Αναζήτηση τίτλου ελληνικής σειράς (?)

Fulci

RetroMaNiaC
Joined
18 Μάρ 2018
Μηνύματα
553
Αντιδράσεις
902
Με αφορμή μια σκηνή που παίχτηκε σε φετινή σειρά του ANT1, θυμήθηκα μια σκηνή που είχα δει μικρός σε ελληνική σειρά (κατά 99% σειρά πρέπει να ήταν). Πρέπει να την παρακολούθησα αρχές της δεκαετίας του ΄80.Μπορεί και τέλη του '79,αλλά λίγο απίθανο για τότε..Μία από τις σκηνές που σου μένουν στο μυαλό (όπως πρόσφατα είχα γράψει και για την "Αναδυομένη") γιατί σε "ταράζουν" (λόγω ηλικίας και όχι μόνο)..Αν και έψαξα εδώ,στις κοινωνικές,μήπως υπήρχε κάποια αναφορά στη συγκεκριμένη σκηνή για να βρω τη σειρά,δεν βρέθηκε κάτι..Η σκηνή είναι κάτι σαν μίξη από σκηνή "Αστραπόγιαννου"-"Κατήφορος"-Νόμος 4000".. Δημόσιος εξευτελισμός,μια "τιμωρία" (?), πάντως με φόβισε,με αηδίασε,"σοκαρίστηκα" όταν την είδα.
Θυμάμαι λοιπόν ότι : Η σκηνή είναι σε κάποιο χωριό,με τα σπιτάκια του εδώ και εκεί,με βρυσούλα στο κεντρικό χωματόδρομο του.Υπάρχει μια νεαρή κοπέλα.Κάτι σαν "Μαλένα" να τη πω, η "πεταχτούλα" του χωριού να την πω,δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι ήταν. Πάντως την είχαν "σταμπάρει" με κακές διαθέσεις κάτι μαυροφορεμένες γυναίκες ή γιαγιάδες του χωριού.Και μια μέρα που περνούσε από μπροστά τους η νεαρή,στο δρόμο πάνω, της επιτίθενται,τη χτυπάνε,της σκίζουν τα ρούχα,την ξεγύμνωσαν,την πήγαν στη βρύση,αυτή έκλαιγε και δεν τη βοηθούσε κανείς,οι μαυροφορεμένες κρατούσαν ψαλίδια και άρχισαν να την κουρεύουν.Θυμάμαι να κλαίει η κοπέλα,να πέφτουν τα μαλλιά της στο νερό,σε ένα αυλάκι με τρεχούμενο νερό (κάτι σαν μικρο ρυάκι). Θυμάμαι μετά πως ήταν σε κάποιο δωμάτιο,χτυπημένη,κουρεμένη,ντυμένη με αυτές τις σκληρές ψιλές κουβέρτες!.. Δεν ξέρω γιατί της φέρθηκαν έτσι,δεν θυμάμαι καθόλου την υπόθεση.Ίσως είχε σχέση με κάποιον που δεν έπρεπε.Πάντως τη συγκεκριμένη σκηνή δεν θα την ξεχάσω.
Δεν ξέρω εάν υπάρχει ακόμα η σειρά,δεν ξέρω σίγουρα αν είναι σειρά ή πρόκειται για σκηνή από ταινία.Κατά 99,9999% είναι ελληνική.Δεν ξέρω αν τη θυμάται κάποιος-α, και αν ναι, θα ήθελα να μάθω εάν "ανατρίχιασε" το ίδιο με μένα από τη σκηνή!
 
Πίσω
Μπλουζα