Από τη θέση του οδηγού

bsiap

RetroN00b
Joined
9 Απρ 2010
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
1
Γεια και χαρα σας παιδια. Νεος στην παρεα σας.

Θυμαται κανεις την εκπομπη που παρουσιαζε ο Αρης Σταθακης στον Αντ1?

Ψαχνω να βρω κανενα βιντεακι αλλα τιποτα...

Εχει κανεις τιποτα στα υπ οψιν του?
 
bsiap είπε:
Γεια και χαρα σας παιδια. Νεος στην παρεα σας.Θυμαται κανεις την εκπομπη που παρουσιαζε ο Αρης Σταθακης στον Αντ1?

Ψαχνω να βρω κανενα βιντεακι αλλα τιποτα...

Εχει κανεις τιποτα στα υπ οψιν του?
Είχα σε βίντεο πριν από μια ταινία που έπαιξε το 1996 στον ΑΝΤ1, (αρχειακό υλικό του αδελφού μου) , θα ψάξω να δω αν υπάρχει ακόμη...
 
Θρυλική εκπομπή. Συνεχείς παραινέσεις για την ζώνη, τα σποτάκια με τα ποτήρια που τσούγκριζαν, καινούργια αυτοκίνητα, εκθέσεις απο την Γενευή, ωραίες εποχές...
 
Από τις αγαπημένες μου εκπομπές. Η εισαγωγή ήταν to φοβερό


Ακόμα ανατριχιάζω όταν ακούω τον ήχο στο 1:02 του video...
 
Μονο με τον ηχο ανατριχιαζεις ? - για τις ταχυτητες που πιανει ο τρελοβατανεν ? για την ελλειψη φοβου ? για το ποσες φορες σχεδον κρεμαει η ροδα στον γκρεμο ? για το τι αυτοκινητο οδηγαει (σε σχεση με τα ασφαλεστατα σημερινα) ? Αλλες εποχες τοτε :)
 
Είναι η πρώτη ανατριχίλα βρε! Για το υπόλοιπο ψάχνω χαρτομάντηλα :cry: :cry:
 
Το βίντεο είναι μέσα στο τοπ 10 των "MUST HAVE" για όλους τους λάτρες της αυτοκίνησης
 
Πω πω τι μου θυμίσατε τώρα! ¨Εχω ψάξει πολλές φορ΄΄ες στο γιουτιουμπ αλλά δεν έχω βρει βίντεο με την εκπομπή του. Η αγαπημένη μου εκπομπή εκείνους τους καιρούς. Τότε αν και πήγαινα δημοτικό είχα απιστευτο κόλλημα με τα αμάξια. Και σε αυτό βοήθησε η εκπομπή. Εβλεπα αυτοκίνητο απο μακρια και ήξερα απο τα φανάρια του τι μάρκα είναι. Τώρα βέβαια δεν πολυασχολούμαι.

Θυμάμαι που έκλεινε πάντα με τη φράση: "Σας παρακαλούμε, να προσέχετε πολυ στους δρόμους". Επίσης είχε ενότητα με διάφορες φωτό που έστελναν οι τηλεθεατές όπως πινακίδες σε τυφλά σημεία, πίσω από δέντρα, πίσω από κολώνες κ.α. Τον Σταθάκη τον εκτιμώ πάρα πολύ. Δίνει αγώνες για την οδική ασφάλεια και είναι κρίμα τέτοιοι άνθρωποι να μη βρίσκονται στη Βουλή.
 
stathakisgta.jpg


Άρης Σταθάκης με τη θρυλική GTA σε μια μονομαχία με τον Παύλο

Μαδέντζη με τη Lancia Beta.

από: http://www.alfisti.gr/main/alfa_history/index.php?cat=5&view=model&id=45
 
Απιστευτος ο Αρης Σταθακης,υπεροχος ανθρωπος και σοβαροτατος δημοσιογραφος.

Δυστυχως καποια μεγαλα συμφεροντα δεν τον αφησαν να αλλαξει πραγματα στην οδικη ασφαλεια.
 
Ανασύρω αυτό το θέμα γιατί αυτή η εκπομπή επηρέασε σημαντικά και ίσως -υποσυνείδητα- είναι ο λόγος δημιουργίας του site μας: http://www.uturn.gr.

Πραγματικά αν βρεθεί ποτέ υλικό από αυτή την εκπομπή ας με ειδοποιήσει κάποιος!

Από τα αγαπημένα θέματα της εκπομπής αυτής, ήταν όταν προσπάθησαν να πάνε Αθήνα - Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τα όρια ταχύτητας, με αποτέλεσμα σημεία που γίνονταν έργα τα ανώτατα όρια να πέφτουν σε 30 km/h και φυσικά μετά το τέλος των έργων να μην υπάρχει νέα πινακίδα που να ανανεώνει το όριο ταχύτητας (σε 100 ή 120 km/h). Στο τέλος, είχαν πει πως αν ακολουθούσαν τα όρια ταχύτητας, θα έκαναν 12 ώρες για το ταξίδι αυτό.
 
