Αγορά μητρικής+cpu+ram+κάρτας γραφικών

rigardie

RetroAdept
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
898
Αντιδράσεις
19
θα ήθελα να ρωτήσω με περίπου 200 ευρώ αγοράζουμε κάτι που να μπορεί να σταθεί σαν μηχάνημα για χρήση σε emulators όλων τον τύπων και αποχρώσεων;;

(όχι τιποτα άλλο αλλά θέλω να βάλω και το catweasel4 επάνω)
 
Γίνεται!!!

Προσωπική μου πρόταση, επειδή χρησιμοποιώ κάτι αντίστοιχο και δεν έχει κανένα άξιο λόγου πρόβλημα σε emus (ακόμα και "δύσκολους" όπως NullDC, SSF καθώς και το 99% του ΜΑΜΕ)

CPU: Athlon 64 X2 4800+ 62 ευρώ

ΜΟΒΟ: Asus M2N 51,21 ευρώ

RAM: 2 GB Transcend DDR2 800 Lifetime 36 ευρώ

GPU: Gainward Bliss 8600 GT 512 MB 72.95 ευρώ

Συνολικό κόστος 222.16 ευρώ, προσπαθώντας να μην βάλω καθόλου εξαρτήματα άγνωστων (σε εμένα) κατασκευαστών.

(αν θέλεις να κόψεις κάτι ακόμα για να αγγίξεις το 200ρι, υπάρχει πάλι στο [....] κάποια GALAXY 8600 GT στα 62,90 ευρώ ή κάποια Radeon 3650 που αρχίζουν από 51 ευρώ. Μπορείς και να πας σε 4600+ με 55 ευρώ, ενώ οι motherboards με socket AM2 ξεκινούν από τα 41 ευρώ)

Το μηχάνημα μπορεί να σταθεί ανετότατα ακόμα και σαν κύριο αν δεν θέλεις να παίζεις ultra μοντέρνα παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις και με όλα τα settings στο high.

Για την ιστορία, εγώ έχω X2 4600+, 2GB, 7600GT και Μ2Ν32 SLI DELUXE εδώ και 1.5 χρόνο περίπου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση. Δεν παίζω 3D games σχεδόν ποτέ πάντως, εξ ου και δεν έχω καμμία απολύτως ανάγκη για καλύτερη GPU.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται η σουπερ VGA για emulators, οπότε μπορεί να πάει και σε χαμηλότερη κάρτα, π.χ. την Radeon 3650 που ειπες Βασιλη. Rigardie οταν παρεις την Catweasel, μη μας κάνεις τον Κινέζο :D . Θα ποστάρεις φωτογραφίες και εντυπώσεις...
 
Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του Γιατρού παραπάνω και θα προσθέσω επίσης τα εξής:

1). Επεξεργαστής

ΑΜD 4800+ όπως σου είπε ο Γιατρός. ΟΧΙ 4600, αυτοί που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα είναι παλιάς κοπής και ζεσταίνονται αφόρητα (0,90 micron αντί 0,65)

2). Μνήμη: Όπως ο Γιατρός.

3). VGA: Αφού θες μόνο για emulators, φτάνει και περισεύει οτιδήποτε με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Πάρε μια mobo των 40-50 ευρώ και ξέχνα τα όλα. Παίζουν τα πάντα. Αργότερα, αν θες, κοτσάρεις μια κάρτα γραφικών, αν αποφασίσεις να παίξεις παιχνίδια σύγχρονα.

Κόστος:

62+45+40 (Επεξεργαστής + mobo + μνήμη) = 147 ευράκια.

Καλύφθηκες νομίζω.......
 
Απλώς να σημειώσω ότι οι προτάσεις μου έγιναν με σκεπτικό της όσο δυνατόν "ευρύτερης" χρήσης του μηχανήματος. Θεωρώντας ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη, είπα να μπορείς να παίξεις ακόμα και αρκετά σύγχρονα PC games απευθείας και χωρίς τρομερούς συμβιβασμούς. Γι'αυτό και δεν έκανα ιδιαίτερη οικονομία στην GPU, προσπαθώντας απλώς να κρατηθώ κοντά στα 200 ευρώ που τέθηκαν σαν όριο. Και γι'αυτό λέω ότι ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να σταθεί άνετα ακόμα και σαν κύριο.

Αν θέλεις αποκλειστικά και μόνο για emulators, απλώς αγοράζεις την πιό ξέφτιλη κάρτα που θα βρεις ή βασίζεσαι σε onboard όπως λέει ο pooky, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε καλύπτει για οποιονδήποτε από δαύτους.

Και ας μου επιτρέψει ο φίλτατος pooky να διαφωνήσω για το πόσο ζεσταίνονται οι X2 4600 παλαιάς κοπής. Ακριβώς έναν τέτοιο έχω εδώ και τα μέγιστα που έχω δει με την stock ψύκτρα, με μπόλικη σκόνη και κανένα ιδιαίτερο επιπλέον μέτρο ψύξης είναι περί τους 48 βαθμούς. Συνήθης λειτουργία είναι 40-45 βαθμοί. Έχοντας χρησιμοποιήσει απροβλημάτιστα επί 2+ χρόνια έναν Athlon 3000+ που στα καλά του δούλευε στους 67 και έφτανε μέχρι 79 στα ζόρια, νομίζω ότι ο X2 μπορεί να θεωρείται κρύος. :)
 
to Catweasel το έχω εδώ και ένα χρόνο απλά το Pentium 3 pc (το ρετρο δηλαδή που το είχα τα έφτυσε) οπότε ήθελα ένα PC ίσα ίσα γία αυτή την δουλεία! λέω ώμος να βάλω καμία κάρτα γραφικών καλύτερη και για κανένα flight simulator υπάρχει καμία που να παίζει στο σύστημα;

thanks
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατρέ αυτό εννοώ. ο δικός μου 4600 λειτουργεί στους 35 - 37 βαθμούς όταν είναι στο όριο, δηλαδή στα παιχνίδια. Μεγαλύτερη θερμοκρασία σημαίνει και άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Αλλά από την άλλη αν δεν το θέλει για 24/7............
 
Σιγά το ζήτημα βρε pooky...όταν μια CPU έχει όρια λειτουργίας γύρω στους 80-90, ποιός νοιάζεται αν δουλεύει στους 35 ή στους 45; Μόνο αν πρόκειται να μπει σε κανένα μικροσκοπικό κουτί media PC οπότε η θερμότητα έχει τεράστια σημασία.

Όσο για την ακριβή κατανάλωση ενέργειας, το μόνο που αξίζει τον κόπο να λάβει κανείς υπόψη είναι το Thermal Power Rating που δίνει ουσιαστικά την μέγιστη κατανάλωση ισχύος. Κοιτώντας τους καταλόγους της AMD, υπάρχουν και στα 4600 και στα 4800 μοντέλα και με 65W και με 89W TPR.

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUFilter.aspx

Ο δικός μου είναι στα 89 και τρέχει 24/7 και δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησε ποτέ η συμπεριφορά του. Είτε σαν λογαριασμό ΔΕΗ, είτε σαν θερμοκρασία.

Τώρα αν για κάποιον τα 24W TPR είναι σημαντικά, ας το λάβει υπόψη του. ;)
 
Ναι βρε Γιατρέ, αλλά αφού έχει την εναλλακτική για 7 ευρώ παραπάνω να πάρει κάτι καλύτερο γιατί να μην το προτιμήσει;

Φυσικά αν το κάθε λεπτό μετράει και πάλι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τον "παλιότερο" 4600+ !!!!
 
Πίσω
Μπλουζα