Αγαπημένο κακάο για το γάλα?

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
572
Με αφορμή αυτό το θέμα, στήσαμε ρετρό-κουβέντα στη δουλειά! :D

Ποιο ήταν / είναι (για όσους πίνουμε ακόμα!) το αγαπημένο σας κακάο που βάζατε στο γάλα?

Και φυσικά γιατί! ;)

P.S. Στο "άλλο" μπορείτε να βάλετε μόνο κακάο σε σκόνη κι όχι κακάο του εμπορίου (π.χ. dolca, carnation κτλ!) :)
 
Μικρη δεν επινα γαλα με κακαο,προτιμουσα το σοκολατουχο γαλα :)

Σε λιγο μεγαλυτερη ηλικια επινα που και που :δοκιμασα ΗΕΜΟ,Νεσκουικ αλλά κανενα απ τα δυο δεν ηταν το αγαπημενο μου.

Ψηφισα το κακαο της ΙΟΝ που αγοραζαμε σχετικα πιο συχνα,το χρησιμοποιουσε η μαμα οταν εφτιαχνε κέικ κι εβαζα και στο γαλα αν ηθελα να πιω γαλα με κακαο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ιον φυσικα!

Η μανα μου μας εκανε την εξης πονηρια. Μετα απο καποια ηλικια την πριζαμε να μας βαζει κακαο στο γαλα. Με τα πολλα μας ειπε καποια στιγμη το πολυποθητο ΟΚ.

Αποτελεσμα: γαλα που απο πανω το πασπαλιζε με καμια 30 κοκους κακαο λες και ηταν κανελα σε κρεμα. Ξενερωμα....

Θυμαμαι παντως και την τσιγκινη συσκευασια του Van Houten.

Oταν μεγαλωσα και εγινα χαρντκορας, το γυρισα στα σκληρα (Hemo)
 
Ιον και εγώ
 
Ovomaltine ή Οβομαλτίνη, όπως το λέγαμε ελληνιστί τη δεκαετία του '70. Μετά τα 10 μου χρόνια, βέβαια, δεν μου άρεσε καθόλου το κακάο μέσα στο γάλα...
 
Δύσκολα μας βάζεις D@aredevil!

Επειδή την ΙΟΝ την χρησιμοποιώ σκέτη ακόμα και σήμερα, θα πω ότι είμαι ανάμεσα σε HEMO και Nesquik μιλώντας για γάλα.

Το HEMO το λάτρεψα όταν μας είχανε μοιράσει στο δημοτικό φακελάκια (στο μέγεθος του Lipton Ice Tea - αλήθεια, θυμάται κανείς κάτι παρόμοιο στο σχολείο του?) και ήταν τόσα πολλά και τόσο νόστιμο που ξεκίνησα να τρώω την σκόνη σκέτη!:shtup:

Με το Nesquik πάλι χτύπησα την πρώτη μου φραπεδιά (με γάλα - pun intended) με το σέικερ του Κουικάρα και, ε, όσο να πεις ήταν σημείο καμπής.

Μάλλον Nesquik λοιπόν κυρίως λόγω μεγαλύτερης περιόδου κατανάλωσης. Κουικάρας FTW. :headbang:
 
Οβομαλτίνη!

Κακάο στο γάλα μου έβαζε η μάνα μου από μικρή ηλικία, όχι γιατί της το ζήτησα εγώ, αλλά γιατί έτσι έπινε το γάλα του ο αδερφός μου, και με έμαθε κι εμένα έτσι. Όχι, όμως, με υπερβολική ποσότητα κακάο!

Περάσαμε 3 φάσεις κακάου (κλίνεται το "κακάο"; ) στο σπίτι. Στην αρχή ήταν το Hemo, το οποίο είχε βύνη και ήταν θρεπτικό, λέμε τώρα. Ήταν πολύ ωραίο στη γεύση, με αρκετή αίσθηση σοκολάτας και λιγότερη αίσθηση της βύνης.

Ο παιδίατρός μας μας σύστησε την Οβομαλτίνη, όταν ήμουν περίπου 5-6 χρονών, οπότε το γυρίσαμε στην Οβομαλτίνη για κάποια χρόνια. Έχω ακόμα το ποτήρι-σέηκερ της Οβομαλτίνης! Εκεί πίνω καμιά φορά γάλα, αλλά το χρησιμοποιώ κυρίως για μεζούρα, γιατί είχε δοσομετρητή σε ml επάνω το ποτήρι. Η Οβομαλτίνη είχε περισσότερη βύνη από το Hemo και λιγότερη σοκολάτα, οπότε στη γεύση το αισθανόσουν περισσότερο ως δημητριακό και λιγότερο ως κακάο. Μου άρεσε, γιατί η σοκολάτα μου αρέσει μέχρι ένα βαθμό, μέχρι να μη με καίει στο λαιμό. Οπότε η Οβομαλτίνη είχε τη σωστή ισορροπία.

Όμως, κάποια στιγμή καταργήθηκε ή σταμάτησε να φέρνει το σούπερ μάρκετ, κι έτσι το ρίξαμε στο Caotonic. Πιο pure σοκολάτα, χωρίς βύνη, οπότε άντεξα για κάποια χρόνια το Caotonic και μετά μαχαίρι! Σκέτο ζεστό γάλα!

Η 4η φάση, που δεν την προσθέτω στις παραπάνω 3, γιατί δεν έχει να κάνει με καθημερινή πρωινή κατανάλωση κακάο, είναι η περιστασιακή χρήση κακάο στο γάλα κυρίως το χειμώνα, με ζεστή σοκολάτα. Είτε κακάο της ΙΟΝ, είτε σοκολάτα Cadbury's, μια ζεστή σοκολάτα τα χειμωνιάτικα απογεύματα είναι τονωτική! Μετά από χρόνια, είπα να δοκιμάσω και Nesquik. Καλό, αλλά πολύ σοκολάτα... Έχω ακόμα ένα κουτί στο ντουλάπι για παν ενδεχόμενο.
 
Ψήφισα το Νέσκουικ το οποίο κατά καιρούς πίνω ακόμα και σήμερα... :D Μικρός έπινα Οβομαλτίνη! Τι μου θυμισες!!!... :D
 
Caotonic ακόμα και τώρα :D
 
Οβομαλτίνη, καθαρά για συναισθηματικούς λόγους επειδή μια φορά σε ένα κουτί έδιναν δώρο και μια καρφίτσα Ovomaltine για το πέτο!!! Φαντάζεστε καμάρι εγώ την άλλη μέρα στο σχολείο!

Η αλήθεια είναι οτι τα περισσότερα χρόνια την έβγαλα με ΙΟΝ...
 
hemo, δεν ξερω γιατί , μάλλον γιατι αυτό βίσκαμε στο κοντινότερο σουπερ-μαρκετ, καλό ήταν όμως.
 
Θα μου επιτρεψετε να συμμετασχω μιας και κακαο σε σκονη δεν χρησιμοποιησα ποτε μου αλλα ολες μου τις αναγκες τις εκπληρωνε το carnation.
 
Εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες κακαο της λιστας, ακομα και το "αλλο".... :)

Λατρευω το γαλα οσο καμια αλλη τροφη. Απο μικρη καταναλωνα τονους γαλακτος και συνεχιζω ακομα και σημερα να πινω πρωι κι απογευμα. Αν θα ηταν σκετο, με κακαο, ζεστο, κρυο, φρεσκο, σκονη, εβαπορε η....βρεφικο ποσως με ενδιεφερε παντα. Γαλα να' ναι κι ο,τι να' ναι. Οταν η κορη μου ηταν μωρο επινα κι απο το δικο της γιατι δε γινοταν να της το ετοιμαζω και να αντιστεκομαι!

Ολες οι αναφερθεισες μαρκες κακαο μου αρεσαν πολυ και δε θα ελεγα οχι σε καμια.

Αυτη ομως που αγαπησα περισσοτερο ειναι το Χεμο γιατι απλως το βρισκω πιο νοστιμο απο τα υπολοιπα και εχει πολυ ωραιο αρωμα επισης. Δευτερη τοποθετω την Οβομαλτινη (που αργοτερα εγινε Οβαλτινη).

Το Χεμο το αγαπω πολυ γιατι εχω και υπεροχες αναμνησεις απ' αυτο. Καλοκαιρι του '83 διακοπες με τη φιλη μου την Πεπη στο Χαλκουτσι Ωρωπου, καταναλωναμε καθημερινα τονους γαλα με Χεμο. Εννοειται βεβαια, πως η Πεπη υστερα απο μερικα ποτηρια μεσα στη μερα σταματουσε, ενω εγω συνεχιζα!
 
Caotonic all the way! Απο μικρος αυτο εμαθα σαν κακαο σκονη και τελικα ηταν απο τα καλυτερα, ελιωνε ευκολα και ειχε πολυ καλη γευση.

Πλεον σπανια πινω γαλα γενικα.. Μονο κανα Milko :p
 
Nesquick χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Απλά αυτό έπαιρνε η μητέρα μου από το σουπερμαρκετ.
 
Caotonic, απλούστατα γιατί δεν έχει αλλάξει η γεύση του εδώ και 20 χρόνια. Επίσης διαλύεται τέλεια με ελάχιστο ανακάτεμα.

Αμέσως μετά θα διάλεγα Ovomaltine. 3ο θα έβαζα το Nesquik λόγω Κουικάρα! Ο λαγός είναι παλιοφλώρος!
 
Οβομαλτινη πρωτη σταθερα. Δυστηχως ανεκαθεν πανακριβη, και δυσκολο να βρεθει. Η γευση της παντως παραμενει σταθερη αξια.

Δευτερη επιλογη Hemo, καλη τιμη και επισης ωραια γευση.
 
Hemo.. :)

Στο χωριο δεν ειχαμε και πολλες επιλογες.. Σε αντιθεση με το ΙΟΝ κακαο (που παιρναμε καμια φορα γιατι ηταν πιο υγιεινο, κατα την μαμα) και που καθοταν στην επιφανεια (και πικριζε) το ΗΕΜΟ ανακατευοταν τελεια με το γαλα και του εδινε μια υπεροχη γευση. Συνηθως εβαζα 2 κουταλιες (γιατι η μια δεν εφτανε για να νοστιμησει :) )

Μια φορα αν πηρα και Nesquik, αλλα δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.

Τα υπολοιπα δεν τα εχω δοκιμασει
 
Λορένα είπε:
Hemo.. :)
Στο χωριο δεν ειχαμε και πολλες επιλογες.. Σε αντιθεση με το ΙΟΝ κακαο (που παιρναμε καμια φορα γιατι ηταν πιο υγιεινο, κατα την μαμα) και που καθοταν στην επιφανεια (και πικριζε) το ΗΕΜΟ ανακατευοταν τελεια με το γαλα και του εδινε μια υπεροχη γευση. Συνηθως εβαζα 2 κουταλιες (γιατι η μια δεν εφτανε για να νοστιμησει :) )

Μια φορα αν πηρα και Nesquik, αλλα δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.

Τα υπολοιπα δεν τα εχω δοκιμασει
Λορενα μπραβο, μια από τα ίδια, στο χωριό δεν υπήρχε παρα μόνο χεμο και ιον κακάο δηλ, στο παντοπωλείο δεν θα το λέγαμε τοτε ακόμα σουπερ-μαρκετ και αυτά τα δυο αγοράζαμε και εμείς. Ηθελα να δοκιμάσω νεσκουικ γιατι είχε ωραια συσκευασια αλλά δεν υπήρχε. Μπράβο μνήμη, ηθελε δυο κουταλιές το χεμο να νοστημίσει.
 
Ηemo... είχα πιει μερικούς τόνους γάλα χάρις σε αυτό... :D
 
Πίσω
Μπλουζα