[MB] Hero Quest

Οσοι χασατε η θελετε νεο πινακα για το παιχνιδι, καποιος καλος ανθρωπος ανασχεδιασε τον αυθεντικο σε υψηλη αναλυση και τον προσφερει δωρεαν μεσω του deviantart.

Δειτε εδω:

https://www.deviantart.com/banesbox/art/Heroquest-Board-Hd-363947568

οπου μπορειτε να το κατεβασετε σε αναλυση, 6387 x 5123!
 
Ωραια ιδεα, δε μενει παρα καποιος να φτιαξει τα αγαλματακια και τα σκηνικα σε 3d mesh ωστε να τα κανουμε 3δ εκτυπωση και ετοιμο το σετ!
 
Ωραια ιδεα, δε μενει παρα καποιος να φτιαξει τα αγαλματακια και τα σκηνικα σε 3d mesh ωστε να τα κανουμε 3δ εκτυπωση και ετοιμο το σετ!
Υπαρχουν προς πωληση αναπαραγωγες τους στο ebay, σε μαλλον ακριβες τιμες. Τελευταια φορα που ειδα κοστιζε περιπου 7-10€ η φιγουρα με τα μεταφορικα.. Θα πληρωνε κανεις πανω απο 300 μονο και μονο για την αναδημιουργια του επιτραπεζιου με τοσα χρηματα!

Περιμενει καλος φιλος ενα νεο τρισδιαστατο εκτυπωτη, ελπιζω να βγαλουμε ακρη σε λιγους μηνες. Θα ενημερωσω το θεμα με τυγχων εξελιξεις.
 
Κοιτάχτε κι αυτό.Πολύ ωραία ψηφιακή τρισδιάστατη version αλλά σαν το χειροπιαστό το original δε λέει.Τι να το κάνω άμα κάνει δέκα ώρες ο άλλος για να παίξει μέχρι να έρθει η σειρά μου.Για σκεφείτε πόση ώρα θα κάνουν τα τέσσερα άτομα ακολουθώντας μια διαδικασία πατώντας πλήκτρα...

 
Πολύ ωραία ψηφιακή τρισδιάστατη version
Θα διαφωνήσω λίγο σε αυτό. Δεν λέω, playable είναι αλλά κάνει μπαμ ότι οι developers δεν είχαν καμία πρόθεση ή όρεξη να ψηφιοποιήσουν το πραγματικό παιχνίδι αφού προφανώς δεν έφτιαξαν 3D μοντέλα για τις φιγούρες και βάλανε απλά 2D κακό-ζωγραφισμένα cardboards. Ακόμα και τα πιο απλά 3D objects που αποφάσισαν να φτιάξουν δεν είναι πολύ καλοφτιαγμένα. Γενικά, οπτικά, το παιχνίδι είναι πολύ μέτριο και δεν σε καλύπτει αν αυτό που θες είναι μια ψηφιοποιημένη έκδοση του πραγματικού.
 
Μακάρι να κυκλοφορήσει.
Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι άσχετος. Από το crowdfunding εξετάζει μια εταιρεία αν θθα πιάσει τον στόχο προκειμένου να βγάλει σε παραγωγή ένα προϊόν;
Στο συγκεκριμένο λέει target 1,000,000 $ Κάι pledged 3,000,000. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πιάσει τον στόχο κ σίγουρα θα κυκλοφορήσει;
 
Σημαινει οτι ζητησαν ενα εκατομμύριο σε πωλησεις για να ξεκινησουν την παραγωγη. Αν δεν επιαναν τον στοχο θα επεστρεφαν τα λεφτα.

Μεχρι στιγμης εχουν κανει σχεδον 3 εκατομμύρια, οποτε θα ξεκινησουν να εκπληρωνουν τις παραγγελιες στην ημερομηνια που εχουν δηλωσει (σε εναν χρονο περιπου, αν δεν υπαρξουν καθυστερησεις).

