Αναζήτηση ταινίας: Ο σκληροτράχηλος - The White Buffalo (1977)

konstandin

RetroWannaBe
Joined
3 Μάρ 2010
Μηνύματα
87
Αντιδράσεις
1
καλησπερα .ψαχνω να βρω μια ταινια που ειδα οταν θα μουν δημοτικο ,με τον τσαρλ μπρονσον που κυνηγαει εναν ασπρο βισωνα,θυμαμαι οτι τοτε σε μια σκηνη και καλα κοιματε ο τ,μ σ ενα ιγκλου και βλεπει στον υπνο του τον βισωνα να γκρεμιζει το ιγκλου , μιλαμε πιτσιρικας τοτε βραδυ ,ναααααααα εγω. :)

ξερει κανεις τπτ?
 
" The white Buffalo" (1977)
 
υποκλινομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
παρε και κανα δυο τραγουδακια σχετικα..!χεχε..

θεος ο "θειος"Τσαρλυ..καλη ταινια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υστερα απο 10 μερες που μου εχετε κανει BAN επειδη θεωρουσατε υπερβολικα καλα για να ναι αληθινα για την κουκλα της Ραπουνζελ, και επειδη προφανως ανεφερα θετικους και καλους χαρακτηρισμους συμφωνα φυσικα με τους οποιους, οπως φανηκε στην πορεια σας φανηκαν ψευτικοι και οτι δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

Χαιρομαι λοιπον που καταφερατε με αυτον τον τροπο να αποδειξετε και σεις οτι αυτη η κουκλα ειναι μια πολυ ασχημη κουκλα! Αφου το να λεω θετικα σχολια γι αυτη ειναι ψεματα, δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

ποιο ασχημη κουκλα δεν εχω ξαναδει ποτε μου και γι αυτο την κοριδευουνε ολοι στο site. Συνεχιστε λοιπον να λετε ποσο πανεμορφη ειναι αυτη η κουκλα και οταν καποιος μπαινει και τη βλεπει, στην καλυτερη περιπτωση βλεπει εφιαλτες το βραδυ.

Και ξερω φυσικα πως θα σβησετε αμεσως αυτο το σχολιο μιας και πρεπει να μεινουν τα σχολια που την εκθιαζουν και την λενε πανεμορφη...

Και μιας και το site σας φιλοξενει συνεντευξεις σαν του Μαστορακη και σβηνετε και εκει οποια σχολια δεν σας αρεσουν συνεχιστε να στε και εδω τοσο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ".

Γιατι φυσικα ολες οι αποψεις...ΔΕΝ εχουν θεση εδω μεσα...

Η ανθισμενη πρεπει να ναι πανεμορφη και κουκλα. Οποιος αντικριζει την πραγματικοτητα μην τολμισει να την ξεστομισει θα φαει ΒΑΝ! Ε τι να πω και γω η κουκλα σου ραπουνζελ μου ειναι υπερλαμπρη και καταπληκτικη!! Σου ευχομαι να την δει καποιος και να την αναπαραγει, οπως επιθυμεις. ειδικα αν δει την ανθισμενη θα το κανει σιγουρα...
 
από τις αγαπημένες μου του Bronson ένα μεταφυσικό αλληγορικό γουέστερν

στα ελληνικά βγήκε με τίτλο Ο ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ (φυσικά και το έχω σε vhs)
 
The White Buffalo (1977)

Μια περίεργη ταινία του Τσάρλς Μπρόνσον, που συνδυάζει περιπέτεια και θρίλερ. Την χαρακτήρισαν και ώς " τα σαγόνια του Καρχαρία, στην άγρια δύση".

