Αναζήτηση ιστορίας Disney - Γρουσούζικη Δεκάρα και Μουντιάλ

Dartacan

Retro Member
Joined
31 Ιουλ 2010
Μηνύματα
198
Αντιδράσεις
25
Γεια σας παιδιά,

Εδώ και πολύ καιρό μου έχει κολλήσει στο μυαλό μια από τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες από κόμιξ της Disney (σχεδόν σίγουρος από το "Μίκυ Μάους" αλλά μπορεί να είναι και από τα "Κλασσικά").

Το στόρυ λαμβάνει χώρα σε παλιά εποχή (μεσαιωνική? προιστορική?) και πρωταγωνιστούν οι πάπιες και ακόμη μία ομάδα χαρακτήρων όπου προσπαθούν να ξεφορτωθούν την Γρουσούζικη Δεκάρα. Αφού κανείς δεν την θέλει αλλά κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να την έχει, αποφασίζουν να την βάλουν σε μια κολοκύθα από ένα βούνο από κολοκύθες και να αρχίζουν να την κλωτσάνε ο καθένας προς το μέρος του άλλου προκειμένου να "τύχει" η κρυάδα σε αυτούς.

Ενώ το παιχνίδι εξελίσσεται και σε κάθε κολοκύθα που μπαίνει στο τέρμα γίνεται το κόψιμό της για την ανεύρεση της δεκάρας, στο τέλος, και αφού δεν έχει ακόμη βρεθεί, μένει μια κολοκύθα όπου περιέχει την δεκάρα. Στην κερκίδα υπήρχαν κάτι σαν όρνια για φίλαθλοι και θυμάμαι ότι ξεκίνησεαν να πανυγυρίζουν λέγοντας "Τώρα αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι!"

Ουσιαστικά, αυτή η ιστορία ήταν περίπου "Πως ξεκίνησε το Μουντιάλ" γιατί στο τέλος η νικήτρια ομάδα πήρε ένα τρόπαιο ακριβώς το ίδιο με του Π.Κ με την μόνη διαφορά ότι η υδρόγειος ήταν επίπεδη(!).

Κάθε πληροφορία για τεύχος, χρονολογία κλπ ευπρόσδεκτη μετά χαράς!
 
Πρεπει να ειναι σχετικα προσφατη,δεν μου θυμιζει τιποτα και με το προσφατη υποθετω τα τελευταια 15 χρονια.

Το περιοδικο εχει ιστορια 40+! Δοκιμασε το inducks και βαλε στο search διαφορα που θυμασαι.
 
Σ'ευχαριστώ για την ανταπόκριση Aardvark! Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε τόσο εξειδικευμένο ψαχτήρι για τα κόμιξ της Disney, respect! Ήδη έχω ξεκινήσει το ψάξιμο. :D

Όσο για την χρονολογία, πρέπει να ήταν γύρω στο 1990 με την αφορμή του Π.Κ στην Ιταλία. (Ίσως και πιο παλιά αλλά με τίποτα μετά το '90).

Και πάλι ευχαριστώ φίλε!
 
Πίσω
Μπλουζα