Ακουστικά για τον υπολογιστή

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Θα ήθελα να ρώταγα τη γνώμη-σας περί ακουστικών .

Πριν πολλά χρόνια (καμιά δεκαετία) είχα αγοράσει ένα φοβερό από την TEAC . Είχε ήχο 5+1 με πραγματικά ηχεία (όχι εικονικά) και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο ! Όχι μόνο άκουγες πραγματικώς τρισδιαστάτως , αλλά και η καθαρότης του ήχου ήταν φοβερή . Θυμάμαι έβαζα το Turbo Lover των Judas Priest και παρότι η ηχογράφηση ήταν πολύ παλιά , έλεγες πως βρισκόσουν μέσα στο στούντιο ! Δυστηχώς μετά από περίπου 3 χρόνια εφθάρησαν τα σφουγγαράκια στα ακουστικά και το πέταξα .

Εκείνη την εποχή εσκεύτηκα πως πλέον τέτοιες συσκευές θα ήταν κοινές . Ωστόσω η αλήθεια είναι πως έκτοτε ουδέποτε μπόρεσα να βρω κάτι το ίδιο καλό ...

Το επόμενο που πήρα ήταν ένα της Logitech (νομίζω λεγόταν G-420) . Αυτό είχε μέσα-του 7+1 ηχεία , αλλά ήταν εικονικά ... Ο ήχος ήταν αρκετά καλός , αλλά σίγουρα υποδιαίστερος του ΤΕΑΚ .

Δε θυμάμαι τι έπαθαν , πάντως στη συνέχεια πήρα τα STΡΙΧ της ASUS , τα οποία είναι 7+1 με πραγματικά ηχεία . Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα καλλύτερο από εκείνα της Logitech , αν και όχι το ίδιο καλό με εκείνα της ΤΕΑΚ . Είπαμε , εκείνα ήταν μοναδικά και δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί η ΤΕΑΚ δεν ξαναέβγαλε τέτοια συσκευή . Ξέχασα να σας πω , μάλιστα , πως τα ΤΕΑΚ τα είχα αγοράσει μόλις 45 ευρώ ! Δηλαδή φοβερή τιμή και απόδοση . Τέλος πάντων , τα Strix που πήρα τελευταίως ήταν πράγματι καλά και μάλιστα τα βρήκα σε κάποιο μαγαζί σε τιμή λιγότερο και από την μισή που τα πούλαγαν αλλού . Μάλιστα φοβόμουν πως θα ήταν μαϊμού ! αλλά απ΄'ότι φαίνεται ήταν μια χαρά .

Το μόνο κακό που παρετήρησα στα Strix ήταν πως σε κάποια παιχνίδια , όπως στο Rome II , κάποιοι ήχου σαν να χανόντουσαν . Το πρόβλημα λύνεται κάπως εάν πατήσω το 7+1 κουμπί , όμως τότε κάποιοι ήχοι ακούγονταν πιο αμυδροί . Για παράδειγμα τα ποδοβολητά των φαντάρων .

Σε κάποια  φάση παρετήρησα πως κυκλοφορούσε ένα άλλο ακουστικό (δε γράφει επάνω-του μάρκα και δε θυμάμαι το όνομα ...) το οποίο συνοδευόταν από μία εφαρμογή ακριβώς σαν εκείνη που είχε και το ακουστικό της ΤΕΑΚ . Ήταν αρκετά φθηνά (κάπου 40 ευρώ) , οπότε και τα αγόρασα με την ελπίδα να είναι τα ίδια . Παρότι διατυμπάνιζαν πως είναι 5+1 , μάλλον ήταν κάποια μαϊμού διότι δεν κατάλαβα κάτι το τρισδιάστατο ! Μάλιστα και η ποιότης-τους φαίνεται χαμηλή (μικρού μεγέθους ακουστικά , δεν κάθονται καλά στο κεφάλι-μου κτλ) . Ωστόσω ειδικώς στα ποδοβολητά του Rome II ήταν τρομερά ! Το γεγονός λοιπόν πως ακούγεται πολύ καλά χωρίς να είναι τρισδιάστατα , με κάνει να πιστεύω πως τελικώς έχει σημασία τα ακουστικά να ακούγονται καλά και όχι να είναι τρισδιάστατα (εκτός βέβαια εάν είναι ΤΕΑΚ , αλλά είπαμε : πού να ξαναβρούμε τέτοια ; ) .

Και ενώ συνέβαιναν αυτά , πριν λίγο καιρό είχα δύο ζημιές : Ξαφνικά όπως έβαλα τα STRIX στο κεφάλι-μου , έσπασε ένα κομματάκι (εκεί που περιστρέφεται το ακουστικό και δε μπορώ να το ξανακολήσω διότι είναι σημείο απροσπέλαστο) και αφετέρου τα άλλα ακουστικά (εκείνα ων δεν θυμάμαι τη μάρκα) πλέον δεν αναγνωρίζονται από τα WIndows ! ...

Συννεπώς θα πρέπει πάλι να αγοράζω ακουστικά ... Και εδώ λοιπόν είναι που χρειάζομαι τη γνώμη-σας . Τι προτίνετε ;
 
Πίσω
Μπλουζα