Αγορά νέου smatphone (απορίες)

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Αντικατέστησα επιτέλους μετά από 5 χρόνια το Galaxy S3 μου και πήρα ένα φρέσκο Galaxy A7 2018 (για το οποίο δεν μπορώ να βρω πουθενά μία θήκη γιατί μου λένε όλοι ότι είναι πολύ καινούριο και δεν έχουν προλάβει να πάρουν :D ). Eχω όμως κάποια θέματα και ήθελα κάποιον που να έχει ένα πρόσφατο Android κινητό και ξέρει να βοηθήσει.

H μία απορία μου είναι η εξής. Δεν ξέρω ποια είναι τα στανταρντς των νέων κινητών, ισως το 2012-13 να ήταν καλύτερα ξέρω γω και να έχω καλομάθει. Αλλά είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα dark theme/night mode στο κινητό? Ολα τα menu είναι κάτασπρα σαν άδειο τετράδιο με κάτι αισχρά εικονίδια που μάλλον πιο minimal δεν είναι δυνατόν να γίνει, χαχαχ. Γενικα το default visual design είναι πολύ καλύτερο στο παλιό S3.

H μόνη επιλογή από ότι είδα είναι τα themes από το marketplace της Samsung η οποία μόλις άλλαξε την πολιτική της και όλα τα free themes είναι trial για 14 μέρες. Δηλαδή χτες πήρα το κινητό μετά από 5 χρόνια και χτες έκανε η Samsung αυτό, από ότι διαβάζω στο internet. Σαν να λέμε η Samsung εμένα περίμενε για να με τρολλάρει, προσωπικά. Και ύστερα μου λες ότι δεν είμαι πρωταγωνιστής σε κάποιο reality σαν τον Truman στο Truman Show. Παιδιά, αμα ξέρετε κάτι στείλτε ένα pm, δεν θα σας μαρτυρήσω :p

Επόμενη απορία είναι η έκδοση του Android. Παρόλο που το κινητό αυτό βγήκε πριν από ένα μήνα μόλις, η έκδοση που φοράει είναι η παλιά 8.0. Ξέρω ότι υπάρχει η 8.1 η οποία διαβάζω ότι αλλάζει τα χρώματα των menu ανάλογα με τα χρώματα του wallpaper. Εστω και αυτό θα με βόλευε. Αλλά έχω την παλια έκδοση και δεν γίνεται άλλο update, μου λεει ότι είμαι up to date. Οπότε τι παίζει εδώ?

Γενικά πολύ μανούρα η αλλαγή κινητού. Οσα χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές και αλλάζω Windows κλπ, τόσο μεγάλο ξεβόλεμα και ξεσυνήθισμα δεν το θυμάμαι :p
 

1@Imgema[/USER] Τα smartphones εξελίσσονται με ιλιγγιώδη ρυθμούς, πολλαπλάσιους από αυτούς των υπολογιστών. Αν το σκεφτείς το  πρώτο smartphone εισήχθη το 2007 και μια δεκαετία αργότερα η υπολογιστική ισχύς αυξήθηκε 1000 φορές! Η τελευταία έκδοση Android είναι πλέον η 9.0 και δεν την έχει σχεδόν καμία συσκευή αυτή τη στιγμή. 

Για το dark mode δες αν υπάρχει κάποια εφαρμογή στο play store και έπειτα δες και στο φορουμ xda developer. 

 
Καλοριζικο!  Σε λιγο θα το συνηθησεις :p

Για την εκδοση android θα πρεπει να περιμενεις την Samsung να βγαλει update καποια στιγμη για το κινητο σου συγκεκριμενα.

Ps.  Για το night mode ειδα οτι υπαρχει εφαρμογη δοκιμασε την  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.michaelevans.nightmodeenabler
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για το night mode ειδα οτι υπαρχει εφαρμογη δοκιμασε την  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.michaelevans.nightmodeenabler
Ευχαριστώ αλλά είναι ασύμβατο με την συσκευή μου:

"On Android 7.1 and higher - this feature is officially built into the operating system, called Night Light. However, this feature requires a driver, and as a result, only is available on Pixel and Pixel XL (and newer devices)"

Επίσης αυτό είναι απλά αφαίρεση του μπλέ, κάνει τα χρώματα κιτρινισμένα, κάτι σαν "piss filter". Αυτό είναι για ξεκούραση και καλά, το έχει και το δικό μου. Night mode/dark theme εννοώ να είναι σκοτεινά τα menu και άσπρα τα γράμματα αντί για άσπρα background και μαύρα γράμματα.

Θα κάνω μια εξερεύνηση στο play store τώρα που έχω λίγο χρόνο

Edit: Από ότι βλέπω πρέπει να κάνεις install ένα app και όχι μόνο αυτό, στο Android 8 πρέπει και να βάλεις κάτι extra plugins επί πληρωμή απλά για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο theme από το play store. Ολα αυτά για να μπορείς να έχεις το αυτονόητο, ένα μαύρο background.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα