Αναζήτηση τίτλου ξένης ταινίας Νο. 10 (Θρίλερ)

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67
Κάποια (πολύ) περασμένα Χριστούγεννα, είχαμε μια οικογενειακή μάζωξη στο σπίτι του παππού μου. Χονδρικά πρέπει να ήταν κάπου ανάμεσα στο '85 και '88. Εκεί, ενώ όλοι έτρωγαν και έπιναν, κάποιος είχε νοικιάσει μια VHS τρόμου, και εγώ την τσίμπησα, την έβαλα στο βίντεο και τη χάζευα μόνος μου.

Δεν μπορώ να θυμηθώ σχεδόν τίποτα, εκτός από μία -πολύ- χαρακτηριστική σκηνή. Σε κάποια φάση, ένας τύπος μπαίνει σε ένα θερμοκήπιο, όπου υπήρχαν κάτι τεράστια και παράξενα φυτά. Το πιο περίεργο όμως, ήταν όταν πλησίασε ένα φυτό, και διαπίστωσε πως το "κεφάλι" του φυτού, ήταν ένα περίεργο, σχεδόν ανθρώπινο, έμβρυο. Ύστερα από αυτό ακολούθησαν μπόλικοι παιδικοί εφιάλτες. Έχω ψάξει κατα καιρούς στο google με λέξεις-κλειδιά (embryo, plants, thriller, 80's) αλλά πάντα παίρνω άκυρα αποτελέσματα.

Εάν κάποιος θυμάται κάτι, ας ρίξει λίγο φως, γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι η ταινία ήταν δημιούργημα της (ζωηρής πάντως) φαντασίας μου !
 
Ταινίες με θερμοκήπια και φυτά είναι το το Day of the Triffifds (1963) και το Silent Runing (1972). Aν και δεν θυμάμαι τέτοια σκηνή, για ρίξε μαι ματιά...

Eπίσης μπορεί να είναι και το The Mutations (1974).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς, καμία από αυτές. Πρέπει να ήταν πιο 80's. Πάντως, το Silent Running δεν το έχω δει και φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον !
 
Μιας και το εφερε η κουβεντα...ωραιο ταινιακι το Silent Running. Οικολογικα μηνυματα, τραγουδια της Baez και φυσικα στο διαστημα,,,
 
Και δεν είναι το Little Shop of Horrors υποθέτω. Η 1986 έκδοση.
 
Σίγουρα δεν ήταν το die monster die του '65?
 
Είχα πολύ καιρό να μπώ εδώ για απάντηση, σχεδόν το είχα ξεχάσει. Η ατμόσφαιρα του Die monste Die '65 είναι πάρα πολύ κοντά στην σκηνή εισόδου του άντρα και της γυναίκας στον κήπο, τόσο που με κάνει να πιστευω οτι αυτή ηταν η ταινία. Ωστόσο, απουσιάζουν τα "έμβρυα" με ένα γρήγορο browse που έκαν στην ταινία και παραμένω αβέβαιος. Πάντως, θα δώ σίγουρα και αυτήν, μιας και έχει αυτό το κάτι που μου αρέσει.
 
Αν και μαλλον βρεθηκε η ταινια, αντιστοιχη σκηνη θυμαμαι και στο The thing from another world του 1951.
 
Πίσω
Μπλουζα