RIO είπε:
Συνεχείς παραινέσεις για την ζώνη, τα σποτάκια με τα ποτήρια που τσούγκριζαν, καινούργια αυτοκίνητα, εκθέσεις απο την Γενευή

Mitch Bucannon είπε:
Θυμάμαι που έκλεινε πάντα με τη φράση: "Σας παρακαλούμε, να προσέχετε πολυ στους δρόμους". Επίσης είχε ενότητα με διάφορες φωτό που έστελναν οι τηλεθεατές όπως πινακίδες σε τυφλά σημεία, πίσω από δέντρα, πίσω από κολώνες κ.α.
Αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά σημεια της εκπομπής που τα θυμάμαι ακόμα! Αυτά τα δύο κολωνάτα ποτήρια με το κόκκινο κρασί μου χουν μείνει. Ή οι πινακίδες που η μια έγραφε ότι μια περιοχή ξεκινά από κει και ακριβώς από πίσω της άλλη πινακίδα που έγραφε ότι η περιοχή τελειώνει εκεί! (είχε μπει ανάποδα η δεύτερη)

Πραγματικά εξαιρετική εκπομπή! Θυμάμαι επίσης ότι ήταν ολιγόλεπτη, μετά ακριβώς από το δελτίο ειδήσεων (το μεσημβρινό ή λάθος θυμάμαι; ). Θα έπρεπε να υπάρχει κάτι αντίστοιχο και σήμερα, έστω μια μικρή ενημέρωση των οδηγών. Κακώς εγκαταλείφθηκε το πρότζεκτ, παρέδωσε τα σκίπτρα στο Traction του Mega που ήταν κυρίως παρουσίαση αυτοκινήτων και πολύ λιγότερο ενημέρωση για την οδική ασφάλεια.
 
UTURNgr είπε:
Ανασύρω αυτό το θέμα γιατί αυτή η εκπομπή επηρέασε σημαντικά και ίσως -υποσυνείδητα- είναι ο λόγος δημιουργίας του site μας: www.uturn.gr.
Συγχαρητήρια για το site, πολύ ωραία προσπάθεια.
 
Πάντως είμαι σίγουρος πως ένα καλογυρισμένο "Από την θέση του Οδηγού" σήμερα, θα έφερνε καλά νούμερα στην ελληνική τηλεόραση. Βέβαια, θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί η γλαφυρότητα του Άρη Σταθάκη από οποιονδήποτε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο για το http://www.uturn.gr, το οποίο είναι σε φάση ανασύνταξης, γι' αυτό όποιος θέλει να συμμετάσχει μαζί μου στο χτίσιμο του site μέσω άρθρων και βίντεο (στο στυλ της παλιάς εκπομπής του Σταθάκη) ας επικοινωνήσει μαζί μου...!
 
Δεν το έχανα ποτέ! Όχι πως τρελαινόμουν για τ' αυτοκίνητα, αλλά γιατί μετά είχε Airwolf!
 
Να αναφέρουμε ότι συνεργάτης της εκπομπής, κυρίως στην παρουσίαση μοτοσυκλετών, ήταν ο Δημήτρης Διατσίδης, και ότι πολλές από τις παρουσιάσεις αυτοκινήτων γίνονταν στο δρόμο Παλιάς Πεντέλης-Αγίου Πέτρου.

H εκπομπή μεταδιδόταν Κυριακή μεσημέρι, κάπου στις 14:30. Μια φορά είχα στείλει κι εγώ κάτι φωτογραφίες από ανισόρροπες πινακίδες σήμανσης, θυμάμαι μία από την Ιθάκη, με το γνωστό κόκκινο-μπλε απαγορευτικό σήμα στάθμευσης και στο κάτω μέρος του κύκλου μια μικρή ταμπελίτσα με τη φράση "Επιτρέπεται το Parking", καθώς και μια άλλη αυτοσχέδια χειρόγραφη, με το κείμενο "Παρακαλώ μην παρκάρετε εδώ, ο τροχός της τύχης διαρκώς γυρνά" (!!!). Μάλιστα είχα ζητήσει και εξήγηση από τον ANT1, αφού μετέδιδε το γνωστό τηλεπαιχνίδι εκείνη την εποχή. (Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες προβλήθηκαν στην αντίστοιχη ενότητα).

Ο Άρης Σταθάκης, ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, περιφανευόταν - και δικαιολογημένα - ότι δημιούργησε 10000 θέσεις στάθμευσης στο Δήμο της Αθήνας, πολύ απλά μαζεύοντας τα εγκαταλειμμένα σαράβαλα από τα πεζοδρόμια !

Τώρα, το σήμα της εκπομπής (που έπεφτε ακριβώς μετά τη "γκαζιά" του Βατάνεν πάνω από την κάμερα), δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί πουθενά. Δεν αποκλείεται, χωρίς να το λέω και σίγουρα, να είναι "custom" και φτιαγμένο από τον Αντώνη Πλέσσα (γιο του Μίμη), ο οποίος συνεργαζόταν με τον ANT1 κι έφτιαχνε πολλά σήματα εκείνη την εποχή, ακόμα και αυτό του ίδιου του ΑΝΤ1.

Τώρα, όσο για το βιντεο με τον Άρι Βατάνεν, όλα τα λεφτά νομίζω είναι εκεί που σκάει σε μια κορυφή με τα χίλια, και σηκώνει το ένα χέρι να μην τον στραβώσει ο ήλιος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το πέτυχα πρόσφατα στο youtube το βιντεάκι από την εκπομπή. Δυστυχώς πολύ μικρή δόση από την εκπομπή και όχι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτική! Ελπίζω κάποιος να ανεβάσει ολόκληρη εκπομπή ή έστω το σήμα αρχής ή τέλους.
 
RIO είπε:
Θρυλική εκπομπή. Συνεχείς παραινέσεις για την ζώνη, τα σποτάκια με τα ποτήρια που τσούγκριζαν, καινούργια αυτοκίνητα, εκθέσεις απο την Γενευή, ωραίες εποχές...

Στο 5:40 το σποτ με τα ποτήρια που τσουγκρίζουν! Επιτέλους βρέθηκε!
 
Πίσω
Μπλουζα