Αν είχαμε Εθνικό Σταρ ποιος θα ήταν αυτός;

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.433
Αντιδράσεις
27.832
Εθνικη Σταρ εχουμε, ειτε καποιοι το αποδεχονται αυτο, ειτε οχι.

Αντρα Εθνικο Σταρ δεν εχουμε ομως. Πολλοι νεαροι ταλαντουχοι και ωραιοι αντρες εκαναν μεγαλη καριερα τη χρυση εποχη του ελληνικου κινηματογραφου. Κανεις τους ομως δεν κερδισε ποτε τον τιτλο του Εθνικου Σταρ, ουτε καν ο συζυγος αυτης που τον κατειχε.

Αν υποθεσουμε λοιπον οτι καποιος απο ολους μπορουσε να γινει Εθνικος Σταρ, ποιος θα ηταν;

Ποιος πιστευετε οτι αξιζε να λεγεται ετσι και σε ποιον θα απονεματε τον τιτλο;

Επελεξα τρια προσωπα που, κατ' εμε, συγκεντρωνουν τα προσοντα για κατι τετοιο κι απο εδω και περα ο λογος ανηκει σε εσας.

Αλεκος Αλεξανδρακης


Νικος Κουρκουλος



Δημητρης Παπαμιχαηλ



Αλλος



 
Και οι τρεις τους πολύ γνωστοί, αλλά μάλλον Δημήτρης Παπαμιχαήλ, πιο πολύ γιατί πήγαινε σετάκι με την Εθνική σταρ, οπότε και είχε αντίστοιχη προβολή.
 
Δύσκολη απάντηση.

Η πρώτη σκέψη πάει στον Παπαμιχαήλ (λόγω Αλίκης), όμως επέλεξα τον Αλεξανδράκη.

Αξιοπρεπέστατος σε όλα τα είδη, κωμωδία, δράμα, σε ρόλους καλού & κακού, τρομερή προσωπικότητα, έχει παίξει σε αρκετές ταινίες και με την Αλίκη.

Το μεγάλο μείον του Κούρκουλου (κορυφαίος κατά τα άλλα) είναι ότι δεν έχει παίξει ουσιαστικά ποτέ σε κωμωδία στον κινηματογράφο.
 
Είμαι ανάμεσα στον Κούρκουλο και στον Παπαμιχαήλ αλλά επέλεξα τον δεύτερο απλά και μόνο γιατί πηγαίνει σετ με την Εθνική Σταρ! :)
 
prisma είπε:
Το μεγάλο μείον του Κούρκουλου (κορυφαίος κατά τα άλλα) είναι ότι δεν έχει παίξει ουσιαστικά ποτέ σε κωμωδία στον κινηματογράφο.
Ο Κουρκουλος επαιξε το 1960 στην κωμικη ταινια "Καλημερα Αθηνα", αλλα οπως πολυ σωστα λες, ουσιαστικα ηταν σαν να μην επαιξε μια που ο ρολος του δεν ηταν κωμικος, αλλα ρολος ζεν πρεμιε.
 
για καποιον λογο το εθνικος σταρ μου θυμιζει ανδρεα ευαγγελοπουλο και μονο :p απο κει και περα μπορω να πω οτι και ο μπαρκουλης θα εθετε σοβαρη υποψηφιοτητα για αυτον τον τιτλο οπως και ο νικος ξανθοπουλος (με βαση την απηχηση που ειχαν στον κοσμο)
 
Καποιος αλλος.
 
θανος είπε:
για καποιον λογο το εθνικος σταρ μου θυμιζει ανδρεα ευαγγελοπουλο και μονο :p απο κει και περα μπορω να πω οτι και ο μπαρκουλης θα εθετε σοβαρη υποψηφιοτητα για αυτον τον τιτλο οπως και ο νικος ξανθοπουλος (με βαση την απηχηση που ειχαν στον κοσμο)
O Ξανθόπουλος ήταν εν πολλοίς τυποποιημένος, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα στους ρόλους του. Βέβαια, διαθέτει ήδη τίτλο ο Ξανθόπουλος: "To παιδί του λαού"!

@bambinella

Ναι όντως. Επίσης έχει παίξει και στις "Ερωτικές Ιστορίες", πάλι σε ρόλο ζεν πρεμιέ στην ανάλαφρη 3η ιστορία του έργου και μάλιστα ζευγάρι με τη Βουγιουκλάκη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σίγουρα ο Κούρκουλος. Αν και όταν υπάρχει ένας Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, οι άλλοι περισσεύουν... :D
 
Αλεκος Αλεξανδρακης:με καλυψε με τα οσα εγραψε ο prisma για τον Αλεξανδρακη και να συμπληρωσω οτι δεν επισκιαζοταν το παιξιμο του απο αλλους ηθοποιους.

Ο Δημητρης Παπαμιχαηλ για παραδειγμα,οταν επαιζε μαζι με την Αλικη,επισκιαζοταν καπως ο ρολος του

Στις ταινιες ομως που ειχε αλλες συμπρωταγωνιστριες αναδεικνυοταν στο μεγιστο το ταλεντο του,χαρακτηριστικη η ταινια "Χαμενα ονειρα"

Οσο για το Νικο Κουρκουλο: δεν ειχε μεγαλη ποκιλια ρολων
 
prisma είπε:
@bambinella

Ναι όντως. Επίσης έχει παίξει και στις "Ερωτικές Ιστορίες", πάλι σε ρόλο ζεν πρεμιέ στην ανάλαφρη 3η ιστορία του έργου και μάλιστα ζευγάρι με τη Βουγιουκλάκη.
H οποια δεν ηταν βεβαια κωμωδια, αλλα μια αισθηματικη μικρη ιστορια (συμφωνω με το "αναλαφρη").

Η αληθεια να λεγεται: Ο Κουρκουλος επαιξε αρκετες φορες τον ζεν πρεμιε - ακομα και στα δραματα του - αλλα ποτε σε αμιγως κωμικο ρολο. Αναρωτιεμαι ομως κατα ποσον αυτο θα μπορουσε να επηρεασει τον τιτλο του ως Εθνικου Σταρ.

Δε μιλαμε για ηθοποιαρες. Ουτε η Αλικη ηταν το καταπληκτικο ταλεντο, κατα τη γνωμη μου. Αν μιλαμε για ταλεντα υποκριτικης με μεγαλη γκαμα, σιγουρα μπορω να σκεφτω πολλα αλλα ονοματα περαν της μικρης μου λιστας των τριων ατομων.

Μιλαμε για σουπερ σταρ και δη εθνικο, που ειναι αλλο πραγμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Αναρωτιεμαι ομως κατα ποσον αυτο θα μπορουσε να επηρεασει τον τιτλο του ως Εθνικου Σταρ.Δε μιλαμε για ηθοποιαρες. Ουτε η Αλικη ηταν το καταπληκτικο ταλεντο, κατα τη γνωμη μου.
Δε νομίζω ότι ο Κούρκουλος δεν είχε την δυνατότητα να παίξει και κωμικούς ρόλους. Άλλωστε στο θέατρο είχε παίξει και τέτοιους ρόλους. Όμως έχω την αίσθηση ότι αν θέλουμε να μιλάμε για "εθνικό" σταρ, η γκάμα των ρόλων του κυρίως στον κινηματογράφο έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Νομίζω ότι αυτό το στοιχείο, ήταν σημαντικό και στη περίπτωση της Αλίκης. Από "γατούλα", σε γυναίκα της Τρούμπας (έστω και σε κωμωδία), σε φτωχή, σε πλούσια, σε ηρωίδα του 2ου Π.Π., μέχρι και σε κλόουν. Άσχετα με το πόσο επιτυχημένη ήταν η απόδοση ορισμένων χαρακτήρων που έπαιξε η Αλίκη, νομίζω ότι και η ίδια δεν ήθελε να τυποποιηθεί σε κάτι από τα παραπάνω και ήξερε καλά τι έκανε.
 
Το βλεπουμε διαφορετικα το ζητημα, prisma.

Για μενα εθνικος σταρ σημαινει ενας ηθοποιος που ανεξαρτητως απο τη γκαμα των ρολων του η ακομα και του ποσο πολυ ταλεντο εχει (χωρις να φτανουμε βεβαια στα ακρα) εχει τεραστια και διαχρονικη επιρροη στο κοινο. Γυναικες και αντρες που τον λατρευουν η τον μισουν παθιασμενα, καταστασεις υστεριας για ενα αυτογραφο. Κυριως ομως, εθνικος σταρ ειναι για μενα αυτος που εχει τη φλογα στη ματια και στην ψυχη του για να επωμισθει εναν τετοιο ρολο, κατι που φαινεται απο τις πρωτες του επαφες με αυτον που θα του δωσουν τον ρολο αυτο: το κοινο του.

Για να μην μακρηγορω, ειναι ολα οσα περιγραφω εδω για την Αλικη.

Φυσικα ομως, ο καθενας απο εμας τα ερμηνευει διαφορετικα ολα αυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σαν άλλος μου ήρθε ο Θανάσης Βέγγος αλλά δεν μου καθόταν. Ψήφισα Παπαμιχαήλ.
 
Εγώ νομίζω ότι ο Κούρκουλος (ο οποίος έπαιξε και στην Κυρία Δήμαρχο, αλλά πάλι ρόλο ζεν πρεμιέ αν και όχι πολύ πρεμιέ) ταίριαζε καλύτερα για εθνικός σταρ. Ίσως είμαι προκατειλημμένος διότι ο Παπαμιχαήλ δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα ως ηθοποιός ενω ο Κούρκουλος ήταν εξαιρετικός στο θέατρο (οι ταινίες του δεν είναι του γούστου μου). Όσο κι αν συμφωνώ με την Μπαμπινέλλα ότι αλλο το ταλέντο ηθοποιού άλλο το σταριλίκι δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω τελείως. Αναρωτιέμαι αν το "εθνικός σταρ" απαιτεί να παίζεις μόνιμα αυτό το ρόλο και στην προσωπική σου ζωή. Η Βουγιουκλάκη έπαιζε πάντα τη Βουγιουκλάκη, αλλά κανένας άντρας ηθοποιός που να το έκανε αυτό δεν έρχεται στο μυαλό μου

Ο Μπάρκουλης θα μπορούσε ίσως να ήταν (άλλωστε δεν λέγανε "Κορίτσια ο Κούρκουλος", "Κορίτσια ο Μπάρκουλης" λέγανε) και είχε ευρύτερη γκάμα αλλά κάτι του έλειπε, δεν ξερω τι.
 
Aλεξανδρακη ψηφισα..δεν ξερω αλλα τον θεωρω πιο "classy" σε σχεση με τους αλλους 2....
 
Μπάρκουλης για μενα, αυτος και ο Νικολινάκος ως δευτερη επιλογή άλλο που δεν ηθελε ο ιδιος
 
Νομίζω ότι ο τίτλος ταιριάζει πιο πολύ για γυναίκα ηθοποιό. Είτε είναι Ντίβα, αριστοκρατική κλπ ή ναζιάρα και γατούλα. Στους άνδρες είναι κάπως διαφορετικά. Πάντα την περισσότερη λάμψη ( άσχετα από ταλέντο), την είχαν οι γυναίκες ηθοποιοί...
 
Μάλλον στον Κούρκουλο θα ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος, αν και συμφωνώ με την άποψη που γράφτηκε πιο πάνω ότι ο τίτλος αυτός ταιριάζει περισσότερο σε γυναίκα.
 
Αλεξανδράκης και για μένα!.... Το πρώτο ποστ του Prisma με κάλυψε απόλυτα! :)
 
Πίσω
Μπλουζα