Η Λάμψη - Τα Επεισόδια

Και κάπου εδώ εισερχόμαστε στη σεζόν 1994-1995, με την περίφημη ιστορία του εκτελεστή Αρμαγεδώνα, που τον ενσάρκωσε με απίστευτο τρόπο ο αγαπημένος μας Νίκος Βασταρδής!!!
 
Τελικά, όντως ο Σέβος βρισκόταν πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Γιάγκου! Πέσατε απ' τα σύννεφα, έτσι; :D
 
Plot twist: Τελικά, όντως ο Σέβος βρισκόταν πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Γιάγκου! Πέσατε απ' τα σύννεφα, έτσι; :D
Επαναλαμβάνω : Φωσκολικές δολοπλοκίες
Εν τω μεταξύ, αν θυμάστε, για πλάκα υπήρχε η παράφραση του τίτλου της σειράς από "Λάμψη" σε "Κάμψη".
 
Επαναλαμβάνω : Φωσκολικές δολοπλοκίες
Εν τω μεταξύ, αν θυμάστε, για πλάκα υπήρχε η παράφραση του τίτλου της σειράς από "Λάμψη" σε "Κάμψη".
Όντως, πολύ Φωσκολικές! Μπορεί να είναι υπερβολικές, αλλά είναι ωραίες.

Για να λέμε την αλήθεια, πάντως, απ' τις περισσότερες σειρές του σήμερα, η "Λάμψη" είναι σκάλες ανώτερη, και σε θέμα σεναρίου και, κυρίως, ηθοποιών. Γι' αυτό η υπόθεση του Αρμαγεδώνα είναι μέσα στις 5 αγαπημένες μου, γιατί συνδυάζει καλό σενάριο με εξαιρετικούς ηθοποιούς! Π.χ. στην υπόθεση παίζει και ο Ανδρέας Ντούζος, ως Μάξιμος, που υποδύεται τον "μάνατζερ" του Αρμαγεδώνα Νίκου Βασταρδή.
 
Πέραν της πλάκας, τη δεκαετία του '90, βγήκαν σειρές οι οποίες απλά δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες εδώ και αρκετά χρόνια πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων. Εκτός των συντελεστών που ζούσαν τότε, όπως σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, τα κανάλια -κυρίως τα ιδιωτικά επειδή μετρούσαν λίγα χρόνια λειτουργίας- γενικά φρόντιζαν τα προγράμματά τους. Για τους παραπάνω λόγους συμπεριλαμβανομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και για την αποφυγή συγκρίσεων δεν προβάλλονται οι παλιές καλές σειρές σε επανάληψη (πλην πχ του Κωνσταντίνου και Ελένης" του οποίου η κόπια "έχει λιώσει" από τις επαναλήψεις).
 
Θα συμφωνήσω με την άποψή σου, φίλτατε tony, αλλά το ότι δεν προβάλλονται σε επανάληψη παλιές σειρές για να μην τεθεί θέμα σύγκρισης δε νομίζω πως είναι πάντα αυτό που ισχύει. Θέμα σεναρίων και ηθοποιίας ναι, μπορεί να τεθεί, αλλά θέμα παραγωγής όχι, να πει δηλαδή ο κόσμος "α, κοίτα τι γύριζαν τότε που δεν γυρίζεται σήμερα". Η "Λάμψη" π.χ., μιας και αυτή πραγματεύεται το νήμα, στο θέμα της παραγωγής ήταν κάπως μέτρια. Ήταν αρκετά πρωτοποριακή φυσικά, καθώς χρησιμοποιούνταν ελικόπτερα κ.λπ., όμως τον περισσότερο χρόνο ήταν γυρισμένη σε στούντιο με σκηνικά, πράγμα που την καθιστά "πρόχειρη" μπροστά στις σημερινές σειρές. Αλλά στο θέμα του σεναρίου και του καστ είναι πολύ-πολύ καλύτερη από αντίστοιχες σημερινές.
 
Καιιιι υπόθεση "Νέμεσις"!!
Οι Ταξίαρχοι Βούρβαχης και Λεβένταγας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Χρυσολωράς, ο Εισαγγελέας Καποδίστριας και ο Δικαστής Δημητρίου στο έργο του καθαρισμού του δημοσίου τομέα από... τα διεφθαρμένα στοιχεία!

Σε ρόλο διεφθαρμένου αστυνομικού και ο Τάσος Κωστής :D
 
Πίσω
Μπλουζα