Έρικ Καστέλ - Ο Σταρ της Μπάρτσα

Valtasar

RetroWannaBe
Joined
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
75
Αντιδράσεις
16
Η 3η σειρά (και τελευταία) που έβγαλαν οι εκδόσεις STAR COMICS.

10 συνολικά τεύχη, μεγάλου μεγέθους, πολυτελής εκτύπωση(ιδιαίτερα για την εποχή), μετά το 7ο έπεσε η ποιότητα και το τιράζ με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι πολύ σπάνια.

Αφορούσαν τις περιπέτειες ενός σταρ-ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα μαζί με μια ομάδα πιτσιρικιών - τους Παμπλίτος.

Αρκετά δημοφιλή, αυτή η σειρά είναι υπαίτια που πολλοί 30άρηδες σήμερα είναι ακόμα Μπάρτσα :D

EricKastel_0001.jpg

EricKastel_0002.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και τα είχα όλα τα τεύχη,ήμουν ανέκαθεν Real Madrid!Πάντως τα έχασα τα περιοδικά,αφού ο αδερφός μου τα δάνεισε σε κάποιο φίλο του και δεν τα πήρε ποτέ πίσω...
 
Φίλε Ultras_Sur.

Όταν λες είχες όλα τα τεύχη, εννοείς ότι είχες και τα δέκα εάν ναι θυμάσαι τον τίτλο και το εξώφυλλο του τελευταίου; Εάν όχι τελικά μέχρι που έφτασες; Εγώ έχω μέχρι και το 8 ενώ ο Valtasar που γράφει παραπάνω έχει και το 9. Το 10 δεν το έχουμε βρει ακόμη.

Μην ξεχάσω: καλώς όρισες στην παρέα μας.
 
Μραβο Valtasar αναλυτικοτερα εχω γραψει στο post μου agori.Ευγε που θυμασαι και 'συ πραγματα που δεν γυριζουν πισω.......
 
Παιδια εγω απο το πρωτο Ερικ Καστελ που διαβασα ειμαι Μπαρτσα,η πρωτη μου ομαδα,ποιο πριν και απο οποιαδηποτε ελληνικη

την διαλεξα.Εχω καποια τευχη αλλα νομιζω οτι ειχαν εκδοθει τουλαχιστον 12.

[edit] Greeklish τα οποια και απαγορευονται απο τον κανονισμο! [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ambu_dare είπε:
Το 10 δεν το έχουμε βρει ακόμη.
Εγώ τα είχα όλα επίσης, και τα δάνεισα στον κουμπάρο μου. Μου επέστρεψε τα περισσότερα (αν θυμάμαι καλά συνέβη κάποιο ατύχημα). Ίσως το 10 να το έχω πάντως, θα κοιτάξω κάποια στιγμή.

Και παρεμπιπτόντως, το όνομα του forum είναι "Έρικ Καστέλ" ενώ το κόμικ ήταν "Ερίκ Καστέλ".

Φυσικά για χρήστες όπως ο telamonas.stokos που έχουν Linux (που φαντάζομαι δεν εμφανίζει χαρακτήρες με τόνους), δεν έχει διαφορά.
 
ή αλήθειά είναί ότί 'έχοϋμέ τρόμαχτίκό προβλήμά με τοϋς τονούς στό Linux.....:rolleyes:
 
τα θυμαμαι ,ηταν και ακριβα τα ατιμα,αργοτερα τα διαβαζα απο το μπλεκ,πιο πολυ μου αρεσαν ομως αλλα ποδοσφαιρικα που ειχε το μπλεκ
 
Το τελευταίο που θυμάμαι ήταν αυτό με την αεροπειρατεία ή εκείνο με την τιμωρία ή αυτό με τη βόλτα στο Τιμπιτάμπο (καλά... λόγω ηλικίας δε παρεξηγούμαι...)

Πάντως και αυτά τα έχω όλα (ψέμματα... μου λείπει ένα τεύχος αλλά πρέπει να τα ξεθάψω)
 
ΕΡΙΚ ΚΑΣΤΕΛ #8

Καλησπέρα και καλή χρονία !!!

Όπως κι εσείς, έτσι κι εγώ μεγάλωσα με το αγαπημένο μου κόμικ. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Έχω χάσει το νο. 8 και δεν μπορώ να το βρω πουθενά.

Μηπώς μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω το τεύχος που μου λείπει ?

Σας ευχαριστώ πολύ,

Γιάννης
 
το ΓΚΟΛ ρε παιδια δεν το θυμαται κανεις?? ...μονο εγω το επερνα ??χχα0χα0χ0α0
 
Ποιό ήταν τελικά το τελευταίο τεύχος του Ερίκ;;;;

Νομίζω πως τελείωνε με τους Παμπλίτος να πηγαίνουν στη

Γαλλία για έναν αγώνα της PSG...
 
Το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν (αν δε κάνω λάθος) το νο.9 με τίτλο "Τα χαμένα χειρόγραφα", μία από τις χειρότερες ιστορίες κατά τη γνώμη μου. Η σειρά δε τελείωνε εκεί καθώς ήταν προφανές ότι υπάρχει και συνέχεια απλά δε κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα (εκτός αν κυκλοφόρησε σε κάποιο άλλο περιοδικό όπως το Μπλεκ που μια εποχή δημοσίευε ιστορίες του Ερικ Καστελ). Αντιθέτως, το νο.8 "Η Μεγάλη Απόφαση" που ψάχνει ο φίλος παραπάνω ήταν ίσως το καλύτερο τεύχος της σειράς με τη μεταγραφή του στη PSG. Δύσκολο να βρεθεί σήμερα. Ίσως σε κανένα υπόγειο στο μοναστηράκι να έχει ξεμείνει κανένα. Επίσης και σε κάποια γωνια στο πατάρι μου.. :)
 
Πρέπει να τα έχω όλα..

Θα κάνω ανασκαφή για να τα βρω...
 
Παιδιά νομίζω οτι είχαν κυκλοφορήσει 12 τεύχη στα ελληνικά. Εγώ πρέπει να κατάφερα να βρώ. γύρω στα 9,μεταξύ αυτών και το νο. 11 τα είχα από τότε (το πρώτο κόμικ που διάβασα) αν και ήμουν 4-5 χρονών τότε. Μάλιστα είχα βάλει την μητέρα μου να μου ράψει το 7 σε μία μπλούζα που είχα, ενώ στο σχολείο και σε φίλους τον γονιών μου, όταν με ρώταγαν τι ομάδα είμαι απαντούσα Barca:). Αν και δεν θυμάμαι πού, κάποτε είχα δεί ότι στο πρωτότυπο είχαν κυκλοφορήσει 18-20 τεύχη.
 
Πε παιδιά δε φαντάζεστε τι αναμνήσεις μου έρχονται διαβάζοντας για το Ερίκ Καστέλ. Ήταν, είναι και θα είναι τα πιο αγαπημένα μου κόμιξ.

Τώρα να σας ρωτήσω κάτι:

Κυκλοφόρησαν 10 τεύχη Ερικ Καστέλ; Πάντα πίστευα πως ήταν 9 (τα οποία και έχω). Το 10ο δεν το έχω δει καν, πρώτη φορά το ακούω! Κάποια στιγμή είχα διαβάσει στο Μπλεκ και κάποιες άλλες ιστορίες (το σπίτι του Κορμοράνου νομίζω ήταν ο τίτλος ενός από αυτά). Υπάρχει περίπτωσει να μπορώ να βρω πουθενά το 10ο ?
 
Τεύχος νο. 8

Καλημέρα,

μήπως έχει κανείς το τεύχος νο.8. Είναι το μόνο που μου λείπει και δεν μπορώ να το βρώ πουθενά.

Ευχαριστώ
 
Στην Ελλάδα ως ανεξάρτητα κόμικ μέσω της εταιρείας Star Comics, έχουν κυκλοφορήσει επιβεβαιωμένα τα 9 από τα 15 (εάν δεν κάνω λάθος) συνολικά άλμπουμ του δημιουργού. Τελευταίος ήταν ο "Τα χαμένα χειρόγραφα" όπως πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος DeadOrganPlayer. Κάποιες ιστορίες εκδόθηκαν έπειτα και από το Μπλεκ, οπότε εκεί μπορεί να υπάρχει το μπέρδεμα. Μέχρι λοιπόν αποδείξεως το εναντίον μιλάμε μόνο για 9 ανεξάρτητους τόμους.
 
Μήπως έχει κανείς εύκαιρο κανένα link που να μας διαφωτίζει τι έχει κυκλοφορήσει στη σειρά (γενικά όχι μόνο στην Ελλάδα); Είχα βρεί μερικά παλιότερα αλλά ήταν στα ισπανικά και δε καταλάβαινα και πολλά....
 
Πίσω
Μπλουζα