Αδέσποτα Σκυλιά - Straw Dogs (1971)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Εν όψη του ριμέικ του Straw Dogs (εκείνης την ταινίας που έσκασε την ίδια χρονιά με το Κουρδιστό Πορτοκάλι σαν σφαλιάρα στους ανέμελους σινεφίλ), πάμε να θυμηθούμε λίγο το Original έργο του Μεγάλου Σαμ Πέκινπα.

Ο Ντέιβιντ Σάμνερ (Ντάστιν Χόφμαν), ένας φιλειρηνιστής διοπτροφόρος μαθηματικός (όχι και τόσο Macho τύπος), μετακομίζει μαζί με την γυναίκα του Είμυ (την παίζει η νεαρή τότε Σουζαν Τζώρτζ) στην πόλη από όπου αυτή κατάγεται, ένα χωρίο στην Κορνουάλη. Ο λόγος της μετακόμισης είναι λέει η υπερβολική διάχυτη βία που αντίκριζαν στην Νέα Υόρκη και το κλίμα της εποχής (Βιετνάμ), άσε που ο Ντέιβιντ θέλει να αφοσιωθεί σε μια μαθηματική διατριβή του. Τα προβλήματα ξεκινάνε αργά και ανυποψιάστα, αλλά κατευθείαν με το που φτάνει το ζευγάρι. Η Είμυ συναντά το πρώην αγόρι της (προφανώς στην εφηβία) με το οποίο δεν... ολοκλήρωσε ποτέ και εκείνο της ρίχνεται (δεν μοιάζει καθόλου καλό παιδί, όπως ο Ντέιβιντ). Το πρώην αγόρι της Έιμυ ανοίκει σε μια παρέα από μέθυσους βάνδαλους (με αρχηγό ένα μπάρμπα) και ο Σάμνερ (περα από το να κάνει το λάθος να τους κεράσει μια πίντα μπύρα) τους καλέι να επισκευάσουνε την νέα κατοικία που θα μίνουν. Εκείνοι θα δεχτούν, αλλά θα αρχίσουνε να παίζουν διάφορα παιχνίδια πίσω από την πλάτη του Σάμνερ με απώτερο στόχο να διπλαρώσουνε την γυναίκα του Είμυ (η οποία αρχίζει να τους προκαλεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον του άντρα της για εκείνη από την αφοσίωσή του στα μαθηματικά). Αλοίμονο όμως....

Δεν θα πω άλλα, απλά το γεγονός ότι η ταινία δίχασε όταν πρωτοπροβλήθηκε για το γεγονός ότι δείχνει την μετατροπή ενός φιλήσυχου τύπου (ο κόσμος είχε μάθει τον Ντάστιν από το Τhe Graduate) σε άγριο κτήνος, και ότι περνάει πολύ ύπουλα (και αυτή είναι η σκηνοθετική μαγκιά του bloody Sam) την πεποιήθηση ότι... Αν είσαι φιλήσυχος, δειλός και παντρεμένος (για τους άντρες) θα καταλήξεις κερατάς μα και δαρμένος.

Τώρα το trailer του 71

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυνατή ταινία. Η τελευταίες σκηνές της σύγκρουσης, υπο τους ήχους της...γκάιντας, απλά επικές!
 
Αδέσποτα σκυλιά με σπασμένα γυαλιά.
 
Πίσω
Μπλουζα