Αναζήτηση τίτλου ξένης ταινίας Νο. 4

stig

RetroN00b
Joined
2 Οκτ 2009
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
1
Μήπως θυμάται κανείς μία ταινία παιδική στην οποία ήταν 2 παιδάκια και τα κυνηγούσε η "Κυρία Χίπε" ενώ η "Κυρία Χόλυ" ήταν η καλή της υπόθεσης;

Ε, ρε εφιάλτες που είχα δει με αυτή την Χίπε! :zip:
 
stig είπε:
Μήπως θυμάται κανείς μία ταινία παιδική στην οποία ήταν 2 παιδάκια και τα κυνηγούσε η "Κυρία Χίπε" ενώ η "Κυρία Χόλυ" ήταν η καλή της υπόθεσης;Ε, ρε εφιάλτες που είχα δει με αυτή την Χίπε! :zip:

Η συγκεκριμένη ταινία (έχοντας υπόψιν πως μιλάμε για την ίδια) είναι Τσεχοσλοβάκικη-Γερμανική παραγωγή με τον τίτλο Perinbaba στα Τσέχικα, Frau Holle στα Γερμανικά και The Feather Fairy στα Αγγλικά, και είναι εν μέρει βασισμένη στο παραμύθι που κατέγραψαν οι αδελφοί Grimm με τον τίτλο Frau Holle ή Μοther Hulda ή Mother Frost το οποίο έχει μια πληθώρα παραλλαγών ανά τον κόσμο.

Το αυθεντικό παραμύθι αφορά την Frau Holle (κα Χόλε) που δουλειά της είναι να τινάζει τα μαξιλάρια της και τα πουπουλα πέφτουν στη γη ως νιφάδες χιονιού και την επισκέπτονται αρχικά ένα καλό εργατικό κορίτσι που η Frau Holle ανταμοίβει και μετά ένα κακό, τεμπέλικο κορίτσι που η Frau Holle τιμωρεί. Στην ταινία η Frau Holle έχει την ίδια απασχόληση μόνο που δεν υπάρχει το σενάριο με το καλό και το κακό κορίτσι που την συναντούν. Η ταινία ξεκινά με μια ομάδα ανθρώπους που περπατάνε στα χιόνια χωρίς να ενοχλούν κανένα και από το πουθενά εμφανίζεται σαν τον μαύρο χάρο κρατωντας και το απαραίτητο σχετικό δρεπάνι η κακιά Frau Hippe η οποία δημιουργεί μια χιονοστοιβάδα και σκοτώνει τους οδοιπόρους για πλάκα. Αλλά ένα αγοράκι ονοματι Jacob της δίνει ένα καλό ξύλο και τον κάνει βοηθό της η καλή Frau Holle. Παρακάτω ο Jacob θέλει να βοηθήσει ένα ταλαίπωρο κοριτσάκι ονόματι Elisabeth. Περιττό να πω πως η Frau Holle είναι σύμμαχος ενώ η Frau Hippe δημιουργεί προβλήματα.

Η Frau Hippe δεν υπάρχει στο αυθεντικό παραμύθι ή σε οποιαδήποτε άλλη εκδοχή που γνωρίζω.

http://movies.nytimes.com/movie/118626/Frau-Holle/overview

[video=youtube;ZAWZlDM-4-g]


Perinbaba.jpg
Perinbaba.jpg

tumblr_mbu2nhn2811rxucc1o1_1280.jpg
tumblr_mbu2nhn2811rxucc1o1_1280.jpg

perin.jpg
perin.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα