Ένας κοντός θα μας σώσει (1981)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Μια κωμική ταινία σε σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη που προβλήθηκε το 1981.

Υπόθεση:Ο φώντας Τσακίρης, οδηγός νταλίκας και φανατικός τηλεθεατής που όνειρο του είναι να αποκτήσει δικό του ταξί, χάνει τη δουλειά του και αναγκάζεται να αναζητήσει εργασία στην εταιρεία παραγωγών Κολόμπα που διευθύνει η Φλώρα.Εκεί τον ανακαλύπτει ο σκηνοθέτης των επιτυχιών και ο Φώντας δέχεται να πρωταγωνιστήσει στο νέο του σήριαλ.

Σχόλια:Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 53.994 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 45 ταινίες. Ελληνική παρωδία του δημοφιλούς εκείνη την εποχή αμερικάνικου σήριαλ "Ντάλας".

Έπαιζαν οι ηθοποιοί:Νίκος Ρίζος , Έλενα Ναθαναήλ , Ντίνος Ηλιόπουλος , Έλσα Ρίζου , Κώστας Καραγιώργης , Νίκος Βερλέκης , Καίτη Λαμπροπούλου , Πάνος Μιχαλόπουλος , Δημήτρης Ιωακειμίδης ,Μάρκος Λεζές, Απόστολος Σουγκλάκος , Δημήτρης Μπάνος ,Αλέκος Ζαρταλούδης , Ηλίας Κακλαμάνης , Άλκης Ζερβός, Θανάσης Λιάμης , Δημήτρης Μπάνος , Ανθή Γούναρη , Έφη Κοσμά.

Μερικές φωτογραφίες απο την ταινία:

Προβολή συνημμένου 37567Προβολή συνημμένου 37567Προβολή συνημμένου 37567Προβολή συνημμένου 37568 Προβολή συνημμένου 37567Προβολή συνημμένου 37567Προβολή συνημμένου 37567Προβολή συνημμένου 37569 Προβολή συνημμένου 37570Προβολή συνημμένου 37567

Οι τίτλοι αρχής της ταινίας:

http://www.youtube.com/watch?v=1xmeamccGjI&feature=player_profilepage
 
Κωμωδία του 1981, στο γνώριμο ύφος του σκηνοθέτη και της εταιρείας. Βλέπεται ευχάριστα χάρη στον αυθορμητισμό του Ρίζου και τη γοητεία της Έλενας Ναθαναήλ. Μου έχει μείνει το τραγούδι με τον απείρου κάλλους τίτλο "Ποιος πυροβόλησε τον άπορο κοντό"!
 
-εμενα η σκηνη που ο ριζος μετα τη συζητηση με την ναθαναηλ,που αυτη τον απορριπτει,της λεει-αν δεν σας κανω επειδη ειμαι μεγαλος και παντρεμενος,εσεις με αυτο το σκεπτικο που εχετε δεν χρειαζεστε οδηγο,αρχιμανδριτη πρεπει να προσλαβετε.
 
ειναι η μοναδικη ταινια αναμεσα στις τοσες πολλες(ειναι στην πρωτη πενταδα σε αριθμο ταινιων) που γυρησε ο νικος ριζος που εχει τον πρωτο ρολο
 
Ποιος πυροβόλησε τον απορο Κόντο ποιος πυροβόλησε τον απορο κοντο . τραγούδι ταινιας χαχαχαχχα
 
"Είμαι ο νέος Σαίξπηρ, ο νέος Σαίξπηρ". Φοβερή ατάκα δια στόματος Κώστα Καραγιώργη. Επίσης πολύ ωραίος ο Πάνος Μιχαλόπουλος σε ρόλο γύφτου.
 
Σωστός δεν τον εχω ξαναδει καπου .νομιζω να κανει τον γύφτο
 
Πίσω
Μπλουζα