Απίθανα αυτοκολλητα (ΜΒ)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.240
Αντιδράσεις
5.958

βλέποντας το πακετακι αυτο των διαφημισεων μου κινησε το ενδιαφερον η διαφημιση για την αυτοκολλητομηχανή (3.28-3.41) γιατι δεν ειχα ξαναδει αυτο το παιχνιδι...

Κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 90.

Η συσκευασία ειχε το μηχανημα, χαρτακια για τα αυτοκολλητα και πολλά σχεδια με τα οποία εφτιαχνες τα αυτοκολλητα.

Υπήρχε καποιο μελος που ειχε αγορασει αυτο το παιχνίδι;

Αν ναι, να μας πει τις εντυπώσεις του...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την είχα την αυτοκολλητομηχανή! (Και κάπου παίζει να την έχω ακόμα...)

Η μηχανή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του κουτιού, είχε, στην ουσία, δύο καρούλια. Το ένα, στη βάση της αυτοκολλητομηχανής, ήταν το χαρτί που από την πίσω όψη ήταν η κόλλα, με το χαρτάκι που το βγάζεις για να κολλήσεις το αυτοκόλλητο, και το δεύτερο ήταν μια κολλητική ταινία, στο ίδιο μήκος με το χαρτί. Πέρναγες μέσα από κάποια εσωτερικά καρούλια την ταινία για να κολλήσει με το αυτοκόλλητο χαρτί, και ήταν έτοιμη για χρήση. Για να φτιάξεις το αυτοκόλλητο, έβαζες πάνω στο χαρτί οποιαδήποτε εικόνα (είχε ένα φυλλάδιο με έτοιμες εικόνες, αλλά μπορούσες να κόψεις κι από περιοδικά ή δικές σου φωτογραφίες), γύριζες το κόκκινο κουμπί που κινούσε τα καρούλια και πίεζε τα δύο χαρτιά, και έβγαινε το αυτοκόλλητο από την πίσω μεριά της μηχανής. Στο πίσω μέρος είχε έναν συρτό κόφτη, που τον έσερνες και έκοβες το αυτοκόλλητο. Μαζί με τη μηχανή, έπαιρνες μια κάρτα, την οποία χρησιμοποιούσες σε πρώτη φάση για να την περάσεις μέσα από τη μηχανή και να κολλήσεις την αυτοκόλλητη ταινία με το αυτοκόλλητο χαρτί, και ένα στένσιλ, για να κάνεις σχέδια και να κόψεις συγκεκριμένα αυτοκόλλητα, μικρότερου μεγέθους.

Την καταφχαριστήθηκα, και είχα γεμίσει τη βιβλιοθήκη μου με αυτοκόλλητα (τα οποία έβγαιναν και πάρα πολύ πλατιά), αλλά τη χάρηκα όσο έβρισκα ανταλλακτικά. Μετά την έφαγε η μαρμάγκα... Φυσικά, τα αυτοκόλλητα στη διαφήμιση φαίνονται σαν της Πανίνι, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα το τελικό αποτέλεσμα. Φανταστείτε το σα να έχετε κολλήσει με κολλητική ταινία μια εικόνα σε χαρτί. Ήταν, μεν, ομοιόμορφο το κόλλημα που έκαναν τα καρούλια, αλλά δεν παύει να ήταν μια εικόνα εγκλωβισμένη σε κολλητική ταινία.
 
Να προσθέσω, κατόπιν παρότρυνσης της φίλτατης Betty Boop, ότι το παιχνίδι κυκλοφόρησε την περίοδο 1995-1996 και ήταν αρκετά προσιτή η τιμή του (δεν ανήκε στα χάι-ακριβά παιχνίδια).

Θυμάμαι ότι το κουτί του ήταν σαν τα κουτιά των παπουτσιών, με το καπάκι να ανοίγει προς τα πάνω, αλλά να είναι ενωμένο με το υπόλοιπο κουτί (ασυνήθιστο κουτί για παιχνίδι, και μ'άρεσε). Ανταλλακτικά λογικά είχαν τα παιχνιδάδικα, και θυμάμαι ότι είχα ρωτήσει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, που έφερνε και παιχνίδια, αλλά είχαν μόνο μελάνια για τη Γραφούλα, από πλευράς ανταλλακτικών παιχνιδιών. Πρέπει να μου είχαν φέρει μια φορά ανταλλακτικά, αλλά μέχρι εκεί, οπότε και παροπλίστηκε γρήγορα σαν παιχνίδι... :(
 
Πίσω
Μπλουζα