Έχετε οργανωμένη συλλογή ταινιών;

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
Επειδή βρίσκομαι σε φάση ταχτοποίησης και προσπαθώ να συμμαζέψω και να ταξινομήσω κάπως το χάος που έχει προκύψει σε CD και DVD είπα να ζητήσω τις συμβουλές σας σχετικά. Πού αποθηκεύετε τα δισκάκια σας, πώς κρατάτε αρχείο; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Θα μπορούσαμε να μοιραστούμε και τους τίτλους ταινιών που έχουμε, αν κάτι τέτοιο δεν είναι εκτός κανονισμών του φόρουμ.
 
Αν και το θέμα είναι στο ξένο σινεμά και γω έχω οργανωμένη συλλογή ταινιών για ελληνικό κινηματογράφο , έχω περίπου 3000 dvd τα οποία τα έχω σε μια συρταριέρα με 4 τεράστια συρτάρια και εννοείται αλφαβητικά σε φακελάκια. Έτσι δεν χάνω τη μπάλα... :)
 
Για τα χύμα DVD έχω πάρει αυτή τη βαλίτσα

η οποία έχει μέσα καρτελάκια με αριθμούς.

Έχω φτιάξει ένα excel αρχείο οπότε όποια ταινία θέλω τη βρίσκω άμεσα.

(τώρα πρέπει να πάρω και 2η)

(αν και λέει πάντως 1000, έχω βάλει μέσα 960. 1000 δε χωράνε με τίποτα)

Για DVD, CD με τις θήκες τους τα έχω σε βιβλιοθήκη, ντουλάπια κτλ..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάλι σε DVD δεν μπορώ να πω ότι έχω πολλά: μετά βίας να είναι 500-600 τίτλοι. Αλλά και πάλι βρίσκονται σε θήκες, κουτιά, βιβλιοθήκες, σκόρπια παντού!

Προτιμώ να τα αποθηκεύω σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, όπου έχω τις ταινίες χωρισμένες ανά κατηγορία. Είχα έναν εξ. σκλ. 320 GB, τον γέμισα. Πήρα έναν άλλον 1T, γέμισε κι αυτός. Πρόσφατα πήγα έναν 3Τ και βρίσκομαι σε καλό στάδιο :p Μπορώ να πω ότι έχω αρκετά μεγάλη συλλογή, τόσο από παλιές ταινίες, όσες μπορώ να βρω στο ίντερνετ κυρίως (η πρώτη ημερολογιακά είναι από το 1920 νομίζω), όσο φυσικά και από τις πρόσφατες.
 
Μην πάθεις καμιά νίλα πρόσεχε, γιατί εγώ κόντεψα να την πάθω με τους εξωτερικούς σκληρούς. ;)

Γι'αυτο προσπαθώ όσο είναι δυνατόν να τα γράφω σε DVD.
 
Μάγκες, DVD για σιγουριά.

Και νχ αλάσει, έχασες ένα έργο.

Αν σου χαλάσει ο σκληρός (με εκατοντάδες έργα) πέφτεις από τον πέμπτο όροφο ...
 
exetlaios είπε:
Μάγκες, DVD για σιγουριά.Και νχ αλάσει, έχασες ένα έργο.

Αν σου χαλάσει ο σκληρός (με εκατοντάδες έργα) πέφτεις από τον πέμπτο όροφο ...
Έτσι ακριβώς! Και γω ποτέ δεν ήμουν υπέρ των σκληρών δίσκων. Δίνεις πολλά χρήματα βέβαια σε δισκάκια (αν τα υπολογίσει κανείς μαζεμένα) , ο χώρος που καταλαμβάνουν είναι μεγαλύτερος από έναν σκληρό αλλά τουλάχιστον είναι πιο σίγουρα όπως πολύ σωστά λες.
 
Βackup παιδια,εχεις οτι εχεις σε εναν σκληρο και τα ιδια σε 2ο,με το που παθει τιποτα καποιος,αγοραζεις αλλον και τον ξαναγεμιζεις.


Τωρα παω να μετρησω τα dvd μου να δω ποσα εχω και θα επανελθω..
 
Την έχω πάθει παιδιά έτσι, παρουσίασε πρόβλημα ένας δίσκος και κόντεψα να αυτοπυρποληθώ :p Και όταν μου είπε ο τεχνικός ότι δεν γίνεται τίποτα, πέτα το, εντάξει, έχασα το χρώμα μου..Αλλά όλα καλά!

Αρχικά τα είχα κι εγώ σε DVD αλλά και πολυέξοδο ήταν και κουραστική η διαδικασία και το γύρισα στους εξωτερικούς δίσκους.
 
Ξεχωιστά έχω τις ελληνικές από τις ξένες ταινίες, τα κινούμενα σχέδια, τα ντοκιμαντέρ, τα θεατρικά έργα. Ελληνικές ταινίες και ταινίες που γενικότερα βλέπονται συχνά, τις έχω σε θέση με εύκολη πρόσβαση.
 
Πίσω
Μπλουζα