"΄Έφυγε" ο Κώστας Βουτσάς

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.433
Αντιδράσεις
27.832
Ο Κωστας Βουτσας εχασε τη μαχη για τη ζωη του σημερα τα ξημερωματα στις 02:24' υστερα απο πολυημερη νοσηλεια στο Αττικον, μολις εναμιση μηνα μετα το θανατο της πρωην συζυγου του, Ερρικας Μπρογερ.
Στις 31 του περασμενου Δεκεμβριου ο Κωστας ειχε συμπληρωσει τα 88 του χρονια.
Ωρα του καλη και μακαρι να φυγουμε ετσι κι εμεις: Ορθιοι, αισιοδοξοι και πληρεις.

 
Υπερπληρης πήγε ! Πιο χορτατος άνθρωπος να υπήρξε άραγε από την ζωη; Πιο χαρούμενος; Πιο αισιόδοξος; Μακάρι και μεις να του μοιασουμε.
 
Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού κινηματογράφου... ρόλοι δεκάδες.... ένας ηθοποιός που στις αλλαγές των καιρών προσαρμόστηκε πάντοτε.. Ο ζωηρός Άρης, ο αστείος Κώστας Καλιακούδας έφυγε κ μαζί του φεύγει κι ένα κομμάτι της νιότης μας...θα τον θυμόμαστε..
 
Ωραιος τυπας. Η Βιβη με καλυψε πληρως.

EDIT: Τωρα που το σκεφτομαι, εχτες το βραδυ εβλεπα τυχαια τον Διαχειριστη του Χουρσολογλου (κυριως λογω της συμπαθειας που εχω στην Ανδρεαδακη που θεωρω κορυφαια ηθοποιο) οπου ο Βουτσας ειχε εναν ρολο...μια χαρα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο...
 
Η τελευταία μεγάλη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου. Φυσικά είχε περάσει προ πολλού την ακμή (μιλάμε για θέατρο και κινηματογράφο) του δηλαδή άντε μέχρι τα 65-70 του αλλά πάντα ήταν εμβληματική φυσιογνωμία. Βέγγος, Μουστάκας, τώρα Βουτσάς. Ίσως οι τρεις καλυτεροι κωμικοί. Πάντα πίστευα ότι ο τύπος θα έφτανε 100 χρονών και ίσως να το κατάφερνε αν δεν είχε τις λοιμώξεις κλπ λόγω του μικρού παιδιού που είχε σπίτι.

Rip μεγάλε Βουτσά.
 
Ευτυχως υπαρχει ο Κωνσταντινου, η Καραγιαννη κι καμποσοι ακομα
 
Άσχετο αλλά μερικές μέρες πριν έφυγε η πρώην γυναίκα του..
 
καλό του ταξίδι , μεγάλη μορφή του Ελληνικού κινηματογράφου...
 
Ένας από τους τελευταίους μεγάλους. Τουλάχιστον ευχαριστήθηκε τη ζωή του στο έπακρο.
 
Αυτό το ρημάδι το "Φσσσσ μπόιγκ" ακόμα το χρησιμοποιώ, ειδικά όταν κάτι με ενθουσιάζει πάρα πολύ!!!!

Ο Βουτσάς ήταν από τους τελευταίους μεγάλους της χρυσής εποχής του κινηματογράφου. Η κολλητή μου ήταν τρομερή φαν του. Οι ταινίες του θα μεγαλώσουν γενιές και γενιές ακόμα. Προσωπικά θεωρώ ότι ανάλωσε το ταλέντο του σε κάποιες περιπτώσεις, με κάποιες φρικτές ταινίες τη δεκαετία του '80 (και βιντεοταινίες) αλλά τη συγκεκριμένη εποχή ο κινηματογράφος πέρασε μεγάλη κρίση. Οι περισσότερες ταινίες ήταν απαίσιες κι ας πρωταγωνιστούσαν καλοί ηθοποιοί. Ο Βουτσάς που θα μείνει στο μυαλό μου είναι ο Άρης από το "΄Ενα κορίτσι για δύο", ο τεντυμπόης του "Κατήφορου" και του "Νόμου 4000", ο τέταρτος κληρονόμος στο "Οι κληρονόμοι", ο χαζούλης Φίλιππος στην "Ψεύτρα", ο Λευτεράκης που τρέλανε τον Ηλιόπουλο, ο Τηλέμαχος που ήθελε να τρουπώσει, ο γλυκός παρτενέρ της Βαλσάμη σε ένα σωρό ωραίες κωμωδιούλες, και φυσικά στα περίφημα μιούζικαλ του Δαλιανίδη με όλη εκείνη την παρέα κεντούσε ρόλους.

Έφυγε πλήρης ημερών και έργων. Αιωνία του η μνήμη...
 
Πριν απο λιγη ωρα οι "Θεατρικες Σκηνες" εδωσαν στη δημοσιοτητα ενα ιδιοχειρο σημειωμα του πρωταγωνιστη απο τον καιρο της συνεργασιας τους στην παρασταση "Χτυποκαρδια στο θρανιο".
Το σημειωμα τελειωνει με την εξης φραση:
Μπορει να ξεχασατε αυτα που σας ειπα στην καλλιτεχνικη μου παρουσια, δε θα ξεχασετε ομως αυτα που σας εκανα να αισθανθειτε.

theatrikesskines_87652998_490848421856936_2268598561769421053_n.jpg
 
Αγαπημένε Κώστα Σαββόπουλε (όπως είναι το αληθινό σου όνομα) μας την έκανες με πολύ "Φστ Μπόινγκ" τρόπο.

Όλη η Ελλάδα θρηνεί γιατί κανένας δεν το περίμενε αυτό το σημερινό..Τι να πούμε τώρα, για το ότι ολοι μας πιστεύαμε ότι με τόση δράση στη ζωή σου και με την ενέργεια που έιχες θα ζούσες μέχρι τα 100.

Δεν το περίμενε κανείς αυτό το σημερινό!

Παντού συζητούν την απώλεια σου γιατί υπήρξες μα και θα παραμείνεις ένας σπουδαίος κωμικός που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του γράφοντας την δική του κινηματογραφικη ιστορία.

Σε ευχαριστούμε πολύ για το γέλιο που μας χάρισες όλα αυτά τα χρόνια μέσα απο τους αξέχαστους ρόλους σου. Θα μας μείνεις αξέχαστος!

Ο Θεός να σε αναπαύσει γαλήνια στην αγκαλιά του. RIP
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όλοι σας γράψατε αυτά που ήθελα να και εγώ να γράψω..
Κάθισα και ξαναείδα την φιλμογραφία του,από το γνωστό imdb.Μέχρι και το 1986, μέτρησα 69 ταινίες.Έβγαλα τις σειρές που έπαιξε στα 70s και
2-3 βιντεοταινίες..Βιντεοταινίες έπαιξε και πιο μετά από το 1986.Όπως και σειρές..Εγώ μέτρησα μέχρι τους "Πόντιους" (αν και το χει μετά από το "Αγάπησα έναν Πόντιο",ενώ οι "Πόντιοι" νομίζω προηγήθηκαν).
Τέλος πάντων,μέχρι τότε μέτρησα 69 ταινίες.Σε πολλές ήταν πρωταγωνιστής,σε αρκετές δευτεραγωνιστής,είχε 3-4 απλές συμμετοχές και μία-δύο cameo εμφανίσεις αν θυμάμαι (πχ στο τίτλους αρχής του "Πίσω μου σ'έχω σατανά).
Λοιπόν, από τις 69 ταινίες του μέχρι το ΄86, έχω δει τις 62!!!
Είναι τρομερό το ποσοστό!..62 στις 69?..
Και όταν λέμε έχω δει,σημαίνει πως έχω ΔΕΙ...Τις θυμάμαι..Τις ξέρω!
Γιατί, π.χ. και το "Μετέωρο βήμα του Πελαργού" έχω "δει". Αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έπαιζε ο Μαστρογιάνι,ότι είναι ταινία του Αγγελόπουλου και κάτι επεισόδια στα γυρίσματα που είχαν γίνει τότε!..Από το story της ταινίας,δεν θυμάμαι ΤΙΠΟΤΑ!.. Ό,τι θυμάμαι δηλαδή, είναι γνώσεις που θα τις χρειαζόμουν ,αν διαγωνιζόμουν σε κάποιο τηλεπαιχνίδι και θα με ρωτούσαν κάτι σχετικό.Ε,συγγνώμη, αυτό δεν το λες πως "έχω δει την ταινία"!
Τις 62 όμως του Βουτσά,τις έχω ΔΕΙ ! Από τις μικρές του συμμετοχές,όπως στο "η κυρά μας η μαμή",που έλεγε "Την ζήτησα καλέ μαμά να χορέψουμε,αλλά .. (πονούσαν τα πόδια της Ξένιας τότε!), μέχρι και σ'αυτές που πρωταγωνιστεί και τις ξέρουμε όλοι απ'έξω και ανακατωτά.
62 ταινίες (που μπορεί κάποιος να έχει δει και τις 69), μέχρι το ΄86..Είναι μεγάλο το ποσοστό..Για μένα,στη δική μου "κινηματογραφική ταινιοθήκη του μυαλού μου" , ίσως μόνο ο Παπαγιαννόπουλος να τις ξεπερνάει.Να ΄χω δει δηλαδή περισσότερες από τον Διονύση.Αλλά ο Διονύσης,είχε ελάχιστες με πρωταγωνιστικό ρόλο..Στις περισσότερες του είναι δευτεραγωνιστής..Ο Βουτσάς,είναι πρωταγωνιστής στις περισσότερες.Και είναι πολλές..και τις θυμάμαι όλες!
Πώς εξηγείται αυτό?..Μα η απάντηση βρίσκεται στο υστερόγραφο του σημειώματος του, που πόσταρε η bambi!
Σ' ευχαριστώ Κώστα Βουτσά..
 
Τρομερό δίδυμο ήταν με Παπαγιαννόπουλο, ο ξιπολυτος πρίγκηψ, για ποιον χτυπά η Κουδουνα, γαμπρός απτό Λονδίνο. Κουμπωνανε απίστευτα καλά.
"Πατέρα έχει η Αγγλία Καλαμάτα;" Μιλάμε τώρα για τρελές ατάκες.
 
Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στα 80ς του όνομα και μόνο του Βουτσά στους τίτλους μιας ταινίας ήταν εγγύηση ότι θα περάσουμε ένα όμορφο σαββατόβραδο. Πραγματικά συνώνυμο του γέλιου και της διασκέδασης για το μέσο Έλληνα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ήταν από τα ελάχιστα πρώτα ονόματα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, που έκανε μεγάλη επιτυχία και στην τηλεόραση (Ο Ονειροπαρμένος, Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του κα).
 
Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στα 80ς του όνομα και μόνο του Βουτσά στους τίτλους μιας ταινίας ήταν εγγύηση ότι θα περάσουμε ένα όμορφο σαββατόβραδο. Πραγματικά συνώνυμο του γέλιου και της διασκέδασης για το μέσο Έλληνα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ήταν από τα ελάχιστα πρώτα ονόματα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, που έκανε μεγάλη επιτυχία και στην τηλεόραση (Ο Ονειροπαρμένος, Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του κα).
Σωστά γράφεις για τα σαββατόβραδα στη tv..
Εκεί στα 80s λοιπόν, τον είδα στη μεγάλη οθόνη μόνο σε 2 ταινίες..Η μία ήταν ο "Ο τελευταίος άντρας (1981)".Αν και δεν την είδα τότε (7 χρονών λίγο δύσκολο να πήγαινα σινεμά).Την έφεραν όμως στον κινηματογράφο της περιοχής μου γύρω στο 1984! Το συνήθιζαν τότε σε σινεμά της επαρχίας να φέρνουν ετεροχρονισμένα ταινίες και όχι απαραίτητα σε χρονιά έκδοσης ταινιών.
Η άλλη ήταν "Ο ιππότης της λακκούβας (1985)".Αυτήν την είδα κανονικά,σε χρονιά έκδοσης στους κινηματογράφους.
Όπως έγραψες.."Συνώνυμο του γέλιου και τις διασκέδασης"!
 
Μιας και εφυγαν προσφατα και μιας που το θυμηθηκα στο ξεκαρφωτο...το Little Kiss του Πλεσσα (που δεν ειχε τιποτα να ζηλεψει τιποτα απο τα αντιστοιχα ξενα hits της εποχης) απο τις αδερφες Μπρογιερ. Ο τεντυ μπου Βουτσας δικαιολογημενα ξερογλειφεται στο τραπεζι :)

 
Η μία ήταν ο "Ο τελευταίος άντρας (1981)".Αν και δεν την είδα τότε (7 χρονών λίγο δύσκολο να πήγαινα σινεμά).Την έφεραν όμως στον κινηματογράφο της περιοχής μου γύρω στο 1984!

Αυτή η ταινία λοιπόν έχει ακούσει πολύ άσχημη κριτική. Ωστόσο, τη βρίσκω από τις πολύ αστείες και πολύ πρωτότυπες του Κ. Βουτσά, η μία ατάκα διαδέχεται την άλλη και το παίξιμό του είναι ξεκαρδιστικό!
 
Αυτή η ταινία λοιπόν έχει ακούσει πολύ άσχημη κριτική. Ωστόσο, τη βρίσκω από τις πολύ αστείες και πολύ πρωτότυπες του Κ. Βουτσά, η μία ατάκα διαδέχεται την άλλη και το παίξιμό του είναι ξεκαρδιστικό!
Και εγώ τη θεωρώ από τις πιο αστείες ταινίες του.Αν και έχει κάποια "κουραστικά" διαστήματα,με αδιάφορες στιγμές δηλαδή (π.χ. η σκηνή που υποτίθεται ακούνε ξανά το κουνούπι τους),νομίζω πως είναι από τις καλές του που ξαναβλέπονται άνετα.Πάντως,δεν το ήξερα πως η κριτική στην ταινία ήταν αρνητική..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα