"Έφυγε" ο Ανδρέας Ντούζος, ο αγαπημένος "Ράμογλου" στο θέατρο των αγγέλων

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

drspiros

RetroActive
Joined
17 Αύγ 2008
Μηνύματα
556
Αντιδράσεις
289
Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Ανδρέας Ντούζος σε ηλικία 76 ετών.




Ο ηθοποιός έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο έδινε τον αγώνα του στην εντατική μετά από ένα ατύχημα που είχε.




Ο Ανδρέας Ντούζος σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.







Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

 


[edit by D@redevil] πηγή ειδήσεων: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/303255/efyge-apo-ti-zoi-o-ithopoios-andreas-ntoyzos


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κρίμα,πραγματικά πολύ κρίμα...Καλό σου ταξίδι ''Ανδρέα Ράμογλου''...
 
Φτωχοτερος ο καλλιτεχνικος μας κοσμος απο σημερα... :(

Θα εισαι παντα κοντα μας, μεσα απο τις αγαπημενες ταινιες

της χρυσης εποχης του Ελληνικου Κινηματογραφου.

Κι ως ελαχιστο φορο τιμης,σε αποχαιρετω με μια δικη σου ερμηνεια...

http://www.youtube.com/watch?v=L3PjEXhJkEc

Καλο Ταξιδι...
attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κρίμα για τον Ανδρέα Ντούζο. Καλό του ταξίδι.
 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα του , καλό του ταξίδι... :(
 
Πω πω παιδιά στεναχωρέθηκα!! Καταρχάς δεν ήξερα για το Αλτσχάιμερ, και ήταν από τους αγαπημένους μου!!! Ας αναπαυτεί και να τον θυμόμαστε....
 
Πολύ λυπάμαι για τον θανατο του.Ηταν από τους δικούς μου αγαπημένους( τι να πρωτοθυμηθω, το'' υπάρχει και φιλότιμο'', τις ''θουσκοθαλασσιές'', το ''όταν λείπει η γάτα'') και όποτε τον έβλεπα στην οθόνη δεν μπορούσα παρα να γελάσω και να αισθανθώ όμορφα :) , είχε αυτό το μεγάλο χάρισμα αυτός ο άνθρωπος να σε κάνει να γελάς με διακριτικότητα ενω το παιξιμό του είχε και μια ρετρό, χαρακτηριστική αγνότητα.

Θυμάμαι και μια σπάνια δραματική του ταινία που έφευγε για τα καράβια( χρόνια έχω να την δω)και άφηνε πίσω τα παιδιά του , το κοριτσάκι του τυφλό στα χέρια του βάναυσου αδελφού του. Πολύ κλάμα...Την θυμάται κανείς.

Αραγε θα ξαναδούμε έναν τόσο αυθόρμητο ηθοποιό ξανά με τόση απλότητα και παιδικότητα στην υποκριτική του χωρις ματαιοδοξία στην κινηματογραφική παρουσία του ;
 
Πολύ κρίμα. Δεν το περίμενα με τίποτα. :(
 
Αριαδνη, ημουν σιγουρη οτι θα λυποσουν παρα πολυ στο ακουσμα αυτης της θλιβερης ειδησης.

Εχουμε μιλησει πολυ μαζι για τον Ανδρεα και ηξερα τι σημαινε για σενα. Η ταινια την οποια περιεγραψες πιο πανω, λεγεται Πληγωμενες καρδιες και γυριστηκε το 1963.

Καλο ταξιδι στον αγαπημενο μας Ανδρεα που εφυγε μια μερα τοσο κοντα στο Πασχα. Σαν να τον βλεπω στο Αλιμονο στους νεους, να αγκαλιαζει τη Μαρω Κοντου την ωρα του Χριστος Ανεστη και το Χορν να αναφωνει: Αναστησαμε!
 
Καλό ταξίδι σε ένα μεγάλο ηθοποιό.... Είναι πράγματι λυπηρό να βλέπει κανείς τέτοιους ηθοποιούς να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο σε μια εποχή που ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους με ποιότητα και ήθος....
 
Καλό του ταξίδι. Ολοένα και γινόμαστε φτωχότεροι!
 
οχι ρε παιδια!!!

πολυ κριμα!! Απο τους αγαπημενους μου ηθοποιους.
 
bambinella 100 είπε:
Αριαδνη, ημουν σιγουρη οτι θα λυποσουν παρα πολυ στο ακουσμα αυτης της θλιβερης ειδησης.Εχουμε μιλησει πολυ μαζι για τον Ανδρεα και ηξερα τι σημαινε για σενα. Η ταινια την οποια περιεγραψες πιο πανω, λεγεται Πληγωμενες καρδιες και γυριστηκε το 1963.
α, μπραβο μπαμπι και την έχει και το tube! ναι εγω λυπήθηκα πολύ, τον είχα συνδέσει με την παιδική μου ηλικία, τις χαρές και τις λύπες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και από τους δικούς μου αγαπημένους ηθοποιούς ο Αντρέας Ντούζος. Ευγενικός και φινετσάτος ζεν-πρεμιέ του κινηματογράφου, σε μιούζικαλ -''Κορίτσια για φίλημα''-, κωμωδίες -''Όταν λείπει η γάτα''-, δράματα -''Ο άσωτος'-', ηθογραφίες -''Φουσκοθαλασσιές''-, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας. Γύρω στο 1980, επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από μεγάλο διάστημα παραμονής στις ΗΠΑ, και έπαιξε στο θέατρο μαζί με μιαν άλλη λατρεμένη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, στο μιούζικαλ ''Παίζουν το τραγούδι μας'', που είχα την τύχη να δω σε ηλικία 13 ετών. Καλό ταξίδι, Αντρέα.
 
Σε ένα αρθρο τον αποκάλεσαν σαν τον ζεν πρεμιέ των χρόνων της αθωωτητας και της ξεγνοιασιάς- πολύ εύστοχος χαρακτηρισμός.
 
Λυπάμαι που σβήνει αυτή η εκπληκτική γενιά...

Βλέποντας τα εργα τους ξανα και ξανά ζωντανεύουν μέσα στο σπίτι μου αυτά τα ιερά τέρατα,

λες και είναι ένα ψεμά όλο αυτο που ζούμε, λες και δεν φεύγει κανείς απο δίπλα μας..έτσι θέλω να πιστεύω!!
 
Κρίμα πολύ κρίμα...θα μπορούσε ακόμα να είναι έστω και επιλεκτικά εν δράσει, αν δεν είχε τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, όπως ο Βουτσάς Π.χ. Είχε πράγματι και ευγένεια κ φυσικότητα στο παίξιμό του
 
Έχω γράψει κάτι στο "Έλληνες ηθοποιοί τι απέγιναν" αλλά δεν ξέρω πως μεταφέρεται. Καλό του ταξείδι πάντως...
 
ΦΖΠ1 είπε:
Έχω γράψει κάτι στο "Έλληνες ηθοποιοί τι απέγιναν" αλλά δεν ξέρω πως μεταφέρεται. Καλό του ταξείδι πάντως...
Την μεταφορά την κάνουμε εμείς αλλά δεν "βολεύουν" οι ώρες των αναρτήσεων των ποστ οπότε θα μείνουν εκεί :)
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα