Ανο Ντομινι (Anno Domini)

Retrospectiva

Retro Member
Joined
12 Αύγ 2010
Μηνύματα
200
Αντιδράσεις
110
ANO NTOMINI (ANNO DOMINI 1984-1985) ΕΡΤ1 1985


Πρεμιέρα: 14 Απριλίου 1985



Τελευταίο επεισόδιο: 30 Ιουνίου 1985



Ώρα προβολής: 19.00




Ιστορική σειρά διεθνούς παραγωγής 1984-1985.

Προβλήθηκε στην ΕΡΤ1 σε 12 ωριαία επεισόδια κάθε Κυριακή στις 19.00 το απόγευμα.Το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε ανήμερα Πάσχα.

Η μίνι σειρά έχει θέμα την γέννηση του Χριστιανισμού και την πτώση της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας.Εξιστορεί τις ζωές του Άγιου Πέτρου και του Αποστόλου Παύλου μετά την Σταύρωση Του Κυρίου.

Μια από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές εκείνης της εποχής με πλειάδα γνωστών ηθοποιών που στοίχισε περίπου 50 εκατομμύρια δολλάρια. Τα γυρίσματα έγιναν στην Τυνησία,την Ρώμη και την Πομπηία.

Προβολή συνημμένου 31926

Το καστ της σειράς:











Βασικός εμνευστής της παραγωγής αυτής ήταν ο Ιταλός Vincenzo Labella, βραβευμένος παραγωγός που ήταν και δημιουργός των μίνι σειρών "Ο Μωϋσής" , "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" και του θρυλικού "Μάρκο Πόλο".

Σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Stuart Cooper ενώ το σενάριο επιμελήθηκε ο φημισμένος συγγραφέας Anthony Burgess.

O Enrico Sabbatini συνεργάτης του Franco Zeffirelli στην όπερα και στον κινηματογράφο σχεδίασε όλα τα κοστούμια.

Ο διευθυντής φωτογραφίας Ennio Guarnieri, η επιβλητική μουσική του Lalo Schifrin και ο διεθνούς φήμης σκηνογράφος Enzo Bulgarelli συμπληρώνουν το αξιόλογο επιτελείο συντελεστών του Anno Domini.


Η έναρξη της μίνι-σειράς:

 
Φοβερή η παρουσίαση, πριν ένα χρόνο η ρετροφάν μας είχε κάνει λόγο για την σειρά αυτή:http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?13382-Quo-Vadis/page2

Πως περνάει ο καιρός..

πάντως έχει λαμπρό καστ..

τώρα δεν μπορώ θα δω να κάνω σύγκριση με την εποχή του Νέρωνα όπως την παρουσιάζει το ''quo vadis'' και την ίδια εποχή όπως την παρουσιάζει το ''anno domini''! κάποιος που τις έχει δει και τις δυο τι μπορεί να πει;

Η ιστορία πάντως κινείται στα ίδια πλαίσια, νιώθω!!

Σάρα όπως Λυγία με άλλα λόγια και Μάρκος, όπως Βαλέριος..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτες ειναι παρουσιασεις ! Τετοια threads θελουμε να βλεπουμε.
 
θυμαμαι οτι μια χρονια το ειχα δει και στο star πολυ καλη σειρα αλλα δεν την βαζει κανενα καναλι πλεον δυστυχως....
 
Ας χαιρετήσω κι εγώ το θέμα μιας πολυαγαπημένης σειράς της παιδικής ηλικίας :)

Η Κάτια Δανδουλάκη κάνει διεθνή καριέρα (μια κουβέντα λέει όλη κι όλη και δοκιμάζει την εκφραστικότητα του προσώπου της όταν της τρώνε λάχανο τον αδελφό Βρεττανικό από δηλητήριο κατά τη διάρκεια συμποσίου :p ) και η Άβα Γκάρντνερ κάνει την τελευταία της εμφάνιση πριν χαθεί πρόωρα :( (πολύ ωραία η σκηνή όταν οι δολοφόνοι την βρίσκουν στην καλύβα του ψαρά όπου έχει καταφύγει μετά το ναυάγιο του πλοίου της που προκάλεσε ο φιλόστοργος γιος της).

Η Ρώμη βρίσκεται μακριά από το σινεμασκότ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Τα κοστούμια φαίνονται πιο αληθινά, το ίδιο και τα σκηνικά, οι ιστορίες, οι χαρακτήρες ... τα πάντα εκτός από τη μονομάχο Κορίνα :cool: . Στον λαιμό μου είχε καθίσει η φρικτή ιστορική ανακρίβεια της ιστορίας της :) . Μαζί κι ο γάμος της και η αποκλήρωσή της από τον συγκλητικό πατέρα κι όλα ... Μα γυναίκα μονομάχος :sealed: :sealed: (πάντως η σκηνή όπου ορμάει με τον Κάλεμπ στην αρένα και σώζουν τα χριστιανόπουλα που τα έχουν παραδώσει στα θηρία ... Χοροπηδούσα πάνω στο κρεβάτι από ανακούφιση με κλαμένο πρόσωπο :) ).

Η μεγάλη ιστορία είναι γνωστή. Τέσσερις ρωμαίοι αυτοκράτορες (Τιβέριος, Καλλιγούλας, Κλαύδιος και Νέρωνας) και δύο απόστολοι (Πέτρος και Παύλος). Σωστά αποδιδόμενη, απ' όσο μπορώ να θυμηθώ. Ας υπενθυμίσω και τη μικρή ...

Τρία αδέλφια συλλαμβάνονται στην Παλαιστίνη για συμμετοχή της οικογένειάς τους σε εξέγερση των Εβραίων Ζηλωτών κατά των Ρωμαίων. Ο γιος Καλέμπ στέλνεται κατευθείαν στους μονομάχους. Η μια κόρη Ρουθ δεν φτάνει ποτέ στη Ρώμη. Απελπισμένη από τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της (μέλους της ομάδας των επαναστατών), επιτίθεται στο πλοίο σ' έναν Ρωμαίο στρατιώτη και σκοτώνεται. Η άλλη κόρη, η Σάρα, καταλήγει σκλάβα στο παλάτι του Νέρωνα και συναντά τον έρωτα στο πρόσωπο του Ρωμαίου στρατιωτικού Βαλέριου (παρεμπιπτόντως ο ηθοποιός που τον υποδύεται, ο Νιλ Ντίκσον, πολύ μ' άρεσε :flower: . Σ' αυτή την σειρά και σε μια μεταφορά βιβλίου της Μπάρμπαρα Κάρτλαντ στην τηλεόραση με την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ κοριτσάκι τον έχω πετύχει).

Μια περίοδος της ρωμαϊκής ιστορίας και της εξάπλωσης του χριστιανισμού μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών και των απλών ανθρώπων.

Για μένα η σειρά, μετά απ' αυτήν του Τζεφιρέλι για τη ζωή του Χριστού, που θεωρώ την πιο πετυχημένη απ' όλες τις θρησκευτικο-μεγαλοβδομαδιάτικες :)
 
retrofan είπε:
Ας χαιρετήσω κι εγώ το θέμα μιας πολυαγαπημένης σειράς της παιδικής ηλικίας :)


Για μένα η σειρά, μετά απ' αυτήν του Τζεφιρέλι για τη ζωή του Χριστού, που θεωρώ την πιο πετυχημένη απ' όλες τις θρησκευτικο-μεγαλοβδομαδιάτικες :)
Απ'ότι κατάλαβα την θεωρείς καλύτερη σαφώς από το ''quo vadis'', με πιο προσεγμένη αισθητική και αλληλοφάνεια σκηνών! πιο κοντά στο πνεύμα της εποχής!

ρετροφαν μου υπάρχει, ω, ναι και άλλη σαν την Κορίνα μονομάχος σε μια ιταλική ταινία :flower: η Σάρα , ντυμένη σαν την Κορίνα στο στρατό ενός Ασκληπιου..μην με ρωτάς τίποτα άλλο δνε θυμάμαι..

Και την άλλη σειρά το quo vadis Ιταλός την δημιούργησε, ο Franco Rossi και με πολύ ισχνό κόστος παραγωγής και μακρυα φυσικά από χολιγουντιανά πρότυπα!
 
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ;
 
Πίσω
Μπλουζα