Άποψή σας για το Hardware virtulization

nikodr

Retro Member
Joined
19 Οκτ 2006
Μηνύματα
181
Αντιδράσεις
1
Προσφατα απεκτησα ενα πολυ δυνατο υπολογιστη 6πυρηνο amd phenom ii.Στα windows 7 64bit έχω εγκαταστήσει μόνο antivirus,οδηγους για οθονη ηχο,και το klite codec για να βλεπω αρχεια mpeg,video,ηχου κτλ.Όλα τα άλλα προγράμματα msn,skype κτλ τα έχω σε vmware και στο virtual pc,αμα θέλω να δω μια εφαρμογή την εγκαθιστώ πρώτα στα virtual βλέπω ότι δεν κάνει σκουπίδια κτλ και μετά ίσως μπει στο κυρίως λειτουργικό.

Αποτέλεσμα?Τα windows φορτωνουν σφαίρα και τρέχουν σαν σίφουνας,registry πεντακάθαρη,και στα vmware έχω μέσα linux 64 ubuntu,windows 7 64 (για να κάνω πειράματα),windows xp sp3 (εδώ μπαίνει ότι θέλω).

Αμα θέλω msn και skype,ανοιγω το virtual pc φορτώνει σε μερικά δευτερόλεπτα.Ειλικρινά σιχαίνομαι εφαρμογές που χώνουν πράγματα σε startup services,windows startup και κάνουν το σύστημα να σέρνεται.

Εσείς το έχετε κάνει ποτέ έτσι?
 
Nope. Never. Πάντα ήμουν υπέρ της εγκατάστασης στο λειτουργικό, αν και εδώ που τα λέμε στα Windows παίζω παιχνίδια. Δεν έχω εφαρμογές, ούτε καν office κανενός τύπου και Skype αποκλειστικά μέσω του smartphone. MSN δεν το συζητώ καν.....

Έχω αρχίσει και γυρίζω σε MacOS για οτιδήποτε άλλο εκτός από παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή γράφω από το παλιό μου computer room με win και μου φαίνεται "κάπως".

Η λύση του virtualization είναι, όντως, τρομερή, και αν κάποιος θέλει να εγκαθιστά - ελέγχει - απεγκαθιστά πολλές εφαρμογές είναι μονόδρομος.

BTW μεγειά το νέο σου μηχάνημα. Αν μπορείς δώσε μου λίστα του hardware που πήρες, γιατί δουλεύω πάνω σε ένα project 20+ terra Hdd media server και προσανατολίζομαι στη χρήση εξαπύρηνου AMD επεξεργαστή.
 
Πολύ ενδιαφέρουσα λύση.

Πιστεύω πως ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει

πλήρως τις δυνατότητες του virtualization.

Εγώ ας πούμε, έπειτα από άπειρα χρονοβόρα format,

δεν μπορω, να χωνέψω ότι μέσα σε

δευτερόλεπτα μπορείς πχ. να φορτώσεις

δύο λειτουργικά, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Δεν μου κάθεται...

Υ.Γ.: Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί virtual machine ΜΕΣΑ σε virtual machine?

(hint: existenz, 13th floor)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
qwerty είπε:
Υ.Γ.: Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί virtual machine ΜΕΣΑ σε virtual machine?

(hint: existenz, 13th floor)
Είναι δυνατό αλλα δέν έχει κανένα νόημα. Φτιάχνεισ 2 VM και δουέυουν ταυτοχρονα.

Το βασικό μου πρόβλημα με το vistualization (ξεκίνησα να παίζω μαζί του το 2002) είναι οτι το host σύστημα πρέπει να τρέχει οπότε είναι μόνο χρήσιμο αν για καποιο λόγο πρέπει να έχεις πολαπλά OSes να παίζουν ταυτόχρονα, πχ 1 για Mail server και 1 για proxy.
 
a dream within a dream :)

γιατί να μην γίνεται; λογικά θα λειτουργεί κανονικά.

τώρα όσο για τον προβληματισμό του θέματος νομίζω πως το virtualization είναι φοβερή λύση για να δοκιμάζεις πράγματα που σου σκίζουν το μηχάνημα, αλλά γίνεται άβολο για αυτά που χρησιμοποιείς καθημερινά και δεν έχουν φόβο
 
Το virtualization ειναι χρησιμο οχι μονο για να κρατας το συστημα σου καθαρο αλλα και για ασφαλεια.

Διαβασε αυτο το αρθρο

http://www.tomshardware.com/reviews/joanna-rutkowska-rootkit,2356.html

και συγκεκριμενα τη σελιδα 6.

Θα μπορουσες ακομα να ξεφορτωθεις και το antivirus και να κανεις browsing μεσα απο καποιο VM.

Εγω δεν φτανω τοσο μακρια το θεμα, αλλα εχω ενα VM για ολα τα πειραματα και αμφιβολου ποιοτητας προγραμματα μεχρι να αποφασισω οτι αξιζουν να μπουν κανονικα.

Μια αλλη λυση ηταν το sandboxie το οποιο δουλευε καλα στα XP αλλα οχι στα 7 (τουλαχιστον τελευταια φορα που δοκιμασα περυσι). Το sandboxie ξεγελαει τα προγραμματα που τρεχεις μεσα απο αυτο οτι ειναι και καλα εγκατεστημενα στο συστημα αλλα στην πραγματικοτητα ειναι απομονωμενα και μπορεις μαλιστα να δεις ακριβως τι αρχεια γραφουν και σε ποια κλειδια γραφουν στη registry. Η πληρης "απεγκατασταση" τους μεσα απο το sandboxie ειναι πανευκολη και εγγυημενα χωρις καταλοιπα
 
pooky(1) είπε:
BTW μεγειά το νέο σου μηχάνημα. Αν μπορείς δώσε μου λίστα του hardware που πήρες, γιατί δουλεύω πάνω σε ένα project 20+ terra Hdd media server και προσανατολίζομαι στη χρήση εξαπύρηνου AMD επεξεργαστή.
Λοιπόν έχουμε και λέμε

Gigabyte 770TA-UD3 motherboard

AMD Phenom II 6πύρηνος στα 3.00 ghz νομίζω

4 giga ram

Νvidia gts 250 1giga ram.

Βασικά τα virtual machines ξεκινάνε στην κυριολεξία σε δευτερόλεπτα.Για να μπαίνω msn και skype έβαλα το windows 7 xp compatibility mode που έχει η microsoft και ξεκινάει αμέσως.Μετά μέσω vmware μπήκε πάλι win 7 x64 και αμέσως μετά ubuntu 64 καθώς και πάλι τα windows xp με sp3,σκέφτομαι την ram να την πάω στα 8giga.Βασικά το προτείνω σε όλους να το κάνουν αν μπορούνε.Αν χαλάσει το virtual λειτουργικό μπορείς αμέσως να κάνεις restore σε image σωσμένο.Εγώ το κεντρικό os το θέλω μόνο για να τρέχω cubase για την δουλειά μου,τίποτε άλλο.Όλα τα άλλα μπαίνουν σε virtual μηχανήματα και δεν με πειράζει ούτε η registry να βρωμίσει ούτε τίποτα.

Επίσης το dosbox μπήκε στο μηχάνημα του virtual pc και τρέχω όλα τα dos που θέλω.Δεν θα τρέξω ποτέ κάτι στο κεντρικό λειτουργικό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Επίσης στα virtual μηχανήματα μπορείς πια να έχεις direct x 9.0c και μια κάρτα με μέχρι 256 mbyte video ram με full direct 3d και opengl suppot.Μέχρι και starcraft 2 beta έτρεξα στο ένα λειτουργικό,καθώς και το conan online.

Πλέον το install reinstall,και λαθάκια πάνε.Α και το surfing γίνεται στο κεντρικό αλλα προτιμώ τα virtual έτσι αν γίνει καμιά βλακεία είμαι καλυμένος.

Τι εννοω?Πήγα να βάλω ένα πρόγραμα και δεν πρόσεξα να μην επιλέξω να κάνει install to ask toolbar και yahoo και gmail toolbar,ε βλακεία...Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο να μου βρωμίσει το κεντρικό host λειτουργικό.

Μπορείς να τρέξεις επίσης virtual στο virtual...ram να υπάρχει και κάνεις ότι θες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποιο ειναι καλύτερο το vmware ή το virtual PC? Εγώ ειχα δοκιμάσει και τα δύο γιατι ήθελα να φτιαξω ένα εικονικό PC με windows 98 για να παιζω καποια παλιά παιχνίδια εκεί. Αλλα παρόλο που το 3Dmark2001 έτρεχε κανονικά στο εικονικό PC (με VMware), σχεδόν κανένα παιχνίδι με 3D γραφικά δεν δουλεψε. Το μόνο που κατάφερε να παιξει από αυτά που δοκίμασα ήταν το Worms Armageddon. Ουτε Quake 1, ούτε Quake 2, ούτε Star Wars: Episode 1 racing, ούτε τίποτα.
 
Μάλλον θα πρέπει να έβαλες παλιά version του vmware.Εγώ έχω την 7.0 και έχει κανονικά directx 9.0c και μπορείς να έχεις μια κάρτα με 256 videoram κάτω απο το virtual os.Βάλε νεώτερη version.Όσο για windows 98 μια χαρά τρέχουν με full 3d acceleration και quake παίζει και σχεδόν ότι είχε βγει με 3d για windows 98.Αν θες βοήθεια στο πως να το σετάρεις πες μου να σου πω.
 
nikodr είπε:
Μάλλον θα πρέπει να έβαλες παλιά version του vmware.Εγώ έχω την 7.0 και έχει κανονικά directx 9.0c και μπορείς να έχεις μια κάρτα με 256 videoram κάτω απο το virtual os.Βάλε νεώτερη version.Όσο για windows 98 μια χαρά τρέχουν με full 3d acceleration και quake παίζει και σχεδόν ότι είχε βγει με 3d για windows 98.Αν θες βοήθεια στο πως να το σετάρεις πες μου να σου πω.
Kι εγώ την 7.0 έκδοση έχω... και έχω κάνει install και τα vmware tools. Αλλα Quake 1 + 2 στον guest δεν μου παίζουν. Οταν ασχολήθηκα είχα δoκιμάσει τα πάντα.... Μήπως φταίει ότι ο host είναι pentium 4 (δεν υποστηρίζει hardware virtualization)?

edit: λοιπον, το 3Dmark δουλευει στον guest με WinXP που εφτιαξα αλλα οχι στον Win98 guest. Μαλιστα, οταν παω να το εγκαταστήσω, μου βγάζει μήνημα: could not create direct3d device...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nikodr thanks!!!!!!!!!!

Να κάνεις οπωσδήποτε update το bios της μητρικής σου, γιατί αν δεν φοράει το τελευταίο το 770 chipset της AMD βλέπει 4 πυρήνες αντί 6.

Αναμείνατε thread στο modern computing section σχετικά με SATA κάρτα.......
 
Pooky thanks!Όμως από την πρώτη μέρα που το πήρα έβλεπε και τους 6 πυρήνες και δουλεύει μια χαρά. :)

Imgema στο virtual machine settings έβαλες την επιλογή accelerate 3d graphics ?Αν δεν το βάλεις δεν πρόκειται να το κάνει.Εγώ έχω aero σε virtual windows 7 x64 καθώς και 3d σε ubuntu x64 όπως και σε virtual windows xp με sp3.Στο ίντερνετ είδα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και με παλιότερα λειτουργικά.

Τι κάρτα γραφικών έχεις ?Μπορείς με ένα printscreen να κάνεις post τα settings που έχεις βάλει?

UPDATE:Είναι πολύ όμορφο το [edit] να τρέχει κάτω απο ένα guest λειτουργικό με ρυθμίσεις που έχω βάλει εγώ και να μην επιβαρύνει το κεντρικό σύστημα,γενικά έβαλα και το πρόγραμα automouse,που επιτρέπει στο λειτουργικό να κινεί το mouse όπως του λες και να κάνει automated πράγματα που έγω θέλω (μπες στην τάδε σελίδα κατέβασε αυτό,στείλε αυτό,τρέξε αυτό το πρόγραμα κάνε αυτό),και έτσι μπορώ να δουλεύω στα άλλα pc χωρίς ποτέ τα virtual λειτουργικά να σταματάνε να κάνουνε αυτά που θέλω.

Γενικότερα παιδιά χρησιμοποιήστε το virtulization θα γλιτώσετε απο πολλούς μπελάδες και άχρηστα install/uninstall ,επίσης αν κάνετε websurfing απο ένα virtual μηχάνημα δεν θα κολλήσετε στο κεντρικό ποτέ ιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nikodr είπε:
Imgema στο virtual machine settings έβαλες την επιλογή accelerate 3d graphics ?Αν δεν το βάλεις δεν πρόκειται να το κάνει.Εγώ έχω aero σε virtual windows 7 x64 καθώς και 3d σε ubuntu x64 όπως και σε virtual windows xp με sp3.Στο ίντερνετ είδα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και με παλιότερα λειτουργικά.Τι κάρτα γραφικών έχεις ?Μπορείς με ένα printscreen να κάνεις post τα settings που έχεις
Ναι, το accelerate 3d graphics ειναι τσεκαρισμένο. Αλλά 3D γραφικά στον Windows 98 guest δεν μπορω να εχω... ακομα και στο DXDIAG tool οι επιλογές για να τεσταρω το direct 3D ειναι γκριζαρισμένες σαν να μην υπάρχουν drivers. Στο WinXP guest εχω κανονικά 3D υποστήριξη. Πραγματικά δεν ξερω τι εχω κάνει λάθος... μήπως πρέπει να κανω εγκατάσταση ειδικούς drivers? H καρτα μου ειναι η Radeon X1950 pro 512mb.
 
nikodr είπε:
Pooky thanks!Όμως από την πρώτη μέρα που το πήρα έβλεπε και τους 6 πυρήνες και δουλεύει μια χαρά. :)
Οπότε ήρθε με το τελευταίο bios!!! Εξαιρετικά. :)

Και πάλι καλορίζικο και καλοδούλευτο. Θα σε βγάλει μια τριετία στο νερό!!!! :)
 
Ερώτηση: επειδή με ενδιαφέρει πολύ virtual machine με καλή 3D υποστήριξη σε W98 guest (κάτι που δυστυχώς το Virtual Box δεν έχει), σε ποιά εκδοσή του VMWare αναφέρεστε; Γίνονται αυτά στην free VMWare Player ή "παίζετε" με καμμία "περίεργη" έκδοση (πχ Workstation) από αυτές που νομίμως κοστίζουν τριψήφια νούμερα;
 
Δυστυχώς έκανα λάθος.Διαβάζοντας διάφορα site που ασχολούνται με το θέμα είδα ότι λένε ότι windows 98 δεν έχει υποστήριξη για 3d acceleration,μονο τα 2000,xp και ότι βγήκε μετά.Νομίζω όμως ότι τα 98 τρέχουν quake ii σε software mode γιαυτό πρέπει να μπερδεύτηκα και να σου είπα ότι έχει 3d.Από την άλλη λίγα παιχνίδια χρειάζονται 98 αποκλειστικά.Οπότε με xp sp3 έχεις και direct 3d και opengl σε guest os.
 
Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ;; Τελικά σε ποιά έκδοση vmware παίζετε και έχετε 3D υποστήριξη;;; Εγω είχα βάλει το VirtualBox με ubuntu 64-bit και είχα μέγιστη ανάλυση 800x600. Είχε βέβαια και εκεί μία επιλογή για υποστήριξη 3d acceleration. Το κουλό είναι ότι ενώ δεχότανε το 3D acceleration, δεν μου υποστήριζε 2D acceleration.

Γενικά, απο το Virtual Box δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος!!!
 
Πίσω
Μπλουζα