Απορία στο ΜΑΜΕ

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.343
Μιας και έχω καιρό να χρησιμοποιήσω το MAME σαν standalone, έχω χάσει επεισόδια.

Μία αλλαγή που είδα στις τελευταίες εκδόσεις (προς το χειρότερο θεωρώ) είναι ο τρόπος που εμφανίζεται το info/history/trivia του κάθε ROM.

Γενικά στο MAME προτιμώ το parent tree look, δηλαδή έχεις το parent και από κάτω όλα τα clones και τις διαφορετικές εκδόσεις σαν υποκατηγορία. Συνήθως ως parent ορίζουν την τελευταία/καλύτερη έκδοση του ROM και σχεδόν πάντα την World/US έκδοση. Οπότε το 99% των περιπτώσεων δεν μας νοιάζουν τα clones, πατάμε πάντα στο parent και παίζουμε αυτό. Μπορείς και να φιλτράρεις τα clones αν θες ωστε να μην φαίνονται 1 εκατομμύριο roms.

Το πρόβλημα έχει ως εξής. Παλιότερα, το info/trivia σου εμφανιζόταν όταν πάταγες στο parent. Τωρα όμως το αλλάξανε και στο εμφανίζει στην original εκδοση του ROM. Και σχεδόν ποτέ το parent δεν είναι η original. Συνήθως είναι η Japan έκδοση κάπου μέσα στην λίστα των clones. Oπότε όταν κάνεις κλικ στο parent δεν σου δείχνει την ιστορία του παιχνιδιού κλπ όπως πριν αλλά μόνο λίγες πληροφορίες για την συγκεκριμένη έκδοση. Πρέπει να ψάχνεις την Japan έκδοση στα clones για να δεις εκείνα τα ωραία κείμενα με την ιστορία κλπ.

Πολύ κακή και άβολη αλλαγή. Αμα κανεις filter τα clones δεν έχεις πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες! Οπότε η ερώτηση μου είναι, μπορείς με κάποιο option ή αλλαγή σε κάποιο cfg να το αλλάξεις αυτό και να έχεις την παλιότερη (πολύ καλύτερη) συμπεριφορά?
 
Φοβάμαι ότι φταίει ο τρόπος που είναι γραμμένο το history.dat, άρα δεν αλλάζει, με κάποιο εύκολο τρόπο, τουλάχιστον. Μπορείς να εντοπίσεις πότε περίπου έγινε αυτή η αλλαγή στη δομή του history.dat;
 
Πάντως στην πιο παλιά έκδοση που διατηρώ ακόμα (0.154) είναι ακόμα με history dat του 2/8/2014... Οπότε δεν είναι κάτι νέο και απορώ πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό.
 
Πίσω
Μπλουζα