Retroid #5

telonio

Immense Cult RetroFigure
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.507
Αντιδράσεις
2.350
Έτοιμο και το 5ο τεύχος και 85 σελίδες πλέον. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού υπάρχει και νέα φόρμα επικοινωνίας για όποιον θέλει να στείλει σχόλια ή παρουσίαση.

Κατεβάστε το στο www.retroid.gr

1.jpg
 
Μόνο εγώ έχω πρόβλημα με το download; :cry:
 
Εγω παντως δεν ειχα προβλημα πριν μερικα λεπτα.
 
Η επιλογή download λειτουργεί κανονικά. Μόλις το δοκίμασα.
 
Φτάνει σε ένα σημείο και διακόπτει...
Τεσπα... Μη χαλάμε το thread...

Θα το βρω τι φταίει...
Thanx guys!
 
Φτάνει σε ένα σημείο και διακόπτει...
Τεσπα... Μη χαλάμε το thread...

Θα το βρω τι φταίει...
Thanx guys!

@DINO για κάνε τεστ και κατέβασε το απο το smartphone σου να δεις αν γίνεται σωστά το download ίσως κάτι να το μπλοκάρει στον υπολογιστή σου.
 
Έτοιμο και το 5ο τεύχος και 85 σελίδες πλέον.

Πέρα από τη ζοφερή εποχή μας, πέρα από τις δυσκολίες, και (σχεδόν) πέρα από τη λογική, πασχίζεις κάθε φορά για να προσφέρεις κάτι εξαιρετικό. Δύσκολο να σού περιγράψω την ευγνωμοσύνη μου με λόγια.
 
@DINO για κάνε τεστ και κατέβασε το απο το smartphone σου να δεις αν γίνεται σωστά το download ίσως κάτι να το μπλοκάρει στον υπολογιστή σου.

Ήταν θέμα browser τελικά...

Επιτρέψτε μου να επαινέσω για πολλοστή φορά τον Μάριο, για τον πήχη του DTP, ο οποίος σε κάθε τεύχος ανεβαίνει και νομίζω ότι έχει φτάσει στο όριο!!! Παραπάνω δεν πάει!!! :worship:
Μιλάμε για ένα πανέμορφο "περιτύλιγμα" των reviews και των λοιπών θεμάτων που μου "πέφτει το σαγόνι" σε κάθε σελίδα! :clap:

Διάβασα μέχρι τώρα τη φοβερή συνέντευξη του ΑΕΟΝ και έριξα κλεφτές ματιές στο ST vs AMIGA, όπου εκεί με μπριζώσατε, να ξέρετε! :fafoutis:
Πάντως, σωστός και διαβασμένος, ο Punisher!!! Εύγε! :clap:

Και για να πειράξω λίγο τον φίλο μου Μάριο, :)vampy:)το σημείο που διαφωνώ με το όλο "στήσιμο" είναι ότι θα έπρεπε πρώτα να αναφερθεί το άρθρο στην Amiga και να απαντήσει ο ST, αφού όλα τα χρόνια, οι Amigaδες "κομπάζουν" για το μηχάνημά τους...

Ίσως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένα VS, σε βίντεο στο YT, με τα μηχανάκια έτοιμα συνδεμένα και τους "οπαδούς" να ανταλλάσουν μπινελικ...εεεε... επιχειρήματα! :fafoutis:

Περισσότερα, αφού διαβάσω πλήρως, το άρθρο...
 
Αυτό το τεύχος το αγαπώ λίγο παραπάνω...

;-)

Διαρκής η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα.
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Dino φίλε μου κάνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά δεν είμαι γραφίστας σαν εσένα και ούτε έχω τις γνώσεις σου. Δεν έχω φτάσει καν στο επίπεδο αυτό. Απλά έχω πειραματιστεί πολύ με το Illustrator και το Photoshop.

Πρέπει να αναφέρω πως οι σελίδες του Retroid δεν θυμίζουν κανονικό περιοδικό επίτηδες. Δεν ήθελα εξ'αρχής να είναι ένα ακόμη περιοδικό με το γνωστό στήσιμο σελίδας αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι πιο αντιπροσοπευτικό από εμένα. Η κόκκινη ρίγα στο εξόφυλλο είναι τιμητικά για το περιοδικό Pixel. Οι σελίδες είναι εντελώς διαφορετικές και από το Pixel και από το User. Η περισσότερη έμπνευση μου ήταν από το περιοδικό Sprite αν και τελικώς κάνω αυτό που έχω μέσα στο κεφάλι μου.

Αυτό το τεύχος έφτασε τις 85 σελίδες για έναν βασικό λόγο. H αλλαγή στα reviews που έκανα για να είναι πιο επικά (αυτό εξαρτάται και από τον κάθε τίτλο) έκανε τα reviews που για παράδειγμα ένα έπιανε 2 σελίδες, πλέον να πιάνει 3, αυτό που έπιανε 3 πλέον πιάνει 4 και πάει λέγοντας. Προσθέστε και το άρθρο διήγημα επιστιμονικής φαντασίας που έγραψα και επιπλέον μερικά παραπάνω άρθρα που μου έστειλαν, έτσι βγήκαν τόσες σελίδες. Προφανώς και στο μέλλον θα μείνουμε 2 - 3 αρθρογράφοι μα ακόμη και μόνος να μείνω θα βγάζω το Retroid αλλά φυσικά πολύ λιγότερες σελίδες από όσο είναι τώρα.

Αυτοσαρκασμός υπάρχει και είναι μέχρι ένα ορισμένο όριο. Περισσότερο έχουν τα δικά μου reviews (εκτός του mega review) και φυσικά οι διαφημίσεις. Όλες είναι επίτηδες αστείες και είναι πιστεύω το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του περιοδικού. Οι έξτρα σελίδες όπως o Garfiled και οι Κακοί & Καλοί ταινιών του 1980 δεν τις έβαλα για να αυξήσω το σύνολο των σελιδών, δεν υπάρχει λόγος έτσι και αλλιώς δεν είναι για πώληση, αλλά πιστεύω πως ταιριάζουν με το υπόλοιπο υλικό. Προσωπικά δεν θα έλεγα πως θυμίζει το User και το Pixel αλλά κάτι διαφορετικό. Με μια γραφή (και πάλι τα δικά μου άρθρα) που διαφέρει από άλλα κανονικά περιοδικά. Έτσι και αλλιώς για τα παιχνίδια, τις εφαρμογές και τα συστήματα που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά γράφουμε. Αν γράφαμε τυπικά δεν θα είχε νόημα και λόγο να διαβάσει το Retroid κανείς έτσι δεν είναι;

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εξαιρετική δουλειά, μπράβο στο @telonio και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην προσπάθεια. Θα το διαβάσω όλο αύριο αλλά θέλω να σταθώ στο άρθρο Atari ST vs Amiga που το διάβασα στα πεταχτά. Μου θύμισε τις κόντρες στην στήλη αλληλογραφίας των περιοδικών μεταξύ Αταράδων και Αμιγκάδων στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν και οι δύο υπολογιστές ήταν πλέον κατά κράτος ηττημένοι από τα PC και σε μικρότερο βαθμό από τον Mac. Είχαν ακόμα ένα μικρό κοινό από χομπίστες στην Ευρώπη αλλά στην Αμερική (και ΜΟΝΟ εκεί έχει σημασία γιατί οδηγεί τις εξελίξεις) ήταν τελείως ανύπαρκτοι. Ωραίο όμως το νοσταλγικό τριπ στις εποχές της "κόντρας" και βλέπω ότι υπάρχει ακόμα άσβεστο πάθος. :)
 
Το πρώτο άρθρο που διάβασα σ' αυτό το τεύχος δεν ήταν ούτε κάποιο review, αλλά ούτε κάποιο συγκριτικό μεταξύ υπολογιστών.
Ήταν το διήγημα επιστημονικής φαντασίας από τον telonio.

Οι περιγραφές των δρόμων και της ατμόσφαιρας στις πρώτες γραμμές του διηγήματος με κάνει να πιστεύω ότι ο telonio κάπου, κάπως, κάποτε… όντως έζησε την περιοχή κι εποχή που περιγράφεται.
 
Παιδιά ακόμα δεν έχω προλάβει να το διαβάσω αλλα με αυτά που γράφετε για το τεύχος αυτό έχω λυσσάξει!

Σήμερα πιστεύω θα τα καταφέρω να το διαβάσω χαλαρά και θα επανέλθω.
 
Το πρώτο άρθρο που διάβασα σ' αυτό το τεύχος δεν ήταν ούτε κάποιο review, αλλά ούτε κάποιο συγκριτικό μεταξύ υπολογιστών.
Ήταν το διήγημα επιστημονικής φαντασίας από τον telonio.

Οι περιγραφές των δρόμων και της ατμόσφαιρας στις πρώτες γραμμές του διηγήματος με κάνει να πιστεύω ότι ο telonio κάπου, κάπως, κάποτε… όντως έζησε την περιοχή κι εποχή που περιγράφεται.
Αν και πηγαίναμε με τον πατέρα μου να μου αγοράσει κάποιο παιχνίδι όταν ήμουν μικρός τα υπόλοιπα είναι φαντασία. Τα μαγαζιά είναι φανταστικά όπως και το κατάστημα που πέρνει μέρος η μεταφορά στον χρόνο δεν υπήρχε και ούτε υπήρχε σαν τίτλος μαγαζιού. Επίσης ο κύριος Λουκάς είναι επίσης φανταστικός χαρακτήρας.
 
Respect!!!!:bow:


85 μαγικές σελίδες!!!

Κάθε τεύχος και καλύτερο απο το προηγούμενο με φοβερή σχεδίαση και καταπληκτικά ρετροθεματα.


Καταπληκτική η συνέντευξη του θρυλικού @AEON !! Χρήστο ένα μεγάλο ευχαριστώ απο μένα για ότι έχεις κάνει για το retromaniax! :worship:

@telonio Μάριε τρομερή η ιστορία σου. Συγχαρητήρια φίλε έχεις κάνει τρομερή δουλειά στο σχεδιασμό αλλα και τα reviews σου είναι εξαιρετικά!

Σε όλους σας συγχαρητήρια για όλα τα θέματα του περιοδικού. Να είστε όλοι καλά!

Καλά Χριστούγεννα να έχετε με υγεία και χαρά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα