Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα.

spirtoulis

RetroMasteR
Joined
17 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.296
Αντιδράσεις
168
Αν υπάρχει θέμα , ας μεταφερθεί. Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο/διήγημα κτλ. που παρόλο που το έχετε διαβάσει , το ξαναδιάβαζετε ευχαρίστως κάθε Χριστούγεννα και ας είναι η χιλιοστή φόρα. Εγώ αυτό που διαβάζω είναι το κεφάλαιο με τα Χριστούγεννα στο βιβλίο της Λώρα 'Ινγκαλς Ουαϊλντερ "Στις όχθες του ποταμού με τις δαμασκηνιές" όπου πήραν δώρα από την ενορία τους. Πάντα η ανάγνωση του με γεμίζει αισιοδοξία και ένα αίσθημα αγαλλίασης.
 
Καθε Χριστουγεννα διαβαζω τα Διηγηματα του Παπαδιαμαντη. Αξιζει να υπαρχει μια αξιοπρεπης εκδοση του βιβλιου σε καθε βιβλιοθηκη.
 
To φυλακτο και το μαυρο σπιτι που τα εγραψε ο stephen king μαζι με τον Peter straub.
 
σπιρτούλη τα Χριστούγεννα στις οχθες του ποτεμού, ηταν υπέροχα για την Λώρα και αν και φτωχοί αντάλλαξαν εκείνη την μέρα χειροποίητα δωρα :flower: ! όταν ηρθαν στην πόλη τα Χριστούγεννα δεν ήταν το ιδιο! χωρίς την Μαίρη( που είχε πάει στο κολέγιο των τυφλών) στο σπιτικό των Ινγκλας υπήρχε κάτι σαν μελαγχολία για το τυφλό αγαπητό κοριτσάκι, ασε που οι γονεις τους έφυγαν να δουν την μαίρη στο κολέγιο! και τα πράγματα γι'αυτούς ήταν και πιο στενά οικονομικά, τα χρηματα και από την δουλειά της Λώρας πήγαιναν στην Μαιρη!
 
Φέτος έβαλα σκοπό να διαβάσω τα Χριστούγεννα από όλη τη σειρά βιβλίων το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι"
 
Και τα χριστουγεννα της αννας των αγρων είναι μαγικά και μαλιστα σε φυσικο παγοδρομειο λίμνης, όχι παιζουμε ;) . Η Αννα προσπαθει να δώσει χαρα σε μια συνάδελφος της δασκαλα που βλέπει πολύ, πολύ απαισιόδοξα την ζωή( όχι άδικα) και την καλει στην κωμόπολη που μεγάλωσε για να νιωσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και κει γινεται το θαυμα! Συν τοις αλλοις η Αννα της χαριζει και ένα κουταβακι που η ''δύσκολη και μοναχική'' δασκάλα θέλει πάρα πολύ.
 
"Στο Χριστό, στο Κάστρο" από τη συλλογή των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη. Γραφή τρομερής πλοκής, ολοζώντανη.
 
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα..... Ψυχοπλακωτικό μεν αλλά το διάβαζα πάντα.
 
@αριάδνη ωραία ακούγεται η 'Αννα των Αγρών , ποτέ δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο. Μήπως να αποκτήσω νέο χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα
 
Wally είπε:
Καθε Χριστουγεννα διαβαζω τα Διηγηματα του Παπαδιαμαντη. Αξιζει να υπαρχει μια αξιοπρεπης εκδοση του βιβλιου σε καθε βιβλιοθηκη.
Κι εγώ το ίδιο με τον Wally, (όπως και το Πάσχα μου αρέσει να διαβάζω τα αντίστοιχα πασχαλινά του Παπαδιαμάντη), αλλά και την ιστορία της Άγκαθα Κρίστι The Adventure of the Christmas Pudding ή αλλιώς The Theft of the Royal Ruby.
 
spirtoulis είπε:
@αριάδνη ωραία ακούγεται η 'Αννα των Αγρών , ποτέ δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο. Μήπως να αποκτήσω νέο χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα
αχ, λιγο δυσκολο ως πολύ να το βρεις/ υπήρχαν και άλλα Χριστούγεννα της αννας ! μια χρονια χριστουγεννων που η αννα θα πήγαινε σε χορο με την νταιανα και άλλα κορίτσια η μαρθα της εραψε ένα παλαιομοδιτικο πολύ φορεμα , μουντο καφε που καθολου δεν την κολάκευε και δεν ειχε φουσκωτα μανικια που ειχαν τα αλλα κοριτσίστικα φορεματα της μοδας, η αννα ηταν λυπημενη αλλά δν έλεγε τιποτα για να μην τους βαλει σε έξοδα. Τοτε ο Μαθιου πήγε στο χωριο και της αγορασε το ομορφοτερο δωρο για να μην νιωθει μειονεκτικα με τα αλλα κορίτσια, της το συσκευασε και της το αφησε διπλα στο δεντρο. Η Αννα ενιωσε σαν πριγκήπισσα :)
 
Πίσω
Μπλουζα