Προσωπικα πιστευω οτι το crowdfunding ειναι σημαντικο ρισκο. Ειδικα αυτο εδω που το κανουν μονοι τους και δεν υπαρχει μεσαζοντας (πχ kickstarter, indiegogo κλπ) να εγγυηθει τα λεφτα. Θα πεις βεβαιως, Hasbro ειναι αυτη οχι κανας τυχαρπαστος. Απο την αλλη ομως μεγαλες εταιριες χρεοκοπούν καθε μερα και μετα τρεχα γυρευε να βρεις τα λεφτα σου.
 
Δηλαδή θα φτιάξουν όσα τεμάχια έχουν πληρωθεί; δεν θα βγάλουν επιπλέον τεμάχια ούτως ώστε να το δούμε έστω κ σε ξένα ράφια καταστημάτων; επίσης στα 99 ευρώ περιλαμβάνουν κ τα έξοδα αποστολής;
 
 
Ωραίος φίλε Πάνο, να το χαρείς με μπόλικες ώρες φανταστικής περιπέτειας!

Ήθελα να ρωτήσω αν θυμάσαι εσύ ή κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ πόσο περίπου κόστιζε το HQ σε δραχμές ;

Μιας που έχουμε και την παρουσίαση της παλιάς έκδοσης του παιχνιδιού την παραθέτω σε αυτό το post για να δούμε και τις διαφορές των δυο εκδόσεων του θρυλικού παιχνιδιού.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Θυμόμουν 8.000δρχ αλλά τα παιδιά σε ένα live που το συζήτησα μου είπαν ότι ήταν 18.000δρχ
 
Παιδάκια....χθές πήγα στο the mall να πάρω δώρα για τ' ανηψάκια μου και μαντέψετε τι είδα στο ράφι γνωστού καταστήματος του 'κοινού'...
Ναι σωστά καταλάβατε...το hero quest μαζί με τα δυο expansion packs.
Το μόνο που πήρε το χαμόγελο απο το πρόσωπό μου ήταν η τιμή του...
119.99€
 
Παιδάκια....χθές πήγα στο the mall να πάρω δώρα για τ' ανηψάκια μου και μαντέψετε τι είδα στο ράφι γνωστού καταστήματος του 'κοινού'...
Ναι σωστά καταλάβατε...το hero quest μαζί με τα δυο expansion packs.
Το μόνο που πήρε το χαμόγελο απο το πρόσωπό μου ήταν η τιμή του...
119.99€

Μα δεν κατάλαβες.. τους μεγαλύτερους και τωρινούς μπαμπάδες περιμένουν για αγοραστές τους και όχι τα παιδιά!

Τα παιδιά και γενικά η τωρινή γενιά δεν ξέρει τι ήταν το hero quest, δεν θα το έχει ακούσει καν απο παλιά. Εμείς οι μεγαλύτεροι θα το εκτιμήσουμε περισσότερο αυτό το παιχνίδι λόγω της παλιότερης φήμης του.

Η νέα γενιά δεν πολυασχολείται με επιτραπέζια καθώς η τεχνολογια και τα τάμπλετ, οι κονσόλες,τα κινητά, οι υπολογιστές και το gaming είναι αυτά που προτιμούν περισσότερο τα παιδιά (πέρα απο ένα ενδιαφέρον σε κάτι τελείως χαζά επιτραπέζια που διαφημίζονται για τις μικρότερες ηλικίες τύπου "βάλε την μασέλα του παππού και πες την σωστά τη λέξη στην κάρτα που τράβηξες ενώ σου τρέχουν τα σάλια παντού ή το άλλο επιτραπέζιο που θυμάμαι που σου λέει να βάλεις ένα κολάρο στο κεφάλι και κόλλησε την κάρτα εκεί και προσπάθησε να βρεις απο τα λεγόμενα του συμπαίκτη σου τι είναι η λέξη. Υπάρχει και ένα άλλο επιτραπέζιο που έβαζες τη μούρη σου σε κάτι σαν κάδρο και αν έκανες λάθος σου έριχνε κάποιο φαγητό τουρτοϊδες στη μούρη με το πάτημα του κουμπιού).

