CRT Gaming

Και ενα retro game room που μου εβγαλε πριν το youtube.Ωραιοτατο.

 
Αυτος κοντευει να εχει περισσοτερες τηλεορασεις απο κονσολες! :D
 
Έχει αυτό το "VHS quality" που καλύπτει αρκετά τις ατέλειες. Δεν χρειάζεται antialiasing κλπ μετά από τόσο downscale που τρώει η εικόνα και σε συνδυασμό με την λάμψη της οθόνης και την καθαρότητα στην κίνηση, σου δίνει αυτό το αποτέλεσμα.

Οταν ξεβαρεθώ λίγο την ζωή μου θα συνδέσω το 360 που έλεγα. Θέλω να δοκιμάσω ένα NBA demo που έχω που θυμάμαι μου έμοιαζε σαν αληθινό από μακριά ακόμα και σε LCD. Εχω και το GTA V στην κονσόλα αυτή, βέβαια όχι τόσο καλή έκδοση όσο του PC αλλά στην CRT θα είναι μια χαρά.
 
Έχει αυτό το "VHS quality" που καλύπτει αρκετά τις ατέλειες. Δεν χρειάζεται antialiasing κλπ μετά από τόσο downscale που τρώει η εικόνα και σε συνδυασμό με την λάμψη της οθόνης και την καθαρότητα στην κίνηση, σου δίνει αυτό το αποτέλεσμα.

Οταν ξεβαρεθώ λίγο την ζωή μου θα συνδέσω το 360 που έλεγα. Θέλω να δοκιμάσω ένα NBA demo που έχω που θυμάμαι μου έμοιαζε σαν αληθινό από μακριά ακόμα και σε LCD. Εχω και το GTA V στην κονσόλα αυτή, βέβαια όχι τόσο καλή έκδοση όσο του PC αλλά στην CRT θα είναι μια χαρά.
Eτσι ακριβως.Ο φωσφορος σε ποιοτικη crt tv με καθαρα γραφικα μπορει να προσθεσει αρκετη αληθοφανεια στα παιχνιδια.

Προσπαθησα να πιασω τους φωτεισμους της crt tv στο gta5 αλλα με το αρχαιο κινητο μου δεν γινεται και εννοειται οτι εχω πολυ πιο ρεαλιστικη εικονα στην crt μου απο τις παρακατω φωτογραφιες.

Gta 5 CRT TV 21" με RCA Συνδεση

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 
Παιζω και τα πιο παλια 3d παιχνιδια που λογο LCD τηλεορασης τα ειχα παρατησει.

Τωρα ομως που εχω CRT τηλεοραση τα παιχνιδια μου δειχνουν πιο αληθινα απο ποτε.Οσα παιχνιδια τα ειχα παρατησει παλια λογο LCD tv ξαναζωντανεουν λογο CRT τηλεορασης με τα γραφικα που παντα ηθελα.

Τσεκαρα και το Alien isolation που ειχε κυκλοφορησει το 2014.Το παιχνιδι ειναι σαν να βλεπεις ταινια επιστιμονικης φαντασιας με γραφικα που πιανουν τον φωτορεαλισμο.Οι φωτισμοι φωσφορου στο σκοταδι ειναι απιστευτοι.

Δυστυχως οπως εχω γραψει ο πραγματικος ρεαλισμος της εικονας που εχω στην crt μου δεν φαινεται στις φωτο.

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτος κοντευει να εχει περισσοτερες τηλεορασεις απο κονσολες! :D

Άπλετο χώρο έχει!! Η τέρμα δεξιά είναι μάλλον σειράς Wega 32 της Sony!! Είχα τέτοια και δεν μπορείς να καταλάβεις τί όγκο και βάρος είχε!!
 
Αριστουργηματα τα τελευταια tomb raider.Ετσι και το shadow of the tomb raider ειναι ενα επος με απιστευτα και ομως αληθινα γραφικα λες και βλεπω ταινια στην CRT τηλεοραση μου.Απιστευτο και ομως αληθινο το παιχνιδι που ειναι σαν να βλεπεις ταινια υπερπαραγωγη.Οι φωτισμοι στην CRT μου ειναι απο αλλο πλανητη.

shadow of the tomb raider.JPG
 
Αρκετα τα συγχρονα παιχνιδια εχω παιξει και τερματησει στην CRT tv.

Και ενα απο τα πολλα fps παιχνιδια που εχω παιξει.Παιχνιδι του 2018 σχεδιασμενο με την πιο παλια μηχανη γραφικων unreal engine 4 σε αναλυση 1024 x 768 60hz σε CRT tv 21"

Tα γραφικα του οπως και οι φωτισμοι του φωσφορου εννοειται στην CRT μου δειχνουν πολυ καλυτερα σε σχεση με τις φωτο του κινητου.

