"Έφυγε" ο Steve Jobs

divined

RetroNuts!
Joined
2 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.702
Αντιδράσεις
43
Και τελικά το μοιραίο επήλθε.

Οραματιστής και διαμορφωτής της σημερινής τεχνολογικής πραγματικότητας. Πάλεψε μέχρι τέλος στο τιμόνι της Apple.

Αν και μισούσα και μισώ τα προϊόντα της, δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι δίχως τον Steves και την Apple σήμερα δεν θα είχαμε tablets, τα κινητά θα ήταν ακόμα dumbphones, οι διεπαφές των λειτουργικών θα ήταν διαφορετικές. Γενικά, καθόρισε κατά μεγάλο μέρος την πληροφορική όπως είναι σήμερα.

Έσωσε την Apple απο το χείλος του γκρεμού και την κατέστησε νούμερο ένα εταιρία στον χώρο της πληροφορικής.
 
Το άκουσα το πρωί με το που ξύπνησα πίνοντας καφέ...

Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τη σκέψη ότι περίμενε το Apple Event της 5/10 για να "φύγει"...

Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος αυτός έγραψε τη δική του σελίδα στην ιστορία... Ας μην ξεχνάμε ότι ο λόγος που έχουμε παραθυρικά περιβάλλοντα στα λειτουργικά μας συστήματα είναι ο ίδιος ο Jobs που διέκρινε τις δυνατότητες του Xerox Parc, το οποίο με τη σειρά του οδήγησε στη δημιουργία των Macintosh (που εδραίωσαν τη βάση για τα παραθυρικά περιβάλλοντα)...

Από τέλη δεκαετίας '90 έως και φέτος που ήταν στο τιμόνι της Apple, εισήγαγε μόνο καινοτομίες κι κατ' εμέ ήταν από τους οραματιστές του χώρου...

Rest in peace λοιπόν, σ' έναν άνθρωπο που άλλαξε την επιστήμη της τεχνολογίας - στον Steve Jobs...

P.S. Και δε μπορώ να σταματήσω να αναρωτιέμαι, αν ο Cook θα σταθεί αντάξιος των περιστάσεων και του Steve Jobs... :xm:
 
Τι να πει κανείς γι' αυτό τον άνθρωπο.... Ένας καθυστερημένος μπορεί να πει iRP ή το φέρετρο να μην έχει γωνίες, ή να είναι φτιαγμένο από γυαλί αντί για ξύλο και άλλα τέτοια "έξυπνα".

Εγώ θα πω ότι έφυγε ένας άνθρωπος που είναι υπεύθυνος όχι τόσο μόνο για τις επαναστατικές ιδέες που έφερε στην πληροφορική αλλά για μια ιδεολογία στην οποία πίστευε τόσο πολύ.

Think Different



Δύο λέξεις που υπήρχαν στη φιλοσοφία του πολύ πριν το 1997 που τις μάθαμε εμείς από τις διαφημίσεις της Apple. Το να σκέφτεται διαφορετικά τον έκανε να δει τη χρησιμότητα του υπολογιστή που έφτιαξε ο φίλος του Woz, το 75. Να δει την αγορά της πληροφορικής που θα άνοιγε με ένα τέτοιο προϊόν. Να δει τον κινηματογράφο πως θα άλλαζε με τις animated ταινίες της Pixar, τα smartphones όπως θα πρεπε να είναι, το περιβάλλον εργασίας στους υπολογιστές και τόσα άλλα

Ο Steve Jobs δεν ήθελε ποτέ να φτιάξει ένα προϊόν καλύτερο από του ανταγωνισμού, γι' αυτό και άνοιγε νέες αγορές, έψαχνε νέα απάτητα μονοπάτια. Δε ξέρω αν υπάρχουν πολλοί τέτοια άνθρωποι σε ανάλογες θέσεις. Δε ξέρω αν υπάρχουν τέτοιοι οραματιστές γενικά.Δε μπορώ να σκεφτώ τι θα υπάρξει μετά το εκπληκτικό iPad, είμαι σίγουρος ότι ακόμα και πριν κλείσει τα μάτια του θα αναζητούσε όχι το επόμενο, αλλά το μεθεπόμενο, θα σχεδίαζε ποια θα είναι η επόμενη αγορά που θα κατακτήσει.

 
Δεν είχα ποτέ προϊόντα της εταιρείας του αλλά αυτό καμιά σημασία δεν έχει, πραγματικά μιλάμε για έναν μεγαλοφυή άνθρωπο και πολύ μεγάλο οραματιστή. Κρίμα να φύγει τόσο νέος από την καταραμένη αυτή αρρώστια.
 
Πολύ κρίμα!!! Πάρα πολύ κρίμα!! Ηταν ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εναν υπολογιστή. Ο Βοζνιακ ηταν ο τεχνίτης αλλα ο Στιβ ήταν η Ιδέα!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νέος...κρίμα,είχε πολλά να μας δώσει.Έδωσε ψυχή σε κομμάτια πυριτίου και καλωδίων...και σε εμάς τη χαρά να τα χρησιμοποιoύμε με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο.Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Η περίφημη ομιλία του στο Stanford University το 2005:

[video=youtube;D1R-jKKp3NA]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρόλο που δεν είμαι fan της Apple ο άνθρωπος ήταν τρελό respect!!! Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στον τομέα της πληροφορικής και γράφτηκε στην ιστορία της. RIP!
 
Η διαχειριση του θεματος απο τον ιστοτοπο της apple ειναι κομψος και μετρημενος οπως και οι ιδεεες του Jobs.

Δυστυχως δεν ειχα Apple ποτε μου, αλλα σιγουρα ο ανταγωνισμος που προεκυψε απο την υπαρξη της ωφελησε και τα "σιδερα" και τους καταναλωτες.

Να παραθεσω και μια ελαφρως μακαβρια αλλα 100% σωστη του ρηση

Η γνώση ότι θα πεθάνω σύντομα είναι το σημαντικότερο εργαλείο που είχα ποτέ στα χέρια μου για να με βοηθήσει στις επιλογές της ζωής μου… Η διαρκής γνώση ότι θα πεθάνουμε είναι ο καλύτερος δρόμος για να αποφύγουμε την παγίδα να σκεφτόμαστε ότι έχουμε κάτι να χάσουμε. Είμαστε ήδη γυμνοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην ακολουθήσουμε τη φωνή της καρδιάς μας. Ο χρόνος σας είναι λίγος. Μην τον σπαταλάτε λοιπόν ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου
 
Μεγάλη προσωπικότητα, αναμφίβολα, με ιδέες πάντα επαναστατικές, και ανθρωποκεντρικές, με μεγάλη έμφαση στην λειτουργικότητα αλλά και το design, και με αίσθηση ευθύνης για τα προϊόντα που έφεραν την υπογραφή του - κάτι που σπανίζει -. Δυστυχώς έφυγε νέος, σίγουρα θα είχε αρκετά ακόμα να προσφέρει. Όπως και να έχει, έχει αφήσει τόση μεγάλη κληρονομιά στην Apple που πιστεύω ότι κάποιος θα καταφέρει να συνεχίσει το όραμα του Jobbs εκεί, η ακόμα και σε άλλη εταιρεία. Οι οραματιστές, πάντα αφήνουν κάτι πίσω τους που περιμένει κάποιον για να το πάει παραπέρα.
 
@Wally

Μα το θέμα δεν είναι αν είχες ποτέ Apple προϊόν, με τις τιμές που έχουν, οι περισσότεροι στην Ελλάδα προφανώς και δεν έχουν, αλλά ότι με τον τρόπο σκέψης του έσπρωχνε μπροστά τις εξελίξεις και επηρέαζε όλη την αγορά

Όταν το 76 έφερε ένα εύκολο στη χρήση home computer με χρώμα, drives και όλα τα καλούδια, έδειξε πως πρέπει να είναι όλοι οι υπολογιστές. Και ακόμα πιο σημαντικό ότι μπορούμε και εμείς να αποκτήσουμε έναν, όχι μόνο τα πανεπιστήμια και οι εφορίες.

Το γεγονός ότι έφερε το Mac με το γραφικό περιβάλλον του, έδωσε ιδέες προς τα που να πάνε και τα Windows, εκτός και αν πιστεύετε ότι έχουν περισσότερα κοινά με το Alto παρά με το MacOS.

O τρόπος που δουλεύουν τα word/excell και τόσα άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στα Windows ξεκίνησε από κει. Ακόμα και σαν προγράμματα ξεκίνησαν εκεί. Δείτε το Photoshop ή το quark, το logic και τα pro tools των μουσικών.

