Ένθετο από το περιοδικό "ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ"

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.256
Αντιδράσεις
6.019
Το περιοδικό ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ έδινε κάθε μήνα ως ένθετο ένα μινι βιβλιαράκι με ανέκδοτα, σπαζοκεφαλιές, μαγικά κόλπα (συνήθως έβαζε ανέκδοτα) με τον τίτλο Be mini it'w fun-Μίνι τρέλα από τα Σαίνια.

Το θυμάστε?
 
2l87xc9.jpg
 
Το αγαπημένο μου περιοδικό για πολλά χρόνια! Έχω δεκάδες τέτοια βιβλιαράκια!!!
 
Ήταν φοβερό (και γενικά το περιοδικό) την περίοδο 92-97, μετά "χάλασε" (και εγώ ήμουν ήδη έφηβος...).

Θυμάμαι μάλιστα ένα φοβερό be mini που είχε "πειράματα" με εντυπωσιακά αποτελέσματα, είχα μετατρέψει αυγά σε τρελομπαλάκια!
 
Ειχα αρχισει σκετικα αργα να το παιρνω αλλα ειχα προλαβει καποια "Μινι". Μετα αλλαξε πολυ το περιοδικο και εβαζε κομιξ. Παντως ο Μικρος Σπιρου ηταν πορωση! Πολυ γελιο!!

Γενικα ηταν πολυ καλο περιοδικο για τα ελληνικα δεδομενα, σε αισθητικη και ποιοτητα, και τα ενθετα αρκετα ψαγμενα.
 
Πολλά από τα comics που είχε ήταν πολύ καλά. Εκτός από τον μικρό Σπιρού θυμάμαι οτι μου άρεσε πολύ και το Kidd Paddle.

Αλήθεια, κυκλοφορεί ακόμα το περιοδικό;
 
Φυσικά και τα θυμόμαστε! Το 1993 πήρα το πρώτο τεύχος και έπειτα για πολλά-πολλά χρόνια συνέχιζα να το αγοράζω.
 
Gogeta είπε:
Πολλά από τα comics που είχε ήταν πολύ καλά. Εκτός από τον μικρό Σπιρού θυμάμαι οτι μου άρεσε πολύ και το Kidd Paddle.
Αλήθεια, κυκλοφορεί ακόμα το περιοδικό;
Βγαίνει κάθε τρεις μήνες και είναι ακόμα αξιόλογο. Αν υπάρχει όταν κάνω παιδί, αναμφίβολα θα του το αγοράζω.
 
το επαιρνα μικρος

τωρα μου εχουν μεινει τα βιβλιαρακια με τα ανεκδοτα και τα ΟΠΑ(αν θυμαμαι καλα οτι λεγονται ετσι)

θα τα ψαξω να τα βρω για να ανεβασω φωτο
 
Κατά μεγάλη πιθανότητα Τα Σαϊνια περιόδου 1992-1998 σύντομα θα αρχειοθετηθούν επισήμως on-line. Αναμείνατε στο topic για λεπτομέρειες...
 
BETTY BOOP είπε:
Το περιοδικό ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ έδινε κάθε μήνα ως ένθετο ένα μινι βιβλιαράκι με ανέκδοτα, σπαζοκεφαλιές, μαγικά κόλπα (συνήθως έβαζε ανέκδοτα) με τον τίτλο Be mini it's fun-Μίνι τρέλα από τα Σαίνια.Το θυμάστε?
Eίχε βάλει και τη χάρτινη θήκη για συλλέγονται τα βιβλιαράκια.
 
Τα Σαΐνια τα είχε πάρει μια φορά ο αδερφός μου, στο τεύχος που έδωσαν το πρώτο μίνι μίνι βιβλιαράκι με τα πειράματα! Θυμάμαι το πείραμα με τα αυγά-τρελόμπαλα (νομίζω έπρεπε απλά να τα βάλεις σε ξύδι και το ξύδι να καταστρέψει το τσόφλι). Στο ίδιο τεύχος είχε και δεύτερο δώρο, μια μίνι τράπουλα, προσφορά των μπαταριών Duracell.

Ξαναπήρα τα Σαΐνια τον Αύγουστο του 1998. Από κει κι έπειτα τα έπαιρνα περιστασιακά, και από το 2001 έως το 2004/5 περίπου το έπαιρνα κάθε μήνα ανελιπώς! Γύρω στο 2003/2004 άλλαξε σχήμα και έγινε μεγαλύτερο, αλλά σαν περιεχόμενο παρέμεινε όλα τα χρόνια αυτά εξίσου τέλειο! Σταμάτησα να το αγοράζω γιατι είχα μεγαλώσει αρκετά για να το διαβάζω (είχα φτάσει 15 χρονών μουλάρι)!

Μαζί με τα Μίκυ Μάους, ήταν το περιοδικό που απολάμβανα να ξεκοκαλίζω! Ήθελα να το διαβάζω αργά και βασανιστικά, για να το απολαμβάνω. Είχε εξαιρτικά κόμικ, απίστευτα θέματα, καλογραμμένα και πολύ καλά ψαγμένα, φοβερές στήλες με απίστευτα νέα από όλο τον κόσμο (την εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ να βρίσκεις τόσα τρελά με ένα κλικ για μένα ήταν παράδεισος trivial πληροφοριών, ίσως και από κει να το κόλλησα που μ'αρέσουν διάφορα τρελά και παλαβά), και φυσικά... σούπερ στήλες για μουσική, ταινίες, βιβλία και παιχνίδια! Γενικά ήταν υπεργεμάτο με πληροφορίες και μάθαινες ό,τι πιο καινούριο κυκλοφορούσε με ένα ξεφύλλισμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πρόλαβα ένα τέτοιο περιοδικό και μια εποχή όπου υπήρχε ένας ενθουσιασμός όταν κατάφερνες να βρεις κάτι (πχ πώς λέγεται το τραγούδι που σ'αρέσει) ψάχνοντάς το. Φυσικά και οι αφίσες του ήταν ένα ακόμα ατού του.

Μίνι μίνι βιβλιαράκια έχω σίγουρα κρατημένα, αν και τα περισσότερα έχουν ανέκδοτα. Σίγουρα έχω μίνι μίνι βιβλιαράκια με τα εξής θέματα: οφθαλμαπάτες, μαγικά τρικ, αστυνομικές ιστορίες που ψάχνεις να βρεις τον ένοχο, ολυμπιακοί αγώνες και περίεργα γεγονότα, τα ζώα και περίεργα στοιχεία γι'αυτά. Αλλά όλα αυτά είναι από περίοδο 2001-2004, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρετρό... Μου δώσατε βέβαια ιδέα να τα ξεθάψω!!!

Ξέρουμε αν κυκλοφορεί και σήμερα (2012); Πριν 3-4 χρόνια είχα πετύχει ένα τεύχος. Αν τυχόν το πετύχω τώρα θα το πάρω, θέλω να δω πώς είναι τώρα...
 
Πώς μου ξέφυγε αυτό το thread; :D

Πάρ'τε μερικές φωτογραφίες από "ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" του 1994, με την υποστήριξη της Duracell.

vgctQ.jpg


41aDF.jpg


zmlIj.jpg


NhnD9.jpg


fDtFx.jpg


Είχα και το βιβλιαράκι με τα πειράματα αλλά δυστυχώς χάθηκε. Ακόμη θυμάμαι το πείραμα με τη baking soda και το μπαλόνι. :(
 
Το θυμάμαι το περιοδικό αν και μόνο μερικά τεύχη έπεσαν στα χέρια μου. Στο τεύχος που θυμάμαι είχε χιουμοριστικές ιστορίες, tips για παιχνίδια όπως το Mortal Kombat 2, παιχνίδια, κουίζ και ανέκδοτα. Τι άλλο να ήθελε ο πιτσιρικάς της εποχής εκείνης...
 
BETTY BOOP είπε:
Το περιοδικό ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ έδινε κάθε μήνα ως ένθετο ένα μινι βιβλιαράκι με ανέκδοτα, σπαζοκεφαλιές, μαγικά κόλπα (συνήθως έβαζε ανέκδοτα) με τον τίτλο Be mini it's fun-Μίνι τρέλα από τα Σαίνια.Το θυμάστε?
βιβλιαράκια 3.jpg

βιβλιαράκια 1.jpg

βιβλιαράκια 2.jpg
 
Έχω τουλάχιστον 4 από αυτά!!! :D Και βέβαια κάμποσα άλλα...

Νομίζω ότι τέτοια μικρά βιβλιαράκια έβαζε και το Παιχνιδοπεριοδικό. Έχω ένα σε άθλια κατάσταση.
 
nwntas είπε:
Έχω τουλάχιστον 4 από αυτά!!! :D Και βέβαια κάμποσα άλλα...Νομίζω ότι τέτοια μικρά βιβλιαράκια έβαζε και το Παιχνιδοπεριοδικό. Έχω ένα σε άθλια κατάσταση.
Το παιχνιδοπεριοδικό έβαζε τα ΟΠΑ που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα ποστ. Εκτός από την ομοιότητα στο μέγεθος ήταν αρκετά διαφορετικά από τα μίνι-μίνι βιβλιαράκια.
 
Τέλεια παιδιά. Δυστυχώς δεν το έπαιρνα το περιοδικό και δεν έχω κάποιο από αυτά! :(
 
BETTY BOOP είπε:
Eίχε βάλει και τη χάρτινη θήκη για να συλλέγονται τα βιβλιαράκια.
δεν θυμαμαι καθόλου πώς ήταν η θήκη αυτή, την ειχε κάποιος;
 
Πίσω
Μπλουζα