Το έχουν παρακάνει με τις τιμές στα επιτραπέζια!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Eχουν περασει αρκετα επιτραπεζια απο τα χερια μου, σαν παιδι στην εποχη μου δεν ειχαμε πισακια κονσολιτσες και τετοια. Δεν θα πω ψεματα ταζα καταευχαριστηθει ολα. Αργοτερα και τα παιδια και η γυναικα μου ειμασταν του επιτραπεζιου, οποτε συνεχιστυηκε η προμηθεια τους. Επιτραπεζιο σαν το HQ δεν ειχα ξαναματαδει και ευχαριστηθει τοσο πολυ. Απο κουτι κι εξαρτηματα μεχρι τροπο παιχνιδιου και quest. A που εφτιαχνες και δικες σου περιπετειες. Γυρω στις 12000 δρχ αν θυμαμαι καλα. Το αξιζε νομιζω γιατι θα σε απασχολουσε χρονια αν σου αρεσε το ειδος. Εμενα μου θυμιζε κατι απο Ντιαμπλο και κατιμαπο Κοναν. Χρωματισα ολες τις φυγουρες και επιπλα με υπομονη και πολυ χρονο. Το αποτελεσμα φανταστικο. Ειδικα ο Diablo (ετσι βαφτισαμε τον Βoss). Χειμωνιατικο παιχνιδι για μενα. Μαζευομαστε 3 οικογενειες, Παρασκευοσαββατοκυριακα, μεζεδακια κρασακια βεβαια και πατσα απαραιτητα, γιατι το διαλουσαμε στις 5 το πρωι. Η ομαδα, εγω, οι δυο γιοι μου, ο ενας φιλος και η κορη του αλλου φιλου. Οι υπολοιποι παιζαν μονοπολη η αλλα παιχνιδια. Τα παιδια τοτε 8-10 χρονων. Ο best Dundeon master ο 8χρονος τοτε γιος μου. Μπορει οι αλλοι καποια στιγμη να πηγαιναν για υπνο, αλλα εμεις εκει αν δεν ξημερωνε δεν το διαλουσαμε. Και γιατι αλλωστε? το τζακι διπλα εκαιγε, ο πατσας περιμενε καυτος κι εμεις χαιρομαστε το παιχνιδακι. Βεβαια δεν ειχαμε τελειωσει ποτε ενα κουστ σε μια βραδια, οποτε αναγκαστηκα να κατασκευασω ρουστικ τραπεζι, απο ταβλες οικοδομης, οποτε εμεναν ολα στην θεση τους για την επομενη φορα. Τι να μου πουν οι καμενοι των βιντεοπαιχνιδιων? Εγω ειμουν καμενος πριν εφευρεθουν τα κομπιουτερς. Το παιχνιδι λειτουργει ακομα, απο τον μικρο γιο μου και φιλους του, σε αλλο σπιτι που υπαρχει χωρος και μαζευονται οποτε μπορουν και του δινουν και μκαταλαβαινει.
Ευχαριτω τον φιλο για την παρουσιαση και της παλαιας και της νεας εκδοσης του παιχνιδιου. Μαρεσει η νεα περισσοτερο γιατι εχει αντικαταστησει χαρτινα εξαρτηματα με πλαστικα. Κριμα να μην υπαρχουν Ελληνικα εντυπα στο κουτι. Θα το ξαναγοραζα και θα ξαναεβαφα τις φυγουρες. Για μενα κορυφαιο. Εχει 2 μειονεκτηματα. Απαιτει καλη παρεα και Dungeon master με αχαλινοτη φαντασια. Νομιζω HQ και BG τα 2 κορυφαια RPG που εβγαλε ποτε ο κοσμος.
 
Πίσω
Μπλουζα