1.JPG

2.JPG

3.JPG
 
Eν το μεταξυ καποια συγχρονα παιχνιδια φαινεται δεν εχουν ουτε 10 χρωματα ταυτοχρονα στην οθονη ασχετως αν ειναι μερα η βραδυ.

Αυτο το χαλι των γραφικων ουτε η crt τηλεοραση δεν μπορει να το σωσει.1000 φορες ανωτερο και πιο ζωντανο το doom του 1993 στα χρωματα.

Aν ομως κυκλοφορησε το παιχνιδι για δωσει και μια ρετρο αισθητικη με ανυπαρκτα χρωματα τοτε οκ.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Xbox 360 gaming σε CRT tv 21" samsung και γκαζια στο project gotham racing 4.

Και βολτα στην 3d virtual πολη του παιχνιδιου για να χαζεψουμε τις λεπτομερειες των γραφικων.To xbox 360 αποδιδει τα 3d γραφικα του παιχνιδιου με απιστευτες λεπτομερειες που φτανουν μεχρι και σε φωτορεαλιστικα επιπεδα δινοντας εξαιρετικη αληθοφανεια.

Το παιχνιδι ειναι αρκετα παλιο μιας και κυκλοφορησε το 2007.Εννοειται κανονικα τα γραφικα στην CRT tv μου δειχνουν καλυτερα και πιο ρεαλιστικα απο τις φωτογραφιες.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

 
Τελευταία επεξεργασία:
Αλλαξα επιτελους κινητο και εχει πολυ καλυτερη καμερα σε σχεση με την αχρηστη καμερα που ειχα στο προηγουμενο και επιτελους πιανει καλυτερα εως ενα βαθμο παντα τα γραφικα του φωσφορου της crt αλλα τα mb των φωτο φτανουν εως και τα 10 mb και λογο της μεγαλυτερης λεπτομερειας που εχουν δεν μπορουν να ανεβουν στο φορουμ που υποστιριζει εως 2,9 mb μαξ αν δεν κανω λαθος οποτε εκοψα κομματι της φωτο που γινεται ψηφιακο ζουμ με πτωση της ποιοτητας για να ανεβει στο φορουμ.Super mario bros καθαρο pixel σε crt tv.Πραγματικες scanlines rgb σηματος στην επιπεδη crt tv μου sony trinitron 21" με χαμηλωμενη την την ευκρινεια στο 60% και ζουμ στον φωσφορο.H λαμψη του φωσφορου και οι μικρολεπτομερειες στα γραφικα της μασκας και των χρωματων ειναι τοσο μεγαλες εδω που χαθηκαν οι μικρολεπτομερειες οπως και η πραγματικη λαμψη φωσφορου.

Μου αρεσει παντως που πολλοι πιστευουν οτι τα συγχρονα crt tv φιλτρα για τις συγχρονες οθονες μπορουν να αποτυπωσουν με μεγαλη ακριβεια την crt.Εδω καλα καλα ουτε σε καμερες υψηλης ευκρεινιας δεν μπορουν να αποτυπωθουν πληρες.

mario.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ βρήκα στη δουλειά, ένα Philips 107E61 που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Λέω να θυμηθώ τα παλιά, αρχίζοντας με Amiga!!!

Συνεχίζοντας, σύνδεσα την Amiga 1200 (με Indivision Mk1) στο μόνιτορ!! Τα παιδιά από το το τμήμα της πληροφορικής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν τους το έδειξα!!!! Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει παιχνίδια, γιατί προετοιμάζομαι για εγκατάσταση OS 3.2!!
 
Εψαξα περαιτερω χθες τις ρυθμισεις της καμερας μιας και αυτες τις μερες αρχισα αρκετα τσεκ με τις φωτο και επιτελους ολα τα ρεαλιστικα χρωματα της crt τηλεορασης μου αποτυπονονται σωστα απο αποσταση στην φωτο.Εβγαλα φωτο το crysis και οι διαφορες ειναι τεραστιες σε σχεση με αυτες τις χαλια που εβαλα στα προηγουμενα ποστ απο το παλιο κινητο.Χανει ο φωσφορος αλλα οκ τωρα αποτελεσμα δειχνει τον φωτορεαλιστιμο στα γραφικα.Δεν ανεβαινουν ομως μιας και ξεπερνουν τα ορια των mb.
 
Demo Ζelda o.of.t με unreal engine 4 σε crt tv philips 21" με hdmi to composite.

Eριξα τις αναλυσεις στις φωτογραφιες του κινητου με το το προγραμμα image resizer για να ανεβουν.Xανουν λιγο στην χαμηλοτερη αναλυση αλλα οκ επιτελους μπορω να ξαναβαζω τις crt gaming στιγμες :thumbup::thumbup::thumbup:

1.jpg

2.jpg

3.jpg
 
CRT TV (κυριως απο αρχες του 2000) καλης αναλυσης = retro gaming - modern gaming :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:

Συγχρονη οθονη = μονο σε εξελιγμενη gaming oled οθονη με τα hz που πρεπει η σε καποια καλυτερη απο oled για οσους θελουν να παιζουν την υψηλη αναλυση τα συγχρονα παιχνιδια.Σε απλη οθονη led γελανε και οι πετρες με τα συγχρονα παιχνιδια.

