Αναζήτηση προγράμματος αναγνώρισης / διαχείρισης φωτογραφιών

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.580
Αντιδράσεις
1.724
Λοιποοοοον... ψαχνω για καποιο προγραμμα που να μπορει να κανει κατι αρκετα εξειδικευμενο που δεν ξερω αν υπαρχει, οποτε αν εχει πειρα απο αυτο θα ηθελα τα φωτα σας :) Εννοειται οτι αν υπαρχει ενα τετοιο προγραμμα, ψαχνω για καποια freeware εκδοση.

Υπαρχουν λοιπον καποια προγραμματακια που βρισκουν ομοια αρχεια και βοηθουν να απαλλαγουμε απο τα διπλοτυπα και να γλυτωσουμε χωρο. Εχω για παραδειγμα το EasyDuplicate που κανει αυτο το πραγμα.

Στο διαδικτυο ομως μπορουμε να βρουμε και να κατεβασουμε μια συγκεκριμενη φωτογραφια διαφορετικων διαστασεων η διαφορετικης κωδικοποιησης/συμπιεσης (δηλ. μια φωτογραφια μπορει στο ματι να φαινεται ιδια, αλλα να εχει διαφορετικη κωδικοποιηση και μεγεθος), να ειναι ζουμαρισμενη ή ακομα και cropped. Σε αυτη την περιπτωση τα αρχεια δεν ειναι identical οποτε προγραμματα τυπου EasyDuplicate ειναι αχρηστα.

Θα ηθελα λοιπον να μαθω αν υπαρχει καποιο προγραμμα που κανει το ιδιο με εικονες/φωτογραφιες που δεν ειναι identical ως αρχεια, αλλα απεικονιζουν το ιδιο πραγμα! προφανως με χρηση καποιων Τ.Ν. αλγοριθμων image recognition. Να σβηνει δηλαδη τις εικονες που ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας ή μικροτερου μεγεθους (πχ. thumbnails) ή τουλαχιστον να κανει prompt ωστε να επιλεγει ο χρηστης, αντι να ψαχνει ενα-ενα το folder με τις εικονες.

Ελπιζω να βγαζουν νοημα τα παραπανω :p

Ευχαριστω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστω πολυ, ενα τετοιο προγραμμα εψαχνα :D

Οσον αφορα το συγκεκριμενο παντως, απο μια δοκιμη που εκανα αποδειχτηκε λιγο αναξιοπιστο, αφου απετυχε να μου βρει δυο παρομοιες jpg και png εικονες. Ισως βεβαια να ειναι φτιαγμενο να ψαχνει μονο τα jpg. Δεν εχω βρει καποιο σχετικο option.

Κατι που με δυσκολεψε στο συγκεκριμενο προγραμα, ειναι οτι δεν υπαρχει τροπος να εμφανισεις τις διπλοτυπες εικονες που βρισκει με το default προγραμμα της προτιμησης σου. Σου δειχνει μεν ενα preview αλλα το built-in viewer δεν ενδεικνυται για να συγκρινεις τις εικονες.

Αυτα βεβαια ειναι interface ατελειες που θα μπορουσαν να βελτιωθουν σε καποια μελλοντικη εκδοση, αλλα βλεπω οτι το προτζεκτ ειναι μαλλον εγκαταλελειμμενο.

Θα το δοκιμασω περαιτερω μεχρι να βρεθει, αν υπαρχει φυσικα, καποιο καλυτερο freeware προγραμμα που κανει αυτη τη δουλεια :)

Ψαχνοντας με βαση το Visipics, βρηκα το antidupl.

Ειναι πολυ καλυτερο με την εννοια οτι υπαρχει δυνατοτητα να ανοιγεις με το default viewer τις εικονες που βρισκει. Επισης ειναι open source και πιο ζωντανο προτζεκτ (η τελευταια εκδοση βγηκε πριν δυο μηνες).

Αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι ειναι portable, δηλαδη το δουλευω απλα με ενα ξεζιπαρισμα, χωρις εγκαταστασεις κα ιστοριες.

Μοναδικο του μειονεκτημα για μενα, ειναι οτι τους φακελους τους επιλεγεις μονο με το δυσχρηστο folder browser, ενω σε αλλα προγραμματα της ιδιας φιλοσοφιας αυτο γινεται απλα με copy/paste της διευθυνσης του φακελου. Τουλαχιστον αυτο γινεται και με drag and drop του φακελου (εαν τον εχω ανοιχτο)

Λυπαμαι, αλλα θα απεγκαταστησω το Visipics :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπο οτι ειδα υπαρχει και το duplicate files deleter,που βρισκει και αλλα αρχεια αλλα ειναι commercial (δεν θελει ομως εγκατασταση)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rakeesh είπε:
Λυπαμαι, αλλα θα απεγκαταστησω το Visipics :p
Μη.. λυπήσου τις μετοχές μουοουου :p

Πάντως την βρήκες την άκρη, αυτό μετράει.
 
Πίσω
Μπλουζα