιες, ικανο να δεχθει περαιτερω μοντιφες χωρις να δημιουργηθει θεμα στην κατασκευη.

Γενικα παντως η κατασκευη του ως διαδικασια ηταν μια χορταστικη εμπειρια που ευχαριστηθηκα απιστευτα!! Μου εχει λειψει! (ψωναρα!)

Το παιδι κρατησε το σχεδιο (μου ζητησε την αδεια...δεν ειχα προβλημα). Πριν καποιους μηνες το ειδα αγγελια σε ενα φιλικο ρετροφορουμ και ξαφνιαστηκα ευχαριστα αλλα αποτομα η αγγελια εξαφανιστηκε. Δεν του χω μιλησει να δω τι εγινε.

Το στησιμο του μοχλου-κουμπιων δεν παιρνει πανω απο 7-8 λεπτα για καποιον αδαη σε αυτα τα θεματα. Τα λεφτα ειναι στο κελυφος οπως εχετε ανακαλυψει ολοι οσοι εχετε φτιαξει μονοι σας τα κουτια.

Πρωτοχρονια σκεφτομαι να μου κανω δωρο ενα μοχλο Seimitsu LS56...το δικαιουμαι...ημουν πολυ καλο παιδι φετος :p
 
Κατατοπιστικοτατος!!! :thumbup:

Να 'σαι καλα Πανο, σε ευχαριστω!!! :thanx2:

Με εχετε βαλει για τα καλα στην μπριζα.... :D
 
Δεησα να αγορασω καινουργια κουμπια. Τσιμπησα Seimitsu και ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος. Πολυ σουτεραδικα κουμπια.
 
Καμια φωτογραφιουλα;
 
Seimitsu για action buttons δεν έχω βάλει. Κάτι ilsa concave που πήρα από Γερμανία πραγματικά ήταν απόλαυση. Πολύ ωραίο κλικ και διαδρομή.
 
Εφτασεεεε. Ελαφρως μπιχλεξ

IMG_20200514_193138.jpg

Έβαλα έναν χάρακα για τη τάξη μεγέθους...
 
Επειδη ολες οι αρχικες φωτογραφιες του thread εχουν χαθει, γιατι δεν κανεις ενα πληρες φωτογραφικό αφιέρωμα καλύτερα;
 
Μολις τις εντοπισω και θα τις ανεβασω ;)
 
Τσιμπησα τελικα τον Seimitsu LS 62-01 μοχλο και ετσι ολο το stick μου (παρα 2 κουμπια λογω αστοχης παραγγελιας) ειναι πλεον Seimitsu.

Ειναι κοντο. Εγω το βρηκα βολικο μιας και το χερι μου ακουμπα και δεν κουραζεται. Μαλλον ομως θα θελει προσοχη σε arcade sticks απο ξυλο ή πλεξιγκλας διοτι το παχος του υλικου θα κοντυνει ακομα πιο πολυ.

Με μια πρωτη επαφη τολμω να πω οτι ειναι πραγματικο οπλο για bullethell. Χειρουργικο εργαλειο. Σχεδον μηδενικο deadzone, ελατηριο τοσο-οσο. Δεν ξερω ομως κατα ποσο καλο ειναι σαν all around. Νομιζω παραειναι ακριβες για ξυλικι( νομιζω οτι το 32, το 40 ή καποιο Sanwa ταιριαζει πιο πολυ σε αυτη την κατηγορια).

Πηγαινα για το 56 αλλα δεν το βρηκα. Νομιζω (διαβαζοντας και διαφορα Review) οτι μαλλον σε καλο μου βγηκε διοτι το 62 ειναι μαλλον "καλυτερο" (οσο μπορει να ταιριαζει ο χαρακτηρισμος σε κατι τοσο υποκειμενικο οπως ο μοχλος)

Μια πλαγια, θολη φωτο για να δειτε το υψος.
 

Συνημμένα

  • DSC_4708.JPG
    DSC_4708.JPG
    497,3 KB · Προβολές: 13
Αναρωτιεμαι αν κανεις παραγει τοσο ωραια μεταλλικα κουτια για joystick... Οχι απαραιτητα με τον μοχλο δεξια (οχι οτι θα ελεγα οχι κιολας!). Μια αναζητηση που ειχα κανει προ καιρου, δεν βρηκα κατι συγκεκριμένο.
 
Αν εντοπισω τον φιλο μου (ειναι πλεον στο εξωτερικο) θα τον ρωτησω αν εχει ακομα το AutoCad σχεδιο που ειχαμε κανει, να μου το στειλει.
Το δινει καποιος σε CNC και γινονται κοψιματα σε λαμαρινα, τρυπες, διπλωματα, ολα αυτοματα μεσα σε λιγα λεπτα.
Μετα μια ηλεκτροστατικη και ετοιμο.

Επισης θα μπορει να το αλλαξει κατα βουληση.
 
Πίσω
Μπλουζα