O πρώτος browser γράφτηκε σε μηχανήματα του. Γιατί; Γιατί ήταν πιο εύκολο να γραφτεί σε Objective-C με Interface Builder στο Xcode IDE απ' ότι σε οτιδήποτε άλλο τότε. Xcode χρησιμοποιούμε και σήμερα για να γράφουμε εφαρμογές στο iPhone, 20+ χρόνια μετά.

Η Java μια από τις κορυφαίες γλώσσες σήμερα που χρησιμοποιείται από τα κινητά μέχρι τους servers του amazon και του google, γράφτηκε σε μεγάλο βαθμό παίρνοντας πολλά στοιχεία από την Objective-c.

Οι ταινίες από CG που βλέπουμε στον κινηματογράφο, κάποιος πίστεψε σε αυτές, πλήρωσε και το κυριότερο που ξεχνάμε, έφτασε σαν φινιρισμένο τελικό προιόν στον καταναλωτή. Εμάς.

Τα Android που έχουν κατακλύσει σήμερα την αγορά, πριν την επιτυχία τoυ iPhone ήταν σαν κλώνοι των BB.

Ας σκεφτούμε πόσα προιόντα έχουμε αγοράσει που έχουν επηρεαστεί από τη φιλοσοφία αυτού του ανθρώπου (και της ομάδας του προφανώς).

Τα παραδείγματα πολλά και εκτός πληροφορικής.
 
O Θεός να αναπαύσει την ψυχή του....πραγματικά απίστευτος άνθρωπος
 
Με μια λεξη ''τεραστιος''.Πηρε την apple,την δικεια του apple απο το χειλος του γκρεμου και την εφτασε σημερα να εχει ξεπερασει κατα πολυ την microsoft.Eχω iphone απο το πρωτο μοντελο και μπορει να μην συμφωνω σε πολλα πραγματα με την apple και με καποια ''κοληματα'' του steve jobs αλλα ανθρωποι σαν και αυτον δεν γεννοιουνται πια.Τεραστιο μυαλο,τεραστιος οραματιστης με ιδεες περα απο την εποχη τους και τεραστιος ανθρωπος.Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπαζει.Δεν θα τον ξεχασουμε ποτε.
 
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Jobs...

Αν και από τις τεχνολογίες που εισήγαγε έχω πλήρη μεσάνυχτα, έχω συνδέσει το όνομά του με τον τρόπο που οφείλει να αντιμετωπίζει κανείς τη ζωή: κατάμουτρα και να παλεύει για την πραγμάτωση των ονείρων του...

Εκπληκτικό μυαλό... τεράστιο όπως ανέφεραν και άλλοι... κρίμα πολύ κρίμα να φύγει τόσο νέος...

Από την ομιλία του στο Στάνφορντ κρατώ τις τελευταίες λέξεις που περικλείουν τα πάντα: stay hungry...
 
ειναι απιστευτο το οτι λιγο καιρο αφου ειπε φευγω απο την apple πεθανε οπως και ο henson πεθανε την μερα πριν πουλησει την εταιρια του και ο chults οταν σταματησε να γραφει τον σνουπι λες και το καταλαβαινουν και φευγουν λιγο πριν το μοιραιο
 
RIP σε μία μεγάλη μορφή ανθρώπου. Η Πληροφορική σήμερα πενθεί :(
 
θανος είπε:
ειναι απιστευτο το οτι λιγο καιρο αφου ειπε φευγω απο την apple πεθανε
Μα ηταν αναμενομενο! Ειχε καρκίνο του παγκρέατος, την πιο ανίατη μορφή καρκίνου. Πιστεύω ότι ήθελε να αφιερώσει τις τελευταίες του στιγμές στην οικογένειά του.
 
Κρίμα, κρίμα, κρίμα...
 
Λένε κάποιοι..

Τα τρία μήλα που αλλάξαν το κόσμο είναι...

1) Το μήλο που δάγκωσε ο Αδάμ.

2) Tο μήλο του Νεύτωνα.

3) Tο δαγκωμένο μήλο της τεχνολογικής ανάπτυξης στον "μαγικό" κόσμο των υπολογιστών....

RIP Steve Jobs!
 
Ηταν ενα μεγαλο μυαλο, ενας οραματιστης, ενας "επαναστατης" της τεχνολογιας, ειχε πολλα ακομα να μας δωσει, κριμα που εφυγε τοσο νωρις. RIP steve jobs.
 
Πίσω
Μπλουζα