Αναβάθμιση των PC μας & HD Playback [Next-Gen Codecs]

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
46
-edited by manos426f-


O χρήστης Rookie έγραψε σε άλλο threadάκι,από το οποίο και γίνανε split όλα τα παρακάτω,ώστε να "προστατευθεί" το άλλο thread και να μη ξεφύγει εντελώς εκτός θέματος,τα ακόλουθα:


Rookie είπε:
Μπορεί για κάποιους να είναι αρχαία μηχανήματα, αλλά κάνουν εξαιρετικά την δουλειά μου και δεν χρήζουν αντικατάστασης, όπως κάνουν οι άσχετοι ή οι πορωμένοι κάθε χρόνο.Και το σερφάρισμα το κάνω, και τις εγγραφοαντιγραφές DVD, και το video editing, το DVD authoring και τα παιχνιδάκια μου παίζω. Είναι ζήτημα του τι θέλει κανείς πραγματικά και όχι τι του επιβάλλουν τα περιοδικά και οι εταιρείες.

γιατί όποιος κάνει κάθε χρόνο αναβάθμιση είναι άσχετος και πωρωμένος?? ρε λες???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Rookie κατ αρχην τριμαρε τους χαρακτηρισμους.

Κατα δευτερο οποιος ασχολειται σοβαρα με παιχνιδια ΟΦΕΙΛΕΙ να κανει αναβαθμιση στο 6μηνο.

To επαιξα το εργο μεχρι το 2001 και πραγματικα δεν μετανιωσα για τα πολλα λεφτα που εχωσα.Τα κατα-ευχαριστηθηκα.
Οποιος θελει to PC για σερφαρισμα και Word/Excel μπορει να κανει τη δουλεια του με οποιοδηποτε μπαγιατικο setup.
 
Wally είπε:
Κατα δευτερο οποιος ασχολειται σοβαρα με παιχνιδια ΟΦΕΙΛΕΙ να κανει αναβαθμιση στο 6μηνο.
Maddog's joke of the week award.

Δηλαδή ρε συ Wally, εγώ που έχω το ίδιο config καμμιά διετία κάθε φορά, πρέπει να είμαι τουλάχιστος x4 ασόβαρος βάσει της θεωρίας σου...

:wait2: :shake: :cry:

Αναβάθμιση στο 6μηνο γιατί ακριβώς; Μην χάσεις κανά pixel; :bash: :frypan:
 
Το άσχετος ή πορωμένος το έχω βγάλει από το συμπερασμα από την εμπειρία μου ως τεχνικός παλαιότερα αλλά και από φίλους διάφορους που λόγω της εμπειρίας μου ζητάνε την βοήθεια μου.

Εγώ είμαι της άποψης, αν το μηχανάκι σου κάνει την δουλεία σου κράτησέ το και αναβάθμισε πράγματα που θα σου χρειαστούν πραγματικά (π.χ. αγόρασε δίσκο όταν πραγματικά σου γεμίσει, όχι για να τον γεμίσεις στο μέλλον).

Παλιά έκανα δεύτερη δουλειά για να αναβαθμίσω το PC με τα λεφτά που έβγαζα από αυτήν. Αλλά κάπου κατάλαβα ότι είχα μπλέξει σε φαύλο κύκλο και τα παράτησα. Τώρα προτιμώ τα extra χρήματα (πλέον όταν υπάρχουν καθώς υπάρχει μια δουλειά) να τα διαθέτω σε Retro μηχανήματα.
 
Οταν αρχιζει να πεφτει "βαρια" η συχνη αναβαθμιση,την πεφτεις στις κονσολες και ησυχαζεις.

Η αρρωστια "retro μηχανηματα" δυστυχως ειναι ανιατη...:nervous:
 
Γιατρε οπως καταλαβες εννοω να εισαι στην "αιχμη".

Δυστυχως απο το 1995-96 και μετα οι γενιες αλλαζουν πολυ γρηγορα

π.χ

Εκανες setup για Quake2,εβγαινε το Unreal και αλλαζες,εβγαινε το Quake3 και αλλαζες.

Δεκεμβρης 1997 - Μαιος 1998 - Δεκεμβρης 1998

Τα ιδια και σημερα.Τι setup θελεις για Crysis?
 
Έστω και με 10 χρόνια καθυστέρηση, ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει.

Θυμίζω ότι το Crysis δεν πήγε ιδιαίτερα καλά σε πωλήσεις και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν και ότι απαιτούσε παράλογα πράγματα για να παίξει σωστά.

Όσο για την εξίσωση "Σοβαρός gamer=FPS gamer" που υπονοούν τα παιχνίδια που αναφέρεις σε συνδυασμό με τα προηγούμενα λεγόμενα, την απορρίπτω κατηγορηματικά. Μάλλον τα FPS είναι η καταστροφή του PC gaming, if you ask me.
 
Εγω θα τα ελεγα μετεξελιξη...χωρις να προσδιοριζω αν εβλαψαν ή οχι.

Μην μπλεκεις το "σοβαρος gamer" με το "οποιος ασχολειται σοβαρα με games".

O πρωτος ειναι βιωματικα παιχτης και προσεγγιζει το θεμα και απο πλευρα διασκεδασης αλλα και παει και παραπερα.

Ο δευτερος δεν μπορει να ανεχτει να παιξει με μονοψηφια frames στο φρεσκο game που απεκτησε.
 
Ώπα,δηλαδή κάποιος με μια 8800 GT τώρα,που κάνει 140-150 ευρώ και 2 giga ram,που κανουν 40 ευρώ (καινούργια έτσι,ας μη πιάσουμε τα μτχ,όπου γλυτώνει κι άλλα χρήματα),δε παίζει άνετα τα νέα games ;

Ανετότατα,κατά τη γνώμη μου....!

Ε,τώρα αν θέλει να πάρει την 9900 που έρχεται λίαν συντόμως και να την χρυσοπληρώσει,δικό του θέμα....

Η ιστορία είναι εν τέλει πάντα η ίδια,τα μοντέλα VGA και οι ποσότητες της ram αλλάζουν μόνο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο δευτερος δεν μπορει να ανεχτει να παιξει με μονοψηφια frames στο φρεσκο game που απεκτησε.
;)
Ποσοι τα εσκασαν για να παιξουν Crysis οταν πρωτοβγηκε?

Ποσοι επαιξαν* Crysis οταν πρωτοβγηκε?

*εννοω σε αξιοπρεπες framerate (εκτος αν ειναι πρωην Jaguar users :D )
 
Οποιος αλλαζει configuration καθε 6μηνο (ή και πιο συχνα) ειναι οντως ή ασχετος ή πορωμενος.

Αν εισαι στους ασχετους τοτε ολα καλα - δεν ειναι δα και τοσο κακο να παραδεχτει καποιος οτι δεν ξερει και οτι πεφτει θυμα των (και καλα) πωλητων. Καποια στιγμη θα μαθει και θα αποφευγει τις κακοτοπιες.

Το να εισαι ομως σχετικος και να αλλαζεις configuration 2 ή 3 φορες το χρονο για να παιξεις Crisis ή οποια FPS μουφα σου σερβιρουν ως και καλα Gaming αιχμης ειναι οντως κακο. Το videogaming δεν εχει σχεση με αυτον τον φαυλο κυκλο (βγαζω παιχνιδι για να πουληθουν οι νεες καρτες γραφικων και αναποδα) και ο συνειδητοποιημενος gamer (retrogamer, old school gamer, casual gamer, just gamer τελος παντων) δεν πρεπει να πεφτει στη λουμπα αυτη.

Το PC gaming εχει πεθανει (εν μερει) και φταιει ακριβως αυτο. Δικαιολογω ολα τα 15χρονα που χωνουν τα λεφτα του μπαμπα για να εχουν συστημα που πεταει και να παιζουν τα παντα σε full αναλυση - αλλα τα 35χρονα που κανουν το ιδιο θα πρεπε να σκεφτουν λιγακι τι (και ποσο κακο) κανουν σε μια αγορα που σχεδον καταστραφηκε απο αυτη τη πρακτικη.

Και εν κατακλειδι ας σκεφτουμε λιγο - το real environment & bloody FPS δεν ειναι πραγματικο gaming ή τουλαχιστον δεν ειναι ΤΟ πραγματικο gaming. Πρεπει να γινουμε ολοι λιγακι retrogamers και να ξαναβρουμε τη χαρα του πραγματικου παιχνιδιου.
 
Βρε Ηρακλη τι φατριαστικα ειναι αυτα που εγραψες?

Χωριζουμε το gaming σε παλιο-καλο και νεο-σκαρτο?Mου θυμιζει Λυκειαρχη απο Ελληνικη ταινια του 80. :D

Το gaming ειναι αλυσιδα,εχει συνεχεια.

Ο real gamer εκτιμα το καλο παιχνιδι ανεξαρτητα με την χρονολογια ή τον κατασκευαστη.

Γιατι τοσο μενος με τα FPS?

Μηπως ελεγες τα ιδια και με τα Quake1/2/3,τα Unreal,τα HalfLife? Αν ναι,μηπως το μετανοιωσες? :nervous:
 
ρε παιδιά μην μπαίνουμε σε αυτό το τριπακι .. τι είναι σωστό και τι είναι λάθος.. άλλος γουστάρει να κάνει αναβάθμιση κάθε 5 χρόνια άλλος κάθε 1 χρόνο,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..

εγώ για παράδειγμα κάνω αναβάθμιση κάθε 1,5 χρόνο γιατί μου αρέσει.θέλω άμα μου κάτσει ένα game να χαρώ τα γραφικά του.. κακό είναι?? εντάξει δεν τρέχω και πίσω απο την nvidia κατά πόδας (μια φορά το έκανα με την 6800(450ευρω) και δεν το ξανακάνω).. δηλαδή πριν ενα μήνα έβαλα την 8800GTS512 δεν έβαλα την 9800 έλεος οκ,την 9800 θα την βάλω μετά απο 1,5 χρόνο όταν θα βγει η νέα σειρά καρτών και αυτή θα έχει σαφώς ποιο λογική τιμή.Στην τελική στα μπουζούκια δεν παω στης π... δεν πάω ας χαρώ κάτι που μου αρέσει εδώ και 22 χρόνια, τα games

υ.γ.:απλά θέλω να προτείνω σε παλιούς και νέους του foroum να αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς για να μην έχουμε παρεξήγησης αμαρτία είναι εδώ είμαστε μια οικογένεια ποια
 
Βρε Ηρακλη τι φατριαστικα ειναι αυτα που εγραψες?Χωριζουμε το gaming σε παλιο-καλο και νεο-σκαρτο?Mου θυμιζει Λυκειαρχη απο Ελληνικη ταινια του 80. :D

Το gaming ειναι αλυσιδα,εχει συνεχεια.

Ο real gamer εκτιμα το καλο παιχνιδι ανεξαρτητα με την χρονολογια ή τον κατασκευαστη.

Γιατι τοσο μενος με τα FPS?

Μηπως ελεγες τα ιδια και με τα Quake1/2/3,τα Unreal,τα HalfLife? Αν ναι,μηπως το μετανοιωσες? :nervous:

Βρε Πανο - ερμηνευεις αυτα που ειπα οπως σε βολευει. Εισαι ο πρωτος (απο οσους φανατικους gamer ξερω) που ανοιχτα χαρακτηριζεις ως σκληροπυρηνικο gaming το σημερινο χάλι με τα bloody FPS. Εσυ εισαι που χαρακτηριζεις οολα τα υπολοιπα (ειδικα απο εταιρειες που δεν συμπαθεις) ως casualιες.

Εγω απλα ειπα οτι οσοι αναβαθμιζουν 3 φορες το χρονο το pc τους για να παιζουν FPS ειναι πορωμενοι - και οτι με τη σταση τους διαιωνιζουν την κατασταση (νεο παιχνιδι - νεα καρτα γραφικων κλπ) που κατεστρεψε τη αγορα του pc gaming και ωθησε την πλειοψηφια των gamers στις κονσολες.

Αυτα δεν ειναι "φατριαστικα" ειναι απλα facts - και συμπληρωνω οτι η χαρα του videogaming βρισκεται παντου (αρκει να θες να τη δεις) και οχι μονο σε fps, bottlenecks, mhz, ghz, ddrs και δεν ξερω γω τι αλλο. Το να γυρισει καποιος λιγο στο retrogaming δεν το εγραψα για να πω οτι εκει ΜΟΝΟ ειναι τα καλα - αλλα οτι τελικα ειναι απαραιτητη μια ματια προς τα πισω μπας και θυμηθουμε τα στοιχεια που μας εκαναν φανατικους των videoπαιχνιδιων - και τα οποια δεν ηταν ΠΟΤΕ απλα και μονο ο ρεαλισμος τους.

Φιλε μου Amigo - εξηγησε μου που παρεξηγηθηκες - γιατι οι μονοι χαρακτηρισμοι που διαβασα και επανελαβα ειναι το "ασχετος" και το "πωρωμενος", και τα 2 αυτα προσδιοριστικα πηγαιναν σε ανθρωπους που αναβαθμιζουν 3 φορες το χρονο το pc τους, ειτε γιατι ΔΕΝ ξερουν και καποιοι τους τα πουλανε ως απαραιτητα ειτε γιατι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι μονο ετσι θα απολαυσουν τα παιχνιδια που καποιοι τους πλασαρουν ως απαραιτητα.

Κανεις χαρακτηρισμος απο αυτους δεν ειναι υβριστικος, νομιζα εξηγησα το γιατι - και οπως παραδεχτηκες και εσυ δεν σε ακουμπαει μιας και αναβαθμιζεις 1 φορα στον εναμιση χρονο.
 
Εγώ να ρωτήσω γιατί το post μου μετακινήθηκε εδώ;
 
LoL....εχεις δικιο Χρηστο, προφανως το πηρε η μπαλα...το στελνω πισω τωρα
 
Mια κι έγινε το απαραίτητο -έτσι όπως πάει αυτό- split των threads,ας πω κι εγώ κάποια πράγματα ακόμη.

Καταρχήν Hρακλή,διαφωνώ 100% με τον όρο άσχετος.Τι πάει να πει άσχετος δηλαδή ;Ο "άσχετος" αυτός μπορεί να πει με τη σειρά του άσχετο κάθε έναν που πάει κι αγοράζει ή αγόρασε κατα το παρελθόν Gamecube,Playstation,XBOX,N64,Jaguar κτλ κτλ....!

Ειδικά αυτούς που τα μηχανήματα που αγοράσανε,ψοφήσανε και νωρίς νωρίς !

Μετά,όσο εύκολο είναι να λέμε άσχετο εμείς αυτόν,άλλο τόσο εύκολο είναι να μας πει αυτός εμάς "κολλημένους με το παρελθόν","αναχρονιστικούς" και ένα σωρό άλλες αηδίες.Και μην ακούσω ότι εμείς ενσυνείδητα κάνουμε αυτό που κάνουμε,διότι κι εγώ δε ξέρω κανέναν που να κάνει αναβάθμιση με το ζόρι..!

Εντάξει,υπάρχουν κι αυτοί που πιάνονται κορόιδα,αγοράζουν μάπες προϊόντα,αλλά από αυτό,μέχρι να λέμε άσχετο όποιον κάνει αναβάθμιση όποτε του καπνίζει,έχει μια διαφορά !

Πάμε τώρα στο "πορωμένος".Συγνώμη κύριοι,όλοι εσείς εδώ τι είστε ;Δεν είστε πορωμένοι με κάποια κονσολικά,με κάποια retro μηχανάκια,με Amiga,Atari ST,Commodore και δε συμμαζεύεται ;Πού είναι το κακό να είναι κανείς πορωμένος υπό αυτή την έννοια;Mη μιλάμε με 2 μέτρα και 2 σταθμά...

Επίσης,το παραμύθι των καλών,παλιών games και των κακών νέων,κάπου έχει παραφουσκώσει.Δηλαδή το Quake δεν ήταν παιχνιδάρα,το Doom δεν ήταν παιχνιδάρα,το Unreal δεν ήταν παιχνιδάρα ;Αφήστε που αν δεν ήταν αυτές οι παιχνιδάρες,δε θα βλέπαμε ΠΟΤΕ απίστευτα γραφικά και σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών,όπως ακόμη και στα adventures,και μπορώ να σας φέρω παραδείγματα ΠΟΛΛΑ...

Καλό το Pong,το Asteroids και το Cabal,χρυσό το Bubble Bobble και το Bomber Jack,τα αγαπήσαμε όλοι και τα αγαπάμε ακόμη,αλλά και όποιος τρελαίνεται με το Crysis,ε δεν είναι και τρελός.Αφού είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ οπτικά,και σαν FPS δεν υστερεί σε τίποτα των άλλων,ποιος ο λόγος να πούμε κορόιδο και πορωμένο αυτόν που τη βρίσκει μαζί του..;

Α,και κάτι ακόμη:Το Bioshock που τώρα βγαίνει σε κονσόλια,νομίζετε ότι χρειάζεται πανάκριβο PC πλέον για να το παίξετε αξιοπρεπέστατα;

Anyway,enough said by me for now....
 
Ειλικρινα - αν ειναι να μη θελετε να καταλαβετε για ποιο ακριβως πραγμα μιλαω - δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να μην ξαναγραψω σε αυτη την ενοτητα.
 
Πίσω
Μπλουζα