Αμυτα Ελληνικος PowerPC clone [Αμυ ΑΕ] ?

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.409
Μια και δεν βρηκα καμια σχετικη αναφορα, οριστε 3 φωτο απο το κινητο που προερχονται απο το σχετικο review του Computer Software

,ελπιζοντας να αποτελεσει αφετηρια για δημιουργικη αναζητηση περισσοτερων πληροφοριων ....

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κρίμα που οι PowerPC δεν είχαν την τύχη που τους άξιζε. Μόνο στις κονσόλες και σε διάφορα ειδικά συστήματα συναντάται πλέον. Μην ξεχνάμε όμως και το Amiga community, το οποίο ακόμα αμφιταλαντεύεται μεταξύ PowerPC και Amiga OS 4.1, natami με classic OS 3.9, x86 με AROS, MorphOS σε PowerPC και δεν ξέρω πόσο ακόμα θα χωριστεί η πλατφόρμα!!
 
divined είπε:
Μόνο στις κονσόλες και σε διάφορα ειδικά συστήματα συναντάται πλέον.
Οι servers της IBM έχουν PowerPC P7 και είναι απίστευτα γρήγοροι τους θεωρώ πολύ καλύτερη επιλογή από τους Intel, φυσικά είναι πιο ακριβοί. Είναι επεξεργαστές για servers και όχι για desktop. Στις κονσόλες είναι κουτσουρεμένοι.

Τώρα εκείνη την εποχή δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσουν μιας και ήταν το momentum των x86. Ανταγωνισμός που έριχνε τις τιμές ανάμεσα σε Intel-AMD και πολλές επιλογές σε motherboards από Κινέζους.

Επίσης τι λειτουργικό θα έτρεχες πάνω τους? Mac OS ? Ήταν το μαύρο του το χάλι. Όλος ο κόσμος έτρεχε Windows και εκεί δεν υπήρχε PowerPC build. Ακόμα και αργότερα με τα NT και τo PPC HAL πάλι δεν υπήρχε περίπτωση μιας και NT είχαν μόνο οι servers και αυτοί λίγοι.

Αν ήθελες φθηνό server πήγαινες σε x86 SCO

Δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσουν οι PowerPC
 
λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα θυμαμαι το αρθρο, και μπορει να το εχω ακομα στο παταρι, αλλα αν δεις την ημερομηνια ειναι 1η απριλιου!!! στο επομενο τευχος ξεκαθαρισαν οτι ηταν φαρσα λογω των ημερων και φυσικα δεν επροκειτο για ελληνικο apple clone!!!
 
:eek: o_Oo_Oo_O

Υ.Γ. Προφανως δεν ειχα αγορασει το επομενο τευχος για να το θυμαμουν,οταν "σκονταψα" στο αρθρο ~15 χρονια μετα, ξεφυλλιζοντας παλια περιοδικα πληροφορικης ....

Υ.Γ2 (Να την πατησεις απο ενα πρωταπριλιατικο αστειο ~15 χρονων πριν

,αυτο κι αν ειναι retro :points: )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χεχε. Απίστευτο, δεν το είχα παρατηρήσει ότι έγραφε 1η Απριλίου το τεύχος. Ακόμα και σε server περιβάλλοντα πάντως δεν τους συναντάς τόσο συχνά όσο XEON υλοποιήσεις. Ανάλογα και με την εταιρία που συνεργάζεσαι πάντα.
 
Lol ,πρωταπριλιατικο που κρατησε 15 χρονια,αυτα ειναι,επρεπε να το βαλεις πρωταπριλια!
 
η αμυ βρισκεται στα βριλησσια ενα στενο διπλα απ το σπιτι μου αλλα δεν εχω δει ποτε υπολογιστη της να κυκλοφορει στην αγορα και μου φαινοταν παντα περιεργο
 
Πίσω
Μπλουζα