Αναζήτηση τίτλου παιδικού Νο 1

Δημητρης

RetroWannaBe
Joined
2 Αύγ 2007
Μηνύματα
39
Αντιδράσεις
15
Παιδες, καλημερα. Ειναι μια τηλεοπτικη ταινια για παιδια (δεν ειμαι σιγουρος αν προκειται για ταινια η για επεισοδιο σειρας) που ειχα δει αποσπασματικα μικρος στα '80-'81 και εχω χασει καθε ελπιδα να την εντοπισω, αλλα για να δουμε αν κανενας σας μπορει να με βοηθησει... :confused:

Το ονομα (φυσικα!) δεν το θυμαμαι. Αλλα η παραγωγη ειναι ελληνικη (στανταρ!).

Στοιχεια απο την υποθεση:

- Πρωταγωνιστες ειναι ενα αγορι κι ενα κοριτσι (καπου 10-12 χρονων). Τα ονοματα τους (ουτε αυτα δεν ακουσα καλα, τρομαρα μου!) ειναι κατι σαν 'ΘιανΕτα' και 'ΒιονΕος' (τα κεφαλαια υποδεικνυουν τον τονο).

- Με καποιον τροπο εχουν μεταφερθει στη συγχρονη εποχη (1980) απο το 1900. Μεσα στο κεντρο της Αθηνας κανουν το σχολιο 'Δεν ειναι η Αθηνα αυτη, η δικη μας η Αθηνα ειναι ομορφη.' Οταν το λενε σε εναν τροχονομο, αυτος απανταει 'Φυσικα και ειναι η Αθηνα αυτη. Δε βλεπετε την Ακροπολη;'

- Στην Αθηνα του μελλοντος (του παροντος!) επισκεπτονται και μια μεσοκοπη γυναικα που, απ' ο,τι φαινεται, ειναι η εγγονη τους (η κατι τετοιο).

- Στο τελος του επεισοδιου, το αγορι, μπροστα σε εναν πλανοδιο τραγουδιστη, μολις αυτος τελειωσει το τραγουδι, φωναζει : 'Α - Φτου - κα - του - κα - τερα' και επιστρεφουν στην εποχη τους μαζι με το κοριτσι (εξαφανιζονται).

Αυτα τα ολιγα μαγκες. Το ξερω οτι ψαχνω ψυλλους στ' αχυρα, αλλα ξερεις καμια φορα...;

Καλα να περνατε,

Δημητρης
 
Πολυ ενδιαφερουσα πλοκη αλλα δυστυχως δεν το θυμαμαι :(
 
Καλως σας βρηκα και ευχαριστω για τα καλα λογια Candy.

Οπως ειπα, οι ελπιδες να βρω το συγκεκριμενο φιλμ ειναι πρακτικα μηδαμινες. Το ειδα εντελως αποσπασματικα ενα απογευμα μικρος και γι' αυτο θυμαμαι τοσα λιγα. Οταν μου εξηφθη η περιεργεια ηταν ηδη αργα!

Η μορφη ηταν ιδιου τυπου με αυτη του 'Κηπου με τα Αγαλματα' και θα μπορουσε να ειναι και παραγωγη του Πιλαβιου (η εποχη ταιριαζε!). Η μονη μου ελπιδα ειναι να το ειδε και καποιος αλλος και να του εντυπωθηκαν πανω κατω αυτα που εντυπωθηκαν και σ' εμενα (τρεχα γυρευε δηλαδη...).

Δημητρης
 
Δημητρης είπε:
- Στο τελος του επεισοδιου, το αγορι, μπροστα σε εναν πλανοδιο τραγουδιστη, μολις αυτος τελειωσει το τραγουδι, φωναζει : 'Α - Φτου - κα - του - κα - τερα' και επιστρεφουν στην εποχη τους μαζι με το κοριτσι (εξαφανιζονται).
Δημήτρη, την τελευταία σκηνή τη θυμάμαι κι εγώ έντονα. Άρα η σειρά αυτή πράγματι υπήρξε (εκτός κι αν είμαστε σαλεμένοι κι οι δυο :rock:). Θα βρεθεί η λύση, δε μπορεί! Εδώ μέσα έχουν βρεθεί πράγματα και θαύματα!
 
!!!!!!

παιδία...και εγώ την θυμάμαι αυτή την σκήνή πολύ καθαρά...μάλιστα σκεφτόμουν μήπως το είχα δει σε όνειρο γιατί η Ιστορία παραήταν σουρεαλιστική...

Πρέπει να ήταν τηλεταινία παντώς και όχι σειρά...την τελευταία σκηνή την θυμάμαι ξεκάθαρα (το μόνο που θυμάμαι)

"Αντρου καντού καντέρα,

Αηδόνα Περιστέρα"
 
Κατι παει να γινει, ε; Οταν το αγορι (ο Βιονεος!) λεει το 'Αντρου κατου κατερα', στεκονται μαζι με το κοριτσι μπροστα σε καποιον πλανοδιο μουσικο.

Αυτος τραγουδαει ενα τραγουδι το οποιο τελειωνει με τη συλλαβη '...ερα' (τωρα μολις μαθαινω οτι ηταν 'Αηδονα περιστερα!') και μολις τελειωνει λεει το αγορι τις λεξεις και εξαφανιζονται. Ο μουσικος μενει μονος του και εξακολουθει να λεει το τραγουδι με το 'Αντρου κατου κατερα', επαναλαμβανοντας το ολο και δυνατοτερα αλλα δε γινεται πλεον τιποτα.

(Αυτα τα εξτρα στοιχεια τα θεωρησα πολυ λιγα για να τα συμπεριλαβω στο αρχικο μηνυμα αλλα τωρα με το Αηδονα Περιστερα μπηκε ενα κομματακι του παζλ!)

Αντε να δουμε...

Δημητρης
 
παιδιά παρακολουθώ την εξέλιξη τις κουβέντας και βλέπω ότι όντως θα βρεθεί η σειρά-τηλεταινία! για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα πια είναι ούτε μου θυμίζει κάτι..! αλλα από την ως τώρα surreal πλοκή τις, αρχίζω και ψάχνω και εγώ !!

για να δούμε!! :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά, σιγα-σιγα, επιβεβαιωνεται οτι ολα αυτα δεν ειναι ονειρικες εικονες, μπερδεμενες με πραγματικότητα! Νιώθω σαν και άλλοι να έχουν δει το ίδιο όνειρο με μένα!Αρκετές φορές σε αυτο το site!

Ξεκίναγε νομίζω η σειρά-ταινία, με τα δυο παιδιά, μαζί με την οικογένειά τους, σε ένα παλιό σπίτι κάπου στην εξοχή.Τρώγανε σε ένα μεγάλο τραπέζι, και κάποια στιγμή βγαίναν έξω, πηγαίναν σε κάτι δέντρα, εκεί κάτι γινόταν, και μεταφερόντουσαν στο μέλλον.

Στην τελευταία σκηνή, πρέπει να ήταν απόγευμα προς βράδυ, ανέβαιναν στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας όπου ήταν ένας τύπος που έπαιζε κιθάρα και τραγούδαγε.Σε κάποια στιγμή, τα παιδιά μάλλον γυρνάγαν στο παρελθόν, αλλά θυμάμαι ότι τα έδειχνε κάπως σαν να γερνάνε μπροστά στα μάτια μας, καθώς τραγούδαγε ο τυπος, και σαν να ανέβαιναν σιγά-σιγά στον ουρανο.

Ειναι βέβαια πολύ πιθανό να μην ήταν έτσι ακριβώς,έχουν περάσει αιώνες από τότε που το έιχα δει, σίγουρα το 80, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε.

Κάνω γενικώς έρευνες για πράγματα που έχουν να κάνουν με την παιδική μου ηλικία, αλλα για το συγκεκριμένο ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ΔΕΝ παίζει να ξέρει κανείς κάτι.

Ποτέ μην λες ποτε!!

Και κάτι άλλο, είδα εικόνες από μία ταινία μικρού μήκους του 87,: Ο Παράδεισος Ανοίγει Με Αντικλείδι,κάτι μου θύμισαν σχετικό.Μάλλον δεν ειναι αυτό που ψάχνουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελεια! Δεν ανεφερα οτι, τη στιγμη που επεστρεφαν στην εποχη τους φαινονται να γερνανε αλλα πραγματι, αυτο γινεται - τη θυμαμαι τη σκηνη !

Μια αλλη σκηνη που δεν ανεφερα ειναι μια βαρκαδα που κανουν το αγορι με το κοριτσι - πιθανον να ειναι με τη βαρκα που γινεται η χρονομεταφορα (φευγουν απο μια οχθη με τη βαρκα και φτανουν σχεδον αμεσως σε μια αλλη).

Αντε κουραγιο, ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ !

Δημητρης
 
Μια σειρά στην κρατική-τέλη του '80, μην πω και αρχές του '90-με κάτι παιδάκια μιας πολυκατοικίας που κάναν εκπομπές που μεταδίδονταν μέσω των θυροτηλεοράσεων στους ενοίκους.Κανάλι πεταλούδα, κανάλι 88,κάτι τέτοιο.Μπορείς κανείς να μου ΄δωσει παραπάνω πληροφορίες?
 
Μηπως δεν ηταν σειρα-ταινια αλλα ισως καποιο βιντεακι απο αυτα της Χιλιοποδαρουσας (η την εκπομπη που ειχε ο Πιλαβιος αμεσως πριν τη Χιλιοποδαρουσα... 'βρες την ιστορια', καπως ετσι);

Απλα μια ιδεα που ισως σας διευκολυνει.. λεω εγω τωρα... ουτε ξερω για τι λετε
 
Οχι, δεν ηταν 'Γραψτε την ιστορια' απο αυτα της χιλιοποδαρουσας - γενικα δεν ειχε σχεση με χιλιοποδαρουσα και η διαρκεια ηταν αρκετα μεγαλη (παντως η εποχη ηταν εκεινη πανω-κατω).

Δημητρης
 
Για να το επαναφερω μπας και κανενας απο τους καινουριους θυμαται τιποτα...

Δημητρης
 
Κάτι μου θυμίζει, δεν θυμάμαι περισσότερα για τους συντελεστές. Θυμάμαι αμυδρά ένα επεισόδιο που τα παιδάκια ήθελαν να στερεώσουν μια φωτογραφική μηχανή σε έναν χαρταετό για να φωτογραφίσουν από ψηλά κάποιο εργοστάσιο που μόλυνε το περιβάλλον (?). Και μάλιστα είχαν αντίπαλη μια άλλη ομάδα παιδιών όπου είχαν προσπαθήσει τους να κόψουν το σπάγγο του χαρταετού με τον έλικα ενός τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου. Εντύπωση μου είχε κάνει η σκηνή που εδειχνε το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο να πέφτει και να διαλύεται στο τέλος, σε slow motion.
 
Πίσω
Μπλουζα