CRT TV 21" και συγχρονο gaming με trepang2.Για μενα απο τα πιο ποιοτικα CRT γραφικα που εχω δει σε fps που αξιοποιει με τον καλυτερο τροπο την unreal engine 4 σε εφε γραφικων και γενικα την ποιοτητα των γραφικων.Τρομερα εφε εκρηξεων και σε slow motion αν πατησουμε το κουμπι που κανει για λιγο τον χρονο ποιο αργο.Αυτη η σπιθα απο τις εκρηξεις της σφαιρας απο τα οπλα βεπεις τον φωσφορο σε ολο του το μεγαλειο και ειναι κατι το απιστευτο και ομως αληθινο.Μιλαμε για τετοια πανδαισια απο την λαμψη του φωσφορου στις εκρηξεις με τις σφαιρες που ουτε σε ταινιες δεν θυμαμαι κατι τοσο εντυπωσιακο.

Στην led που το τσεκαρα λιγο στην αρχη καμια σχεση.Ειναι τοσο χαλια οι σπιθες που νομιζεις οτι εχει χαλασει το εφε της λαμψης χαχαχα.Μερα με την νυχτα με crt tv υψηλου contrast που παιζω.Καμια σχεση.Τα γραφικα επισης δεν μου αρεσαν οσο της crt tv.

Απο gameplay ειπα χθες βραδυ θα παιξω καμια ωρα και θα πεσω να κοιμηθω και εκλεισα 3 ωρες συνεχομενου CRT gaming.Δεν υπαρχουν λογια.

Φωτο απο δραση δεν γινεται μιας και η παυση βγαζει το menu.Τα γραφικα στις φωτο εννοειται δεν φτανουν την κανονικη εικονα της crt tv.Θολωνω μεχρι και την εικονα της καμερας για να μην μπερδευονται οι γραμμες της crt μασκας.Οποιος εχει crt tv ξερει.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν εχω λογια για τα συγχρονα παιχνιδια που παιζω στην crt tv.Λογο crt tv ξαναζω παρομοιες μεγαλες gaming στιγμες αφου ξαναεχω την αισθηση χαρας που ειχα με dreamcast το 1999 οταν βλεπαμε τις μεγαλες βελτιωσεις στα γραφικα στην crt tv.

Ενα πραγμα πχ λες και μετα το dreamcast παιζω στην νεα υπερκονσολα των 512 bit με τα 800.000.000 πολυγωνα το δευτερολεπτο χαχα.

Και μιας και ανεφερα το dreamcast τετοιες μερες το 2000 στην παλια crt tv μου επαιζε το παρακατω παιχνιδι.Το σαγονι στο πατωμα απο τα γραφικα τοτε.Πολυ μεγαλη αληθοφανεια στα γραφικα.

1.jpg

2.jpg

3.jpg
 
Mε τον τεραστιο ενθουσιασμο που εχω για τα συγχρονα παιχνιδια στην crt tv ειχα κανει παρουσιαση και στην κοινοτητα του insomnia gr την gaming μου οθονη που εχω για τα συγχρονα παιχνιδια και εκει που συνηθως καποιος θα βαλει μια ακριβη συγχρονη gaming οθονη με 1000 specs για pc gaming εγω εβαλα την πορωτικη CRT TV με hdmi to composite για μεγαλυτερη αληθοφανεια γραφικων στα παιχνιδια που θελω και αρχισαν τα emoji γελιου.

Κοπηκαν ομως πολυ γρηγορα τα emoji γελιου οταν με ρωτησαν με απορια γιατι γραφω μεγαλυτερη αληθοφανεια οποτε εβαλα και φωτογραφιες με gameplay παιχνιδιων στην crt tv μου χαχαχαχα!!!!
Ας ειναι χειροτερες απο την κανονικη εικονα που εχω στην crt tv.

Παντως λογικη αντιδραση στην αρχη με τα emoji γελιου γιατι ισως ειχαν την εντυπωση οτι η αναλυση που εχω στην crt tv ειναι οπως η εικονα του youtupe σε 240p στην led οθονη χαχαχαχα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Aπο τα παιχνιδια που επαιξα πρωτη φορα σε 720p το 2007 στο xbox 360 στην νεα hd lcd τηλεοραση.Τοτε που ξεκινησε και ο εφιαλτης των retro games με εικονα lcd.

Τωρα στα 3d ειναι ολα οπως τις μερες με το dreamcast - game cupe - xbox :) και εχω την διασκεδαση που πραγματικα θελω.

1.jpg

2.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα