"Έφυγε" η Maila Nurmi 1922 - 2008

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.034
R.I.P. Maila Nurmi a.k.a. Vampira

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες όλων των εποχών στο cult σινεμά τρόμου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 χρονών την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008. Πρόκειται για την Maila Nurmi, περισσότερο γνωστή ως Vampira.

Η Vampira γεννήθηκε το 1921 στην Φινλανδία ως Maila Elizabeth Syrjδniemi και σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στο Χόλυγουντ για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Η Vampira έγινε πασίγνωστη τη δεκαετία του 50 όταν και δημιούργησε τον χαρακτήρα της Vampira και παρουσίασε για πρώτη φορά το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό σόου τρόμου THE VAMPIRA SHOW. Τόσο μεγάλη ήταν η επιρροή της που το 1954 κέρδισε βραβείο Emmy στην κατηγορία "Most Outstanding Female Personality". Επίσης θα μείνει στην ιστορία για το ρόλο της στο ιστορικό PLAN 9 FROM OUTER SPACE του Edward Wood Jr., όσο και για την κοσμική ζωή της, που περιλάμβανε φιλίες με τους Elvis Presley και Marilyn Monroe και μια συναισθηματική σχέση με τον Orson Welles.

Όσο για την επιρροή της στο σινεμά τρόμου, δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ για τις ρίζες προσωπικοτήτων όπως της Elvira, ενώ ακόμα και σήμερα θεωρείται ίνδαλμα για τους φίλους της Gothic κουλτούρας.

Πηγή: http://www.b-movies.gr

vampira.jpg


Vampira_Candelabra_web_2.jpg
 
R.I.P Vampira

πολυ καλο το αφιερωμα Κωνσταντινε
 
Κρίμα, πολύ κρίμα. Θα μείνει αξέχαστη όμως για πάντα μέσα από αυτή τη μακάβρια κλασσική φιγούρα.
 
Πολύ cult φιγούρα!!!Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της...
 
Πίσω
Μπλουζα