"Έφυγε" ο Γιώργος Ράλλης

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
http://www.cretalive.gr/culture/view/giwrgos-rallhs-esbhsan-ta-fwta-gia-to-megalo-dhmiourgo-ths-kalhs-thleorashs/58423




Στα 90 έσβησαν τα φώτα για τον Γιώργο Ράλλη, το δημιουργό των μεγαλύτερων τηλεοπτικών επιτυχιών στο θρυλικό Studio ATA της οδού Λένορμαν και αργότερα των Μελισσίων.


Ηταν ο άνθρωπος που έστελνε λαμπερά αστέρια στα όνειρά μας, με τη συμπαράσταση της αγαπημένης του Ελβίρας και της κόρης του, Φρόσως Ράλλη. Τότε που όλα ήταν ασπρόμαυρα κι όμως εκείνος έδινε χρώμα... Ηταν εκείνος που σημάδεψε την πορεία της καλής ελληνικής τηλεόρασης

 


Γιούγκερμαν, Πάνθεοι, Γαλήνη, μουσικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα συγγραφέων, ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικοσυνθετών, σεναριογράφων και σκηνοθετών (ο Κουτσομύτης έκανε το ντεμπούτο του στον Αγνωστο Πόλεμο), Σακελλάριος, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Κατσαρός, Βίκυ Λέανδρος και Ραφαέλα Καρά, όλοι μαζί συνθέτουν την ιστορία των ΑΤΑ και την ιστορία του Γιώργου Ράλλη, που γεννήθηκε το 1923 στον Πειραιά.



Η Ελβίρα και ο Γιώργος Ράλλης συνέδεσαν το όνομά τους με το στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών ΑΤΑ στην οδό Λένορμαν, το οποίο στήθηκε το 1971. Αρχικά λειτουργούσε μόνο ως στούντιο για τα γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1983 το στούντιο αναβαθμίστηκε σε εταιρεία παραγωγής και το 1987 εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.


Η προσφορά τους στην τηλεόραση θεωρείται ισάξια με αυτήν του Φιλοποίμενος Φίνου στον κινηματογράφο. Γύρισαν περισσότερα από 5.000 επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών από την αρχή της τηλεόρασης έως τώρα. Ανάμεσα στις παλιές αγαπημένες σειρές που φέρουν την υπογραφή τους είναι: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Γιώργο Φούντα ως Παναγιώταρο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νάσο Κεδράκα, τον Δήμο Σταρένιο, τον Αλέξη Γκόλφη και τον Λυκούργο Καλλέργη, ο «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία του μεγάλου Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μιμή Ντενίση, «Οι Πανθέοι» με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκείνες κι εγώ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ακόμα, η θρυλική «Μαντάμ Σουσού» με την Αννα Παναγιωτοπούλου, οι «Απαράδεκτοι» με τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο, οι «Τρεις χάριτες». Στις νεότερες παραγωγές του συγκαταλέγονται οι σειρές «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Χαρά αγνοείται», «Ευτυχισμένοι μαζί», «L.A.P.D.».


Από τα τρία παιδιά του, κυρίως η Φρόσω Ράλλη ασχολήθηκε με τις παραγωγές. Η άλλη κόρη, η Ντόρα Φασσέα, έγραψε το σενάριο της «Αίθουσας του θρόνου», ενώ ο γιος του ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη διαφήμιση. Στα σενάρια βοηθούσε και η σύζυγός του, η Ελβίρα Ράλλη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη «Μαντάμ Σουσού» του Ψαθά.


Επίσης, έχουν στο ενεργητικό τους πολλά talk shows, μουσικοχορευτικές εκπομπές, το «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά, ακόμα και reality shows όπως το «Survivor Ελλάδα - Τουρκία». Τηλεπαιχνίδια όπως το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», «Πολύ την Κυριακή» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, «Big in Japan» και «Η εκδίκηση της ξανθιάς», «Password», όλα έχουν τη σφραγίδα της οικογένειας Ράλλη. Στα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα 2006» τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά και το έργο τους στην ελληνική τηλεόραση.


Στις πιο πρόσφατες επιτυχίες του περιλαμβάνονται σειρές όπως «Στο Παρά Πέντε», «Λατρεμένοι μου Γείτονες» ,«Ευτυχισμένοι Μαζί» και «Οι Βασιλιάδες».


Σήμερα το Studio ATA δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τεχνική επεξεργασία τηλεοπτικών προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών studio συνεχίζοντας μια πορεία 40 ετών, ως ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους παραγωγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.


Αύριο στις 2 το μεσημέρι


Αύριο το μεσημέρι στις 2 θα κλείσει ο κύκλος της πορείας του Γιώργου Ράλλη, με το τελευταίο αντίο στο Νεκροταφείο της Βαρυμπόμπης. Κάπου εκεί θα είναι και ο «συνταγματάρχης Βαρτάνης» που ερήμωνε τους δρόμους της Αθήνας με το θρυλικό «Αγνωστο Πόλεμο». Θα είναι και η άτακτη «Μάρμω Πανθέου». Θα έρθει και ο Αλέξης Γκόλφης, από το χωριό που στήθηκε για το «Χριστό ξανασταυρώνεται»...

 


Πηγή: naftemporiki.gr



 
Φτωχότερος ο καλλιτεχνικός κόσμος...
 
thanks για την διευκρινηση δεν το βρηκα πριν παντως εδωσε πολλα πραγματα στην τηλεοραση σιγουρα θα μεινουν οι δουλειες του να τον θυμιζουν
 
Πριν από λίγο το πληροφορήθηκα και εγώ, και στεναχορήθηκα πάρα πολύ.

Η Ελληνική τηλεόραση χρωστάει πολλά σ αυτόν τον άνθρωπο. Καλό του ταξίδι!
 
Πίσω
Μπλουζα