Διακοπές στην Κύπρο μας (1971)

Kι αυτή η Δώρα Σιντζάνη...Τρομερά δροσερή κοπέλα....

...και ψόφαγε και να τα βγάλει ! Έχει μια σκηνή που κάνει μπάνιο σε καταρράκτη στις Πλάτρες. Λιγότερο αποκαλυπτική απ' ότι σε άλλες ταινίες, βεβαίως
 
Τέλεια, θεά._
 
Και μια ακόμη διαφημιστική αφίσα από την ταινία με τον καινοφανή τίτλο "Η ωραία της Λευκωσίας". Πηγή.

oraia lefkosias.jpg
 
Παίζει αυτή τη στιγμή στη Νεριτ. Δεν την είχα ξαναδεί. Καταπληκτικό ταξίδι στον χρόνο, σε τόπους που δεν θα ξαναδούμε με το ίδιο μάτι, σε ζωές και ανθρώπους που θα χάνονταν 3 χρόνια μετά ...

Ποιός νοιάζεται για σενάρια,σκηνοθεσίες και ηθοποιίες.
 
Δεν ξερω αν προσεξατε την σκηνη που ο Δαδινοπουλος ξεκιναει να οδηγησει το καμπριο αυτοκινητο της Σιτζανη...

Βαζει μπρος και φευγει και κατευθυνεται οδηγωντας στα δεξια του δρομου και παρα λιγο να πεσει σε ενα αμαξι που ερχοταν αντιθετα! Κι αμεσως στριβει και συνεχιζει την πορεια του στην αριστερη μερια :D
 
Η σκηνή της γνωριμίας των 2 πρωταγωνιστών στο λιμάνι της Πάφου. Το τραγούδι που συνοδεύει είναι "Τα πλεούμενα" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μάνου Λοΐζου που συμπεριλήφθηκε στον δίσκο "Παραπονάκι μου" (1971). Να σημειώσω ότι στην ταινία ακούγεται τη συγκεκριμένη χρονική στγμή η μουσική μόνο του τραγουδιού, χωρίς την ερμηνεία του Γιάννη Καλατζή.

 
Μέχρι σήμερα, δεν είχα προσέξει ότι guest star ήταν η Μπέτυ Αρβανίτη. Αυτό μου κίνησε την περιέργεια να δω σε ποιο σημείο του έργου έπαιζε και γιατί δεν τη θυμόμουν. Τελικά η παρακάτω φωτογραφία νομίζω δηλώνει το αίτιο της μη αναγνώρισης. Ο ηθοποιός με την πλάτη είναι φυσικά ο Γιώργος Κάππης.

BETTY.jpg
 
Φοβερή αμφίεση πραγματικά! Αντιπροσωπευτικό δείγμα look των 70s!
 
Και μια πολύ όμορφη φωτογραφία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας με τους Μιχάλη Βιολάρη, Μάνο Λοΐζο, Δώρα Σιτζάνη και τους συνθέτες Βασίλη Κουμπή και Γιώργο Κοτσώνη. Πηγή.

violaris.jpg
 
Άλλη μια φωτογραφία με την πρωταγωνίστρια και τον αυστηρό πατέρα της. Στον ρόλο της υπηρέτριας η Κύπρια ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου.

elli kiriakidou.jpg
 
Άλλη μια φωτογραφία με την πρωταγωνίστρια και τον αυστηρό πατέρα της. Στον ρόλο της υπηρέτριας η Κύπρια ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου.

Προβολή συνημμένου 220463
Η Έλλη Κυριακίδου έφυγε φέτος τον Οκτώβριο. Μέχρι πέρσι πρωταγωνιστούσε στην σειρά 8 λέξεις του ΣΚΑΙ στον ρόλο της Νόνας
 
Ίσως η πιο iconic σκηνή όλης της ταινίας! Κάθε φορά που τη βλέπω συγκινούμαι. Έχω συνδυάσει το τραγούδι ούτως ή άλλως με την παιδική μου ηλικία (με τη Γαλάνη βέβαια- είχε βγει όταν ήμουν 6 χρόνων και ακουγόταν πολυ στα ραδιόφωνα), και σε συνδυασμό με το μέρος, το στήσιμο, την εποχή, τους πρωταγωνιστές, μου βγάζει σημειολογικά "κάτι όμορφο που χάθηκε οριστικά"
 
20220601_140133.jpg
Διαφήμιση της ταινίας
1971 - 1972
 
Χατζηγιάννης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και Χατζηπαύλου (Νίκος Παντελίδης) στον αστυνομικό διοικητή (Ανδρέας Ποταμίτης). Διακρίνουμε το πορτραίτο του Μακάριου.

potamitis.jpg
 
Η ταινία μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις αξιομνημόνευτες και πιο αγαπημένες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά βλέπεται με ενδιαφέρον, ευχάριστα με τα πανέμορφα τοπία της Κύπρου μας, αλλά και με συγκινησιακή φόρτιση γιατί πολλά από αυτά τα πανέμορφα τοπία θα χαθούν μετά από τρία χρόνια μετά από ένα σκληρό, άδικο και άνισο πόλεμο. Αιτία δυστυχώς οι κατά τραγική ατυχία δυνάμεις που ήταν στην ηγεσία των δυο βραχίονων του Ελληνισμού (Ελλάδα και Κύπρος) ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων για να μην πω τίποτα χειρότερο, Αχ δύσμοιρη πατρίδα μας, το σαράκι της διχόνοιας σε κατατρώει ανά τους αιώνες. Συγνώμη ξέφυγα.
Θα μου επιτρέψει ο φίλος elephadas στο πολύ καλό post του που ανέβασε, στο σημείο που κάνει την σύγκριση Σιτζάνη-Ναθαναήλ θέλοντας αν κατάλαβα καλά να θεωρήσει λάθος την συμμετοχή της Σιτζάνη στην ταινία. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει και φυσικά θα ανακαλέσω. Πιστεύω πως η Δώρα ασφαλώς δεν έχει την εντυπωσιακή ομορφιά και κορμοστασιά της Έλενας, αλλά δεν παύει να έχει μια γλυκιά και ξεχωριστή γοητεία που ίσως από πρώτη άποψη δεν φαίνεται αλλά η πραότητα και η γαλήνη που αποπνέει η αύρα της την καθιστούν κατά την γνώμη ιδιαίτερα ερωτεύσιμη γιατί εκπέμπει μια συναισθηματική πληρότητα και ευφορία.
Συμφωνώ ότι ήταν λάθος η μετονομασία της ταινίας βάζοντας τον κυρ Γιώργη για καθαρά εμπορικούς σκοπούς στον τίτλο της ταινίας από την μεταγενέστερη επιτυχία του Λούνα Παρκ.
E, τότε να μετονομάσουμε και την θρυλική "'Αναζήτηση" που πρωταγωνιστούσε ο Αντωνόπουλος, σε ''Αμαρτωλή καμπάνα Βαρτάνη"!!!
Ψυχραιμία παιδιά. Η πετυχημένη ταινία ανυψώνει τον τίτλο της όχι το αντίθετο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα