Ένα ζευγάρι παπούτσια για πολλά χιλιόμετρα

sputnik

RetroWannaBe
Joined
20 Mαϊ 2010
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
28
Ιταλική μίνι σειρά που προβαλλόταν Σάββατο μεσημέρι από την ΕΡΤ στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Θυμάμαι ότι επρόκειτο για ένα road trip/περιπέτεια/κωμωδία με δύο παιδιά (ένα μεγάλο κι ένα μικρότερο) που περπατούσαν ατελείωτες αποστάσεις στην Ιταλία αλλά δεν θυμάμαι τον σκοπό του ταξιδιού. Πιθανολογώ ότι έμεναν σε ορφανοτροφείο ή αναμορφωτήριο (θυμάμαι καλόγριες) και έφυγαν με σκοπό να ανακαλύψουν κάποιον, ίσως γονιό. Παίζει να είχαν κάποιον συμμαθητή ονόματι Γκαρόνε αλλά ίσως το μπερδεύω με άλλη ιταλική σειρά με παιδιά και σχολείο.

Αυτό που μου έχει μείνει είναι 2 φάσεις: κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχαν φάει αβγά σε μεγάλες ποσότητες λόγω πείνας και τον μικρό τον έπιασε κόψιμο. Επίσης, κάποια στιγμή ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών (νομίζω πάλι ο μικρός) χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για αφαίρεση αμυγδαλών. Το επεισόδιο τελείωνε με τον ασθενή να τρώει παγωτό στο κρεβάτι του νοσοκομείου και επειδή δεν επιτρεπόταν να μιλήσει, εμφανίστηκε πλαίσιο με βελάκι όπως στα comics. 

Οι αναζητήσεις μου με τον ελληνικό τίτλο δεν έφεραν αποτέλεσμα. Όμως με τον ιταλικό "Un paio di scarpe per tanti chilometri" (1981) υπάρχουν κάποιες αναφορές αλλά και βίντεο της σειράς στο youtube. Ευτυχώς διότι νόμιζα ότι μόνο εγώ το θυμόμουν. Σας λέει κάτι η σειρά;

shoes.jpg

shoes1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι τη σειρά πολύ αμυδρά. Για κάποιο λόγο με έκανε και μελαγχολούσα, πιθανότατα η μουσική. Είναι όμως από τις σειρές που έχουν μείνει αποτυπωμένες και θα θέλω πολύ να την ξαναδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θυμαμαι την σειρα, χρονια προσπαθουσα να την βρω κι εγω, μαλιστα την θυμομουνα με λαθος τιτλο "ενα ζευγαρι παπουτσια για δεκα χιλιαδες χιλιομετρα" και δεν εβρισκα τιποτα. οταν την βρηκα στο youtube και ακουσα τη μουσικη ξανα μετα απο 30τοσα χρονια τρελαθηκα.
 
Πίσω
Μπλουζα