Ανακατασκευή - βάψιμο X-BOX.

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
205
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα κλασσικό παλιό καλό X-BOX.

Το μηχάνημα είναι με 60giga HDD, κλασσικά πειραγμένο με όλα τα κουσούρια που συνεπάγεται ένα μηχάνημα που έχει κατασκευαστεί πριν 8 χρόνια με άπειρες ώρες λειτουργίας.

Πρώτο βήμα ήταν ξήλωμα και καθαρισμός, καθαρίστηκε και λαδώθηκε ο ανεμιστήρας, ελέγχθηκε αν υπάρχει σκασμένος - ελαττωματικός πυκνωτής, ελέγχθηκε η λειτουργία και όλα είναι Α-ΟΚ!

Έχει όμως κάποια σημεία που με ενοχλούν:

1). Είναι χρώματος λευκού - διαφανές. Σπαστικό όσο δεν παίρνει φαίνεται και η παραμικρή σκονίτσα μέσα, τη στιγμή που το κέλυφος δεν είναι πια ομοιόμορφο ως προς το χρώμα. Καλό το διαφανές, αλλά για τα πρώτα χρόνια. ::)

2). Η κεντρική μεταλλική θωράκιση είχε πιάσει πολύ σκόνη και με την υγρασία που είχε έχει αφήσει ίχνη σκουριάς. Σε συνδυασμό με το διαφανές κέλυφος, το οπτικό αποτέλεσμα είναι ένα χάλι. :xm:

Οπότε ρίξτε ιδέες για χρώμα που θα σας άρεσε να το βάψω. Ακόμα και αν το καπάκι γίνει αδιαφανές, τη θωράκιση θα τη περάσω γυαλόχαρτο και βάψιμο, ή στο αλουμινένιο χρώμα ή στο χρώμα του κελύφους για αλλαγή. Να τη βγάλω εντελώς, δεν το διακινδυνεύω δεν θέλω να προκαλέσω ζημιά στη κονσόλα.

Ιδέες και προτάσεις, ευπρόσδεκτες εις το έπακρον. Όταν αρχίσει η διαδικασία, θα γίνει και σχετικό φωτορεπορτάζ! :)
 
1) Μπορείς να το βάψεις (απο τη μέσα μεριά) στρατιωτικό καμουφλάζ! Κατεβάζεις ένα template, το κόβεις, το κολλάς εσωτερικά και βάφεις με spay.

πχ. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51mWkpVOEkL._AA300_.jpg

2) Με το πιο λεπτό υαλόχαρτο, τρίβεις την ψύκτρα ίσα ίσα για να φύγει η σκουριά. Υπάρχουν και τα διάφορα spray αλλά αυτά έχουν και λάδι και θα σου μυρίζει το x-box σαν floretta!
 
Οχιιιι! Το Crystal ειναι κουκλα! Μην το πασαλειψεις! :)
 
Αστο ετσι κγω το ιδιο εχω μια χαρα ειναι
 
Εγώ ευτυχώς το έχω σε μαύρο!....

Πάντως, κι εγώ συμφωνώ να μην το πειράξεις το crystal!... Είναι τόσο όμορφο!...

Μήπως τουλάχιστον να σκεφτόσουν το ενδεχόμενο ενός αυτοκόλλητου, ώστε αν το μετανιώσεις, να μπορείς να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση?
 
Γενικα οτι ειναι crystal απο κονσολα μεχρι χειρηστηριο και καρτα μνημης τα γουσταρω τρλα.Μην το αλαξεις φιλε.
 
Αν και σαφως ειναι στη θεση ισχυος να κανεις οτι θες στο μηχανημα σου, θα σου προτεινα να μην τροποποιησεις το συγκεκριμενο κελυφος του. Ειναι σπανιο και πολυ περιορισμενο, μπορεις να το πουλησεις αν δεν σου αρεσει καθολου και με τα χρηματα να παρεις καποιο αλλο.

Γενικοτερα για τροποποιησεις, θελω να αλλαξω ανεμιστηρακια και στο δικο μου xbox, δυστηχως ομως δεν γνωριζω πια ειναι τα βελτιστα για αυτο το σκοπο. Κατα δευτερον, αλλαξε του τα καλωδια atapi που ειχε απο το εργοστασιο, και βαλε του αλλα υψηλης ποιοτητας, θα δεις πολυ καλες διαφορες. Για τελος, ο σκληρος ειναι λιγο μικρος αν θες να τον κανεις media center.
 
Γιώργο ... άστο έτσι ... είναι πιο όμορφο !
 
WOW! OK ρε σεις γι' αυτό ζήτησα γνώμες!!!!

Οπότε θα βγάλω την εσωτερική θωράκιση και το διάφανο κέλυφος θα το περάσω από ένα (δυο ή και τρία) καλό καθάρισμα!

Μια και η εσωτερική μεταλλική θωράκιση είναι στο κακό της το χάλι και φαίνεται, να τη βάψω παραλλαγή; Ή αλουμίνιο και από μέσα κάποιο λογότυπο; Του Retromaniax ίσως; (Πάει το χάσαμε Wally στείλε μου λογότυποοοοοοοο!!!!!! )

Το SNES και το Megadrive που έχω τα έλυσα και τα πλαστικά μπήκαν στο πλυντήριο πιάτων και έγιναν σαν καινούργια. Αλλά, να πω την αλήθεια μου, αν είναι να μείνει το διάφανο πλαστικό ως έχει και να μη βαφτεί, φοβάμαι μη καταστραφεί και θαμπώσει - χαλάσει.

ΟΚ, σας ακολουθώ και δεν βάφω το κέλυφος, πάμε για ΚΑΛΟ καθάρισμα λοιπόν.
 
Λοιπόν, πρώτο update. Το μηχάνημα λύθηκε και έγινε φύλλο και φτερό. Τα πλαστικά πλύθηκαν με καυτό νερό και αφρόλουτρο, έφυγε η μυρωδιά της μούχλας και καθάρισα τη πλακέτα γιατί από κάτω βρήκα αποτυπώματα νερού.

Δεν ξέρω που στο καλό ήταν πεταμένο τόσο καιρό, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει οξείδωση. Ελπίζω μόνο με το καθαρισμό, να μην έκανα κάποια ζημιά στη πλακέτα.

Την πάνω μεταλλική θωράκιση την έβγαλα εντελώς. Την κεντρική την έχω έτοιμη για βάψιμο στο μίνιο χρώμα. Δυστυχώς αύριο θα αγόραζα το χρώμα αλλά είναι όλα κλειστά, οπότε πάμε για μεθαύριο.

Will keep you posted!

(Πράγματι το crystal clear case καθαρό είναι πανέμορφο!!!! )
 
Καλη αρχη λοιπον! Παντως, καλυτερα να αλλαξεις τον πυκνωτη με εναν καλυτερο, και ας ειναι φαινομενικα ενταξει ο εργοστασιακος του. Σκοπευεις να το τροποποιησεις σε προχωρημενο επιπεδο το μηχανημα;
 
Εμ, όχι, ένα καλό καθαρισμό και όσο το δυνατόν καλύτερη συντήρηση στο μηχάνημα! Βέβαια, η αρχική σκέψη ήταν η.... βαφή!!!!

Αλλά για ρίξε ιδέες!!!!!!

Ο πυκνωτής που λες είναι αυτός που αναφέρει ο geoanas στο αντίσοιχο thread; Από ότι είδα κανένας δεν έχει πρόβλημα, και δεν έχω αλλάξει ποτέ μου πυκνωτή, αν είναι, οκ, ας αρχίσω τώρα!!!!!
 
Οπως πολυ σωστα εκανε το θεμα ο Geonas, καλο ειναι να τους αλλαξεις τους πυκνωτες. Ειναι απο τα μερη ενος μηχανηματος οπου 100% θελουν αλλαγη μετα απο καποια χρονια.. Γιατι να μην βαλεις στο μηχανημα ενα νεο, υψηλης ποιοτητας πυκνωτη να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο τωρα οπου το τροποποιεις;

Περι αλλων αλλαγων τωρα.. Μπορεις κυριολεκτικα να του πεταξεις τα ματια εξω. Απο τα καλωδια, οπου ειναι το φθηνοτερο και καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις, μεχρι να του βαλεις μεγαλυτερη μνημη και επεξεργαστη! Ορεξη να εχεις και μπορεις να κανεις πολλα. Εγω θελω να του βαλω αλλο ανεμιστηρα, αλλα δεν μπορω να βρω ποιος ειναι ο καταλληλος..

Σαν πρωτη επισκευψη για το τι μπορεις να κανεις, σιγουρα δες στο xbox-scene

http://xbox-scene.com/xbox-tutorials.php
 
Getta Robo είπε:
Σαν πρωτη επισκευψη για το τι μπορεις να κανεις, σιγουρα δες στο xbox-scenehttp://xbox-scene.com/xbox-tutorials.php
Μιλάμε ότι σ' αγάπησα πολύ τώρα! To link είναι τέλειο!!! :D

Αν ήξερες σε τι τριπάκι με βάζεις!.... Ευχαριστώ κι εσένα, και τον pooky που άνοιξε το θέμα!
 
Άσε μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι τώρα!

Λοιπόν, όλα καλά με το μηχάνημα, αύριο θα αλλάξω και τους πυκνωτές! (Όχι εγώ, θα το δώσω σε φίλο που είναι ηλεκτρονικός να τη κάνει αυτή τη δουλειά!!!! )

Σειρά έχει το άλλο μου 360 που είναι στο διάφανο χρώμα του Master Chief.
 
Πίσω
Μπλουζα