Αναζήτηση τίτλου παιδικής σειράς

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Έχω κολλήσει άσχημα και δεν μπορώ να θυμηθώ μία παιδική σειρά που πρέπει να ήταν αρκετά γνωστή και σίγουρα κάποιοι θα καταλάβουν ποιά εννοώ. Ποιό ήταν αυτό που στους τίτλους αρχής έδειχνε έναν γεροντάκο να ανοίγει μία πόρτα σε ένα μανιταρόσπιτο και να ξεχύνονται κάτι σαν λαγουδάκια; Είπα μήπως ήταν η Λαγουδένια Πολιτεία, αλλά έριξα μια ματιά στο σαιτ και δεν πρέπει να είναι αυτό.
 
Eυχαριστώ για την απάντηση Northstar, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Μοιάζει μεν, όμως μου έχει κολλήσει ότι ο γέρος ήταν ένας ασπρομάλλης συμπαθητικός, νομίζω με γυαλιά και λίγο καμπούρης και άνοιγε αυτήν την πορτούλα στο μανιταρόσπιτο, απ'όπου έβγαιναν τα ζωάκια και ξεχύνονταν στο δάσος. Έτσι το θυμάμαι, μπορεί να μην το περιγράφω καλά, πάντως δεν πρέπει να είναι αυτό.
 
Η μόνη άλλη σειρά κινουμένων σχεδίων που μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό με εισαγωγή που να δείχνει ζωάκια που τρέχουν στο δάσος και ασπρομάλλη γέρο σε (τύπου) μανιταρόσπιτο είναι το David the Gnome. Δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνεις αλλά ένας έλεγχος δε θα πείραζε:

[edit] Το video δεν είναι διαθέσιμο [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως δεν είναι αυτό πάλι :( Εκτός από μένα το θυμούνται και κάποιοι φίλοι, το έχουμε συζητήσει κι αναρωτιόμασταν όλοι ποιό είναι. Όλοι θυμόμαστε το ίδιο: Τον καλοσυνάτο αυτόν γέρο να ανοίγει την πορτούλα και να προβάλλουν τα ζωάκια. Αυτή πρέπει να ήταν η αρχική σκηνή στους τίτλους αρχής. Επίσης νομίζω υπήρχαν και άλλα τέτοια σαν μανιταρόσπιτα τριγύρω στο δάσος. Όμως και πάλι σ'ευχαριστώ για τον κόπο σου Northstar, ήταν και πολύ ωραία τα βιντεάκια σου!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η μονη σειρα που μου ερχεται ετσι οπως την περιγραφεις ειναι Τα στρουμφακια..με μανιταροσπιτα, ζωακια στους τιτλους αρχης και ισως ο γερακος που εχεις σαν αναμνηση ειναι ο μπαμπαστρουμφ..
 
Ναι βρε xionia, μπράβο, πώς δεν σκέφτηκα τον μπαμπαστρουμφ; :p Σε ψιλοδουλεύω προφανώς, μη με παρεξηγήσεις έτσι, απλά δεν είμαι και τόσο άσχετη που να μπερδεύομαι με τα στρουμφάκια :D Όπως είπα και πριν, το θυμούνται κι άλλοι μαζί με μένα και ο γέρος ήταν κανονικός άνθρωπος, με κοντά λευκά μαλλιά, λίγη καμπούρα και χαμογελαστό πρόσωπο. Άνοιγε μία σαν ξύλινη πορτούλα και ξεπρόβαλλαν αυτά τα μικρά ζωάκια, κάτι σαν λαγουδάκια πρέπει να ήταν. Για το ότι υπήρχαν κι άλλα σπιτάκια δεν είμαι εντελώς σίγουρη, αλλά η πρώτη σκηνή με το γέρο ισχύει. Είναι πολύ χαρακτηριστική ανάμνηση αυτή και το έδειχνε συνέχεια, μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν το θυμάται. Μου πέρασε κι από το μυαλό μήπως μόνο οι τίτλοι αρχής ήταν animation και μετά έδειχνε κάτι σαν muppets, αλλά και πάλι, όλο και κάποιος θα το θυμόταν.
 
Όχι Θάνο, δυστυχώς. Βασικά πρέπει να σε μπέρδεψα στο τελευταίο μου ποστ που είπα ότι ο γέρος ήταν κανονικός άνθρωπος, εννοούσα ότι δεν είναι ξωτικό ή στρουμφάκι όπως νόμισαν κάποιοι άλλοι. Ο γέρος ήταν κι αυτός animation, ολόκληροι οι τίτλοι αρχής ήταν animation, απλά από κει και πέρα δεν θυμάμαι τι γίνεται, και δεν είμαι σίγουρη αν συνέχιζε σε animation ή μαπετς. Πρέπει να ήταν ή στο New Channel ή στην κρατική τηλεόραση, ούτε αυτό το θυμάμαι ακριβώς. Έκανα λάθος που πίστευα ότι είναι εύκολο να βρεθεί, τώρα όσο πάει οι ελπίδες μου εξανεμίζονται :( Σ'ευχαριστώ κι εσένα πάντως.
 
Για να μην την εχει βρει ουτε ο NorthStar μαλλον ειναι κατι απανθρωπα ζορικο...
 
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, Wally, γιατί έχω δει τις επιτυχίες του NorthStar :)
 
Μήπως ο γεράκος ήταν ο δρ robotnik και τα ζωάκια τα ελευθέρωνε ο sonic? :)
 
Με λίγη υπομονή παραπάνω και περισσότερο χρόνο κάποιος θα πρέπει το βρει κάποια στιγμή. Ρίξε μια ματιά επίσης και στην εισαγωγή του Dr Snuggles μόνο και μόνο για την περιγραφή του γέρου (ελάχιστα πιθανό μιας και τα άλλα με την πορτούλα δεν ταιριάζουν εκτός κι αν ήταν αΌ°σως σκήνη από επεισόδειο και όχι από την εισαγωγή):

[edit] To video δεν υπάρχει [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tzehos είπε:
Μήπως ο γεράκος ήταν ο δρ robotnik και τα ζωάκια τα ελευθέρωνε ο sonic? :)
Μπορεί :D

ΝοrthStar, απορρίπτεται και το τελευταίο, σε έχω κουράσει ε; :( Είμαι σίγουρη ότι ήταν από εισαγωγή, γιατί το είχα πετύχει αρκετές φορές και πάντα άρχιζε με τον τρόπο που περιέγραψα. Το έδειχνε κάπου μεσημέρι κι αυτό, όπως πολλά άλλα παιδικά τότε. Και ο γέρος ήταν σίγουρα ψηλός ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν σε σύγκριση με το περιβάλλον γύρω του, γιατί η πορτούλα που άνοιγε ήταν μικρή και τα ζωάκια που έβγαιναν μικρά επίσης. Είναι απίστευτα πάντως αυτά που πας και ξετρυπώνεις!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χωρίς να θέλω να δώσω φρούδες ελπίδες(όταν σου έρθει ειδοποίηση για την απάντηση στο θέμα αυτο),θα τολμήσω να αναφέρω έναν τίτλο,αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ειναι αυτό που ψάχνεις.Έπαιζαν και άνθρωποι εκτός απο κινούμενα σχέδια,συγκεκριμένα 2 γέροι,αλλά οι τίτλοι αρχής αν θυμάμαι καλά ήταν cartoon(έδειχνε τους γέρους σε μορφή cartoon).

''Η σοφίτα''
 
Όντως δεν είναι αυτό Albert, άλλωστε πρέπει να ήταν ξένο, κι όχι ελληνικό, σ'ευχαριστώ πάντως! Δυστυχώς δεν νομίζω να βρεθεί, είναι πολύ δύσκολη περίπτωση.
 
Mήπως αυτό; Υπάρχει και σειρά βιβλίων με αυτό το παιδικό.

 
Crimson Moonlight είπε:
Mήπως αυτό; Υπάρχει και σειρά βιβλίων με αυτό το παιδικό.

Αυτό μάλλον είναι. Αναμένεται τελική επιβεβαίωση αλλά θα μου κάνει εντύπωση αν δεν είναι επειδή σε ένα άλλο μέχρι τώρα αναπάντητο thread σε άλλο forum (http://80scartoons.net/forum/viewtopic.php?p=23419&sid=9c589ad415ee2c800370b8272da084bd ) κάποιος χρήστης αναζητά το ίδιο intro με τα ίδια στοιχεία ( συμπαθητικός παππούλης ανοίγει μικρή ξύλινη πορτά και τα κουνελάκια βγαίνουν και τρέχουν στο δάσος) το οποίο λέει πως το είδε στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχές της δεκαετίας του 90, πράγμα που σημαίνει πως η σειρά που ψάχνει είναι αρκετά πιθανό να είναι βρετανική. Κι είναι περίεργο που και ο συγκεκριμένος χρήστης δεν το θυμόταν μιας και η σειρά βιβλίων Peter Rabbit της Βρετανίδας συγγραφέως Beatrix Potter πάνω στο οποίο βασίζεται το συγκεκριμένο καρτούν είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα της και το ίδιο και η σειρά κινουμένων σχεδίων (τουλάχιστον για όσους έχουν γεννηθεί πριν το 1995). Υπάρχει όμως μια εξήγηση: η συγκεκριμένη σειρά με τίτλο The World of Peter Rabbit and Friends (παραγωγή BBC) αποτελείται από 9 επεισόδεια και η σκηνή αυτή με τον παππούλη και τα λαγουδάκια που βγαίνουν από την πορτούλα εμφανίζεται στο intro ενός μόνου επεισοδείου με τον τίτλο The Tale of the Flopsy Bunnies and Mrs. Tittlemouse ( Flopsy Bunnies στα γαλλικά = Les lapins de flopsaut όπως είναι ο τίτλος και στο βιντεάκι). Όλα τα άλλα επεισόδεια έχουν διαφορετική εισαγωγή το καθένα και το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους είναι πως στην αρχή αρχή εμφανίζεται η συγγραφέας σε live action μορφή. Ίσως να είχε παιχτεί το συγκεκριμένο επεισόδειο σε επανάληψη και γι'αυτό να το θυμούνται σαν εισαγωγή της σειράς; O παππούλης δε θυμάμαι να εμφανίζεται σε intro άλλου επεισοδείου αλλά εμφανίζεται και στην πλοκή από άλλα επεισόδεια. Και πάρολο που φαίνεται συμπαθητικός, υποτίθεται πως είναι ο «κακός» του επεισοδείου. Κακός με την έννοια ότι θέλει να σκοτώσει τα κουνελάκια που τρυπώνουν στην αυλή του. Αλλά αυτό είναι θέμα οπτικής γωνίας. Αν ήταν αυτός ο κεντρικός χαρακτήρας, θα ήταν σίγουρα ο καλός αγρότης που υπερασπίζεται τη φάρμα του από τα ενοχλητικά ζιζάνια που θέλουν να φάνε τα μαρούλια του.

Ιδού ο αξιαγάπητος κύριος McGregor πριν επιτεθεί σε ένα αβοήθητο κουνελάκι

300
Mr._McGregor_2.jpg

http://peterrabbitbooks.wikia.com/wiki/Mr._McGregor
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα