Αγόρι: Ιστορια με πολέμαρχο? [Πολεμιστής του Κομπιούτερ]

nikodr

Retro Member
Joined
19 Οκτ 2006
Μηνύματα
181
Αντιδράσεις
1
Paidia kalispera sas!Megalwsa kai egw thn dekaetia tou 80 me agori.Thimamai oti eixe mia seira me enan typo pou ton legane "polemarxo",pou eixe upo ton elegxo tou kapoia paidia,pou ta ebaze mesa se paixnidia upologistwn,kai auta eprepe na bgaloun thn pista gia na meinoun zwntana.

Thimamai xarakthristika ena epeisodio opou ta paidia ta eixe balei sto paixnidi dracula,mia kopelia thn dagkwse o drakoulas,kai meta eprepe na apofasisoun oi alloi an 8a zhsei h an 8a pe8anei me bonus pou tous ebgaze.Thimamai oti mou arese poly auto,dustuxws pote den diabasa olh thn istoria.Genika uparxoun teuxh tou sugkekrimenou periodiko?

Ayto 8a h8ela poly na hksera pws teleiwnei.

Nikos
 
Νίκο καλως ήλθες. Το αγόρι το έπαιρνα μανιωδώς τότε αλλα δεν θυμάμαι αυτή την ιστορία που λες. Μου θυμίζει το Ο πολεμιστής του κομπιούτερ αλλα μάλλον δεν είναι αυτή. Τεύχη απο το αγόρι μπορείς να βρείς σχετικά εύκολα στα μαγαζάκια στο μοναστηράκι στο κέντρο.

σημείωση: Ρε παληκάρια όλοι εσείς που γράφεται με τα κωλοgreeklish χωρίς παρεξήγηση για κανένα (Νίκο μην το παίρνεις προσωπικά φίλε). Ολοι μα όλοι έχετε πρόβλημα με το ελληνικό layout στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να γράψετε ελληνικά; ή απλά βαριέστε να γράφετε; Μου βγαίνει το μάτι κάθε φορά που κάποιος γράφει σε greeklish με αποτέλεσμα μερικές φορές και ειδικά αν είναι μεγάλο το κείμενο δεν το διαβάζω. Γράψτε και καμιά ελληνική λέξη ρε παιδιά. Φιλικά προς όλους.
 
...πιστεύω πως το telonio έχει δίκιο ..."ο πολεμιστής του κομπιούτερ" πρέπει να λεγόταν η σειρά !!

Θυμάμαι ότι ο ήρωας ξεκινούσε απο παλιά παιχνίδια όπως το θρυλικό "Wizard of Wor" (μεταφρασμένο ως ο Μάγος του "Βορ" ...lol !!) και σιγά σιγά περνούσε σε πιό καινούρια, όπως το πολύ καλό PSI-5 Trading Company ("Εμπορική εταιρία Ψ-5"), το υπέροχο Silent Service ("Υπηρεσία σιωπηλής δράσης" !!), το αγωνιώδες Infiltrator, κλπ.

Αργότερα προστέθηκαν και άλλα παιδιά στην ομάδα, και έπαιζαν παιχνίδια όπως το Gauntlet !!

...δυστυχώς ούτε εγώ θυμάμαι πως τελείωσε η σειρά...

Σπέσιαλ ρετρο-ανάμνηση: Ενα χαρακτηριστικό της "απρόσεκτης" μετάφρασης:

Στο Infiltrator, ο ήρωας ("Jimbo-Baby" McGibbits) πρέπει να ξεγελάσει τα εχθρικά αεροσκάφη που προσπαθούν να τον αναχαιτίσουν, δίνοντας ως κωδικό όνομα "OVERLORD".

Στο Αγόρι το είχαν μεταφράσει ως "υπερφόρτωση", πράγμα που τότε μου είχε κάνει εντύπωση !!

...ο λόγος προφανώς ήταν ότι ο μεταφραστής είχε διαβάσει το δεύτερο "R" ως "A". :D
 
Billy Ο πολεμιστής του κομπιούτερ νομίζω θυμάμαι πως τελείωσε. Το αγόρι που πρωταγωνιστούσε έπρεπε να νικήσει σε ένα τελευταίο παιχνίδι (δεν θυμάμαι καθόλου πιο παιχνίδι ήταν) τον κακό της υπόθεσης - μήπως τον πολέμαρχο που λέει ο nikodr; Οταν τον νίκησε το αγόρι, πήρε την θέση του φορώντας την στολή του και συνεχίζοντας την παράδοση. Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλα νομίζω οτι έτσι έγινε στο τέλος. Τι να κάνω, έχουν περάσει πάνω απο 15 χρόνια τώρα που έχω να διαβάσω Αγόρι. :)
 
...Telonio, η μνήμη σου είναι φοβερή !!

Το τέλος που περιέγραψες σαν κάτι να μου θυμίζει, πολύ-πολύ αμυδρά όμως (πάει, γεράσαμε... :( ).

Κατά πάσα πιθανότητα είσαι και πάλι σωστός. :thumbup:
 
Θυμάμαι ένα επεισόδιο όπου ο αυτός ο πιτσηρικάς ήθελε να αποκαλύψει ποιος είναι ο πολέμαρχος και να του φέρει αστυνομία να τον πιάσουν,το είχε συνενοηθεί με κάποια άλλα παιδιά,ο πολέμαρχος όμως το κατάλαβε,σκότωσε τον άνθρωπο που το παιδί είχε πει το μυστικό (αυτός πρέπει να ήταν αστυνόμος),και μετά το παλικάρι μαζί με άλλα 2 παιδιά τα έβαλε στο παιχνίδι με τον δράκουλα.

Επίσης θυμάμαι στο παιχνίδι με τον δράκουλα ηταν 3 παιδιά μέσα,Η μία ήταν κοπέλα,ο άλλος το παιδί που ανέφερα πριν,και τρίτος κάποιος άλλος πιτσηρίκος που όμως δεν φέρονταν σωστά.Όταν ο δράκουλας είχε δαγκώσει την κοπέλα 2 φορές,και έπρεπε να τις δώσουνε αγιασμό η κάποιο άλλο upgrade για να μείνει ζωντανή,αυτός ο άλλος πέταξε τον αγιασμό στο έδαφος γιατί έτσι θα έπερνε πόντους.

Παιδιά απο το άλλο thread εδώ βρήκα αυτό το link

http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_Warrior το αγόρι λεγόταν Μπομπυ πάτερσον και ο κακός warlord

Δείτε και την λίστα με τα games που λέει το wiki

The strip itself was thinly-veiled advertising for the computer games it featured. While the comic featured both fictional and real games, the majority of the titles were games published in the UK by U.S. Gold for 8 and 16 bit computers.

Zyklon Attack (fictional)

Wizard of Wor (1983)

Pastfinder (1984)

Rescue on Fractalus! (1984)

The Great American Cross-Country Road Race (1985)

Ghostbusters (1984)

Walls of Jericho (fictional)

Desert Fox (1985)

Psi 5 Trading Company (1986)

Uggabula (fictional)

Silent Service (1985)

Kung Fu Master (1985)

Infiltrator (1986)

Gauntlet (1986)

Express Raider (1987)

World Games (1986)

Ace of Aces (1986)

Metro Cross (1988)

Impossible Mission II (1988)

Side Arms Hyper Dyne (1988)

Black Christmas (fictional)

Wizard Warz (1987)

Battlefield 3000 (fictional)

4th & Inches (1987)

Dream Warrior (1988)

Blood of Dracula (fictional)

Bionic Commando (1988)

RoadBlasters (1988)

ThunderBlade (1988)

The Deep (1988)

Zak McKracken and the Alien Mindbenders (1988)

Forgotten Worlds (1988)

Indiana Jones and The Last Crusade: The Action Game (1989)

Slay Ride (fictional)

Turbo Outrun (1989)

Ghouls 'n Ghosts (1989)

Crackdown (1990)

Dynasty Wars (1990)

U.N. Squadron (1990)

Time Warrior (fictional)

ESWAT (1990)

Space Attack (fictional)

Mercs (1991)

Army War (fictional)

Street Fighter 2 (1992)

To zak mc kracken ήταν απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια.Αναρωτιέμαι τι να τον βάλαν να κάνει!xexe

Θυμάμαι είχε μια φοβερή πλοκή και με το επεισόδιο με τον δράκουλα είχα φοβηθεί πάρα πολύ.Τότε ήμουν μόνο 6,5 χρονών και έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε.

Πάντως ήταν απο τα καλύτερα περιοδικά.
 
http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.internationalhero.co.uk/c/compwarr.jpg&imgrefurl=http://www.internationalhero.co.uk/c/computer.htm&h=450&w=371&sz=46&hl=el&start=3&tbnid=Q3t3A2o7-NWllM:&tbnh=127&tbnw=105&prev=/images%3Fq%3DComputer%2BWarrior%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:eek:fficial%26sa%3DG

compwarr.jpg
 
nikodr είπε:
(...) κάποιος άλλος πιτσηρίκος που όμως δεν φέρονταν σωστά.Όταν ο δράκουλας είχε δαγκώσει την κοπέλα 2 φορές,και έπρεπε να τις δώσουνε αγιασμό η κάποιο άλλο upgrade για να μείνει ζωντανή,αυτός ο άλλος πέταξε τον αγιασμό στο έδαφος γιατί έτσι θα έπερνε πόντους.
...αυτός ο τύπος ήταν το "κάθαρμα" της παρέας !! :diablotin: (δεν θυμάμαι το όνομά του, μόνο ότι ήταν ένας ξανθός με γυαλιά).

Μία άλλη χαρακτηριστική φάση έγινε στο Gauntlet, όπου ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είχαν χαμηλό health, αυτός προλάβαινε και... σαβούρωνε πρώτος τα φαγητά !! :diablotin: (στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν ο μάγος).

Δυστυχώς, τα διάφορα τεύχη απο το "Αγόρι" που είχα, πρέπει να μου τα "σούταραν" εδώ και καιρό...
 
Ο Πολεμιστης του Κομπιουτερ εμφανιστηκε στο περιοδικο Eagle Comic. Παραθετω λινκ για να δειτε τα τευχη και ποτε παιχτηκαν τα παιχνιδια που αναφερε ο nikodr.

http://mekon.tripod.com/compwar.html
 
Και μια και τα ειχα διπλα μου, παρτε και τις πρωτες σελιδες απο τον Πολεμιστη του Κομπιουτερ με Rescue on Fractalus και Sidearms

picture.php


picture.php
 
Τη θυμάμαι την ιστορία. ο φίλος του πρωταγωνιστή που ο τελευταίος πάλευε να επαναφέρει στον αληθινό κόσμο λεγόταν Μάρτιν Φρεντς.

Θυμάμαι, επίσης, ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποιούσε ήταν ο καλύτερος 8-bit ο C64!
 
Θυμάμαι, επίσης, ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποιούσε ήταν ο καλύτερος 8-bit ο C64!
Δεν ηταν ξεκαθαρο τι χρησιμοποιουσε. Αλλοτε φαινοταν σαν μαυρο η λευκο το πληκτρολογιο, και φανταζομαι επειδη ηταν Αγγλικο το περιοδικο δεν θα ηθελαν να δωσουν εμφαση σε καποιον υπολογιστη χωρις να τα τσεπωσουν ουσιαστικα απο καποιον κατασκευαστη. Ο υπολογιστης ειχε τα δεξια function keys του C64, ενα πληκτρολογιο που πολλες φορες εδειχνε σαν του Spectrum με αραια πληκτρα και αλλες εφερνε προς Atari XE. Οσο για το κασσετοφωνο αυτο τις περισσοτερες φορες εδειχνε σαν το κλασσικο επιτραπεζιο κασσετοφωνο που χρησιμοποιουνταν στις αρχες των 80'ς, και αλλες φορες μικροτερο σαν microdrive. Aυτα απο οσα θυμαμαι και εγω μιας και εχω να δω την περιπετεια αυτη πανω απο δυο δεκαετιες. Το Eagle ειχε βαλει ενα διαγωνισμο με επαθλο εναν C64 (στην στηλη Πολεμιστης του Κομπιουτερ) αλλα περα απο αυτο δεν ειχε καποια αλλη αναφορα στο μηχανημα.

Στο Retroaction 1-3 υπαρχει αφιερωμα σε ολη την σειρα του Πολεμιστη του Κομπιουτερ.

http://www.retroactionmagazine.com/magazine/

Ολη η ιστορια και των δυο κυκλων, και τα παιχνιδια στα οποια συμμετειχε ο Bobby. Δυστυχως οχι οι καθεαυτου ιστοριες. :(

Εδω στα δικα μας, θα καταφερει καποιος που να εχει ολες τις ιστοριες του Πολεμιστη απο το Αγορι να τις σκαναρει και να αφιερωθει ειδικος χωρος για αυτες?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά είναι απωθημένο μου να δω το τέλος η έστω κάποια ιστορία του πολέμαρχου.Ξέρω ότι τίθεται θέμα copyright αλλά αν έχει κανείς έστω και ένα τεύχος και θέλει να μου δώσει κάτι στείλτε μου ένα pm.

Eυχαριστώ!
 
Ελα σε καμια συναντηση, πρεπει να εχω 1 τευχος Αγορι που το περιεχει
 
Διαβασα την λιστα και θυμηθηκα κανα δυο να εχω διαβασει απο τα παιχνιδια,το καταπληκτικο σαν ιστορια Ghostbusters και το Walls of Jericho που δεν το θυμαμαι σαν παιχνιδι αλλα το θυμαμαι σαν ιστορια απο το Αγορι.

Θα ηθελα να εχω αναμνησεις απο τις Indiana Jones,Turbo Outrun,Ghouls 'n' Ghosts,Crack Down,Mercs,σαν κομικς θα λεγανε πολλα!!
 
Πίσω
Μπλουζα