Ο Μπρόνσον είναι ο θρυλικός πιστολέρο Μπίλ Χίκοκ, που ταλαιπωρείται από εφιάλτες. Σε αυτούς βλέπει πως έρχεται αντιμέτωπος, με ένα γιγαντιαίο λευκό βουβάλι. Πεπεισμένος πως το ζωό είναι πραγματικό και πως μόνο έτσι θα ησυχάσει, αποφασίζει να αφήσει την παρανομία για να το βρει και να το εξοντώσει. Ψάχνοντας, θα ανακαλύψει πως το τέρας είναι πραγματικό και πως ευθύνεται για πολλούς θανάτους. Ανάμεσα στα θύματα, είναι και το παιδί του " Τρελού αλόγου" ενός ινδιάνου αρχηγού, ο οποιός τώρα ζηταέι εκδίκηση. Έτσι οι δυο άντρες θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να σκοτώσουν τον υπερφυσικό αντίπαλο.

Ένα διαφορετικό γουέστερν με περίεργη ονειρική ατμόσφαιρα, ικανοποιητικές ερμηνείες και με αρκετά "πειστικό" το τέρας του τίτλου...

[video=youtube;cp17j-fQkWE]

http://www.imdb.com/title/tt0076915/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIO, να'σαι καλά που άνοιξες το θέμα αυτό! Γύρω στο 1988 και σε ηλικία πέντε έξι χρονών είχα δει την ταινία αυτή στην κρατική τηλεόραση, μιας και κοιμόμουν στον καναπέ τότε, λόγω στενότητας χώρου. Φυσικά δεν προλάβαινα να διαβάζω τους υπότιτλους-ίσως να μην ήξερα και να διαβάζω-, ωστόσο μου είχε μείνει αξέχαστη μια σκηνή που το βουβάλι παίρνει στην πλάτη του και σκοτώνει ένα κοριτσάκι-λογικά για την ίδια ταινία πρόκειται, μόνο που το θυμόμουν ασπρόμαυρο! Σε όποιον κι αν το έχω αναφέρει κανείς δε θυμάται τίποτα... Το ΣΚ θα δούμε western μου φαίνεται... ;)
 
H ταινία είναι έγχρωμη, αλλά πραγματικά το παιδί του ινδιάνου που σκοτώνεται ήταν κοριτσάκι! Οπότε, μάλλον αυτή θα είναι... :)
 
Rio, αν δεν κάνω λάθος, είχα ανοίξει το ίδιο θέμα πριν πολλά χρόνια - μιας και είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες του Bronson (ένα ηθοποιό που καραγουστάρω) - και τότε, θυμάμαι, δεν είχε σχολιάσει κανείς. Ευχάριστο comeback λοιπόν για το "μεταφυσικό" αυτό western σκηνοθετημένο από τον J Lee Thompson (ένα σκηνοθέτη όχι τόσο γνωστό όσο θα έπρεπε, υπεύθυνο για το φοβερό θρίλερ Το Ακρωτήρι του Φόβου, που ο Σκορσέζε έκανε αργότερα ριμέικ), συχνό τιμονίερη σε ταινίες του Bronson (αφού πλακώθηκε με τον Winner μετά τo Death Wish 3 και κόψανε συνεργασία). Είχε κυκλοφορήσει με τον σκληρό (πάει στον Βronson άλλωστε) τίτλο Ο ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ (που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το έργο - αθάνατοι έλληνες διανομείς) και το είχα δει για 1η φορά χειμώνα του 87 στο βίντεο του πατέρα μου (ήταν δικιά του επιλογή και μπράβο του). Δεν πήγε και τόσο καλά την εποχή που βγήκε, γιατί ο κόσμος είχε βαρεθεί τα γουέστερν, και αυτό έμοιαζε να μην ξέρει αν είναι γουέστερν ή θρίλερ. Προσωπικά το βλέπω σαν αλληγορία, ο Bronson-Ηιcock βλέπει εφιάλτες με το λευκό βουβάλι (ο φόβος του επερχόμενου θανάτου) και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει (οι σκηνές με το βουβάλι τότε με είχανε τρομάξει χάρη στην ατμοσφαιρική τους φωτογραφία). Εδώ κάνει παρουσία και ο Sampson ο ψηλός ινδιάνος της φωλιάς του κούκου (έπαιξε και στο ΟΡΚΑ Η ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ την ίδια χρονιά) που πέθανε αρκετά νέος.

Many thanks που το ξαναθύμησες φίλε.
 
Πίσω
Μπλουζα