Η καλύτερη ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου

Από εμένα η ταινία "εσένα μόνο αγαπώ" λόγω των τραγουδιών των μεγάλων λαϊκών συβθετών που ερμηνεύει ο Νίκος Ξανθόπουλος (πάντα μου άρεσαν οι ερμηνείες του) αλλά και των τραγουδιών που ερμηνεύει η μεγάλη Ρίτα Σακελαρίου.
 
Ταπεινός και καταφρονημένος και Άδικη Κατάρα από μένα. Γενικώς ο Ξανθόπουλος δεν ανήκει στις μεγάλες μου συμπαθειες, ωστόσο τις βλέπω τις ταινίες του. Θεωρώ πως είχε καταπληκτικό δέσιμο με την Άντζελα Ζήλεια, μου αρέσουν πολύ μαζί
 
Κατανοώ την εποχή του '60 ο Ξανθόπουλος να είχε κάποια απήχηση, ιδίως στις φτωχογειτονιες.Σημερα, όμως;Κατα τη γνώμη μου οι λαϊκίστικες ταινιες του αγγίζουν το trash. Ζητώ συγνώμη από τους διαφωνούντες, θεωρώ ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αισθητικη των θεατών. Γενικώς, ο Ξανθόπουλος αντιπροσώπευσε ένα είδος κινηματογραφου, που η συνεισφορά του στην τέχνη έχει αρνητικό πρόσημο.
 
Αν και ποτέ δεν ήμουν φαν, και ως πιτσιρικάς θυμάμαι την γιαγιά μου να λιώνει για τον Ξανθόπουλου μπροστά στην τηλεόραση και εγώ να νομίζω ότι οι ταινίες του διαρκούσαν μια αιωνιότητα και μία ημέρα, μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία:

Γιατί εδώ και πολλά χρόνια κανένα από τα μεγάλα κανάλια δεν δείχνει πλέον ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου, ενώ τη δεκαετία του '90 τις έπαιζαν τόσο, όσο και των Βουγιουκλάκη-Καρέζη; Υπάρχει κάποιο θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα ή απλά δεν πουλάνε πια;
 
Πίσω
